Päätuomaristo / Emma Gaala 2021

Amie Borgar / YLE

Amie Borgar toimii Svenska Ylen musiikkipäällikkönä ja vastaa radiokanavien Yle Vega ja Yle X3M musiikkiprofiileista sekä kanavien ja Svenska Ylen podcastien soundimaailmoista. Lisäksi hän on tiiviisti mukana sisältö- ja julkaisusuunnittelussa Svenska Ylen eri alustojen musiikkisisältöjen parissa.

 

Renaz Ebrahimi / Random Life

Renaz Ebrahimi on musiikkitoimittaja, radiojuontaja ja DJ. Hän on merkittävä vaikuttaja Suomen musiikkikentällä. Ebrahimi toimii freelance-toimittajana monilla eri media-alustoilla, mutta enimmäkseen tuottaa itsenäisesti sisältöä omalle Random Life -alustalleen.

 

Aleksander Eklund / Basso & Suomiräp

Alexanderilla löytyy monipuolista kokemusta radiosta. Hänellä on takanaan vuosien ura radiojuontajana NRJ:llä. Tällä hetkellä hän toimii Bassoradion ja Suomiräpin musiikkipäällikkönä.

 

Tapio Hakanen / YleX

Tapio Hakanen on musiikkipäällikkö, DJ, tuottaja, tapahtumajärjestäjä ja intohimoinen musiikin rakastaja. Tällä hetkellä hän toimii YleX:n musiikkipäällikkönä, UMK:n musiikillisena ohjaajana sekä Classical Trancelationsin luovana johtajana. DJ Orkideana Tapio on palkittu Suomen parhaana DJ:na ja hänellä on takanaan yli 2000 keikkaa ja lähes 40 miljoonaa striimiä suoratoistopalveluissa.

 

Panu Hattunen / Ilosaarirock

Yli 13 vuotta Ilosaarirockin iloa kesäisin. Ilosaarirock-festivaalin promoottori, sekä ohjelmapäällikkö Kerubi Rock Klubilla.

 

Veli Hämäläinen / Levykauppa Äx, kauppojen esimies & sisäänostaja

”Levykaupan tiskin taakse vuonna ’98 ja sillä reissulla matka jatkunut takahuoneisiin ja toimistoihin levykauppahommiin.” - Veli Hämäläinen

 

Jukka Hätinen / Rumba

Jukka Hätinen on Rumban päätoimittaja ja Inferno-lehden kolumnisti, joka seuraa Helsinki Seagullsin edesottamuksia ja kuuntelee lähinnä Hämeentien remonttia.

 

Niina Jokiaho / Radio Nova

Niina Jokiaho toimii Radio Novan kanavapäällikkönä. Radio Nova on Suomen kuunnelluin kaupallinen radiokanava, joka tavoittaa lähes 1,1 miljoonaa kuuntelijaa joka viikko.

 

Juuso Karikuusi / Influencer

Juuso Karikuusi, eli Herbalisti, on yksi Suomen seuratuimmista somevideoiden tuottajista. "Herba" on uransa aikana toiminut mm. Posse-ohjelman juontajana ja YouTubessa hän on kerännyt kanavalleen 369 000 seuraajaa.

 

Pasi Kostiainen / Free

Vapaa musiikkitoimittaja (mm. Ilta-Sanomat, Apu).

 

Johan Lindroos / Yle Radio Suomi & Yle Puhe

”Minusta piti tulla rumpali, mutta radio vei minut mukanaan 90-luvun alussa. Olen toiminut Ylellä musiikkipäällikkönä vuodesta 2011. Sivujuonena on ollut Euroviisut, joissa olen ollut selostajan roolissa.” - Johan Lindroos

 

Mirva Merimaa / Tiketti, Tapahtumateollisuus ry

Toimitusjohtaja, livekentän moniosaaja.

 

Mikko Meriläinen / Soundi, Pop Media

Rocklehti Soundin päätoimittaja ja pakkomielteinen Prince-fani.

 

Jussi Mäntysaari / Nelonen Media

”Olen Nelonen Median radioiden musiikkiosaston esimies ja melko kokenut Emma-tuomari. Harrastan juoksemista ja kirjoittamista, asun Espoossa.” - Jussi Mäntysaari

 

Juuso Määttänen / Helsingin Sanomat

”Olen Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja ja erikoistunut työssäni populaarimusiikin seuraamiseen. Kuuntelen mahdollisimman paljon uutta musiikkia ja pyrin pysymään kartalla siitä, mikä on juuri nyt kiinnostavinta. Yritän välittää tekemäni havainnot mahdollisimman ymmärrettävästi myös Hesarin musiikkijuttujen lukijoille.” - Juuso Määttänen

 

Mikko Niemelä / Ruisrock

”Olen työskennellyt Ruisrockin parissa vuodesta 2006 lähtien. Ensin tuottajana, promoottorina ja nykyisin toimin festivaalia järjestävän yhtiön toimitusjohtajana. Festivaalit, keikat ja tapahtumat ovat parasta mitä tiedän ja on suuri kunnia olla vetovastuussa Ruisrockin kaltaisesta instituutiosta. Festareiden ja niiden toimintaedellytyksien edistämisen eri edunvalvontaorganisaatioissa lisäksi sydämeni sykkii siirtolapuutarhalle, analogisyntikoille sekä sienimetsälle.” - Mikko Niemelä

 

Katri Norrlin / YleX

Katri Norrlin on YleX:n musiikkitoimittaja radiossa ja palkitulla musiikkiaiheisella YouTube-kanavallaan.

 

Tom ”Tomi Randomi” Kangas / Musiikin moniottelija

Mellakka Festival-, SHHF- ja Hoodfest-tapahtumien promoottori-/tuotantopäällikkö sekä Westside Events Oy:n toiminnanjohtaja. AMK-kulttuurituottaja, tapahtuma-alan yrittäjä ja asiantuntija suomalaisella hiphop-kentällä. Tekee itse rap-musiikkia mm. Trilluminati-yhtyeessä.

 

Janne Römpötti / Klangi

Janne Römpötti on yksi hiphop-kulttuuriin erikoistuneen musiikkimedia Klangin perustajista sekä sen päätoimittaja.

 

Lassi Sainio / Lippupiste Oy – Key Account Manager

”Noin 15 vuoden ajan olen työskennellyt tapahtuma-alan lipunmyynnin asiantuntija- sekä myyntitehtävissä musiikin parissa.” - Lassi Sainio

 

Valtteri Sandberg / Digital Content Creator

Valtteri Sandberg on vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen ja digitaalinen sisällöntuottaja, jonka taustalta löytyy vuosien kokemuksen lisäksi myös markkinoinnin korkeakoulututkinto. Hän jakaa sisältöä muun muassa suureen intohimoonsa musiikkiin liittyen. Sandberg ei pelkästään kuuntele, vaan hänelle musiikissa tärkeää on audiovisuaalisen kokemuksen kokonaisuus.

 

Marcus Sjöström / NRJ Finland

Marcus on tehnyt 20 vuoden uran NRJ:n musiikkipäällikkönä. Hänet on valittu neljä kertaa vuoden musiikkipäälliköksi ja hän on tuomaroinut myös mm. Eurovision Song Contest (national jury member), Norwegian Grand Prix (national jury member) ja UMK (jury member) -kilpailuissa.

 

Rainer Savander / Bauer Media, Musiikkituottaja Radio Nova & Radio Nostalgia

”Olen viihtynyt radiotyön parissa vuodesta 1997 ja viihdyn edelleen, rakkaudesta musiikkiin.” - Rainer Savander. 

Rale on siis radiomies, mutta myös kalamies. Kesäisin hänet löytääkin useimmiten Vanajavedeltä Busterin ohjaimista uisteluvapoja virittelemästä.

 

Joanna Tzortzis / Musiikkitoimittaja

Joanna Tzortzis on musiikkitoimittaja ja keikkakuvaaja, joka tuottaa musiikkiaiheista sisältöä myös itsenäisenä musiikkimediana toimivalle Musiikkiblogi.fi-sivustolle. Vahvan livepuolen tuntemuksensa lisäksi hän on erityisen kiinnostunut uudesta musiikista, artistisesta kehityksestä sekä isoista ilmiöistä musiikin ja kulttuurin saralla.

 

Susanna Vainiola / YLE

”Olen melkein kolmenkymmenen vuoden jälkeen edelleen lapsuuteni toiveammatissa; soittamassa musiikkia radiossa ja puhumassa siitä. Popmusiikki on aina selittänyt minulle maailmaa ja jaksan edelleen ihmetellä hyvän biisin voimaa ihastuttaa, järkyttää ja liikuttaa. Olen tehnyt työurani Ylen eri radiokanavilla, vuodesta 1991 alkaen. Viime vuodet olen toimittanut ohjelmia (mm. Kissankehto, Susanna Vainiolan Popradio, Muistojen Bulevardi) Radio Suomessa ja Yle Radio 1:ssä.” - Susanna Vainiola

 

Laura Vähähyyppä / Radiorock

Laura Vähähyyppä on työskennellyt liki vuosikymmenen Radio Rockilla musiikin erikoisohjelmien parissa. Raskaamman poljennon lisäksi hän on kiinnostunut musiikista laaja-alaisesti; ennen nykyistä pestiään hän luotsasi Ylellä Musiikki-tv-ohjelmaa ja toimitti YleX:lle ohjelmasarjoja.

 

Jukka Haarma / YLE

Jukka Haarma sai aikoinaan lähikosketuksen musiikkialaan toimiessaan myyjänä helsinkiläisessä levykaupassa. Tuon jälkeen hän vaikutti Yleisradiossa yli 30 vuoden ajan toimien musiikkitoimittajana, -päällikkönä ja ohjelmajohtajana. Nykyisin hän kirjoittaa ensirakkaudestaan musiikista muun muassa blogissaan haarma.com.

 

Samuli Väänänen / Spotify

Senior Editor, Spotify.

 

Erikoistuomaristot

 

Vuoden jazzalbumi

Matti Lappalainen / Toiminnanjohtaja, Espoon Big Band ry & April Jazz
(Tuomariston puheenjohtaja)

”Olen Espoo Big Band ry:n toiminnanjohtaja ja sitä kautta April Jazz -festivaalin, April Jazz Clubin ja osin Espoo Big Bandinkin taiteellinen johtaja. Työni hienoimpia puolia on saada kuulla upeita esityksiä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Uskon, että yli 20-vuoden all-around freelancemuusikkotausta on muokannut musiikkimakuani monipuolisemmaksi ja analyyttisemmaksi. Mielenkiintoisimpia asioita musiikissa minulle ovat jännite ja tunnelma.” - Matti Lappalainen

 

Jari Perkiömäki / Taideyliopisto

Jari Perkiömäki on Yrjö-palkittu saksofonisti ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lehtori. Hän on toiminut mm. jazz-osaston johtajana ja juuri päättyneellä viisivuotiskaudella Taideyliopiston rehtorina. Perkiömäki on myös kansainvälisen jazzkoulujen järjestön IASJ:n puheenjohtaja.

 

Pasi Virtanen / Jazzpossu-blogi

Pasi Virtanen on kirjoittanut erityisesti suomalaiseen jazziin keskittyvää Jazzpossu-blogia jo vuodesta 2012 ja kuuluu myös Jazzrytmit-verkkolehden toimituskuntaan. Tähän jazzin suhteen kaikkiruokaiseen, intohimoiseen harrastajaan törmää suurella todennäköisyydellä niin pääkaupunkiseudun jazzkeikoilla kuin levykaupoissakin.

 

Katri Kallionpää / Toimittaja, Helsingin Sanomat

Katri Kallionpää on Helsingin Sanomien toimittaja, joka on pitänyt Jazzkeittiö-blogia vuodesta 2014. Vuonna 2017 Jazzmuusikot ry palkitsi hänet vuoden Jazzdiggari -tunnustuksella.

 

Vuoden etnoalbumi

Mika Kauhanen / Musiikkitoimittaja, YLE
(tuomariston puheenjohtaja)

Mika Kauhanen on musiikkitoimittaja, jota kuulee Keinuva talo -ohjelmassa (Yle Radio 1), ja jolla on yli 20 vuoden kokemus monipuolisista musiikki- ja kulttuurialan tehtävistä. Koulutukseltaan Kauhanen on etnomusikologi. Ainoana suomalaisena hän toimii Transglobal World Music Chart -paneelin jäsenenä.

 

Jaana-Maria Jukkara / Toiminnanjohtaja, Maailman musiikin keskus

”Olen Maailman musiikin keskus -musiikki-instituutin toiminnanjohtaja ja Etnosoi! -festivaalin taiteellinen johtaja. Melkoisen pitkän pestini aikana olen tullut varsin hyvin tutuksi maamme monien kulttuurien musiikkeihin ja tekijöihin niiden takana, luonnollisesti perinteisiä vähemmistöjämme unohtamatta. Olen kiinnostunut musiikista varsin laaja-alaisesti; kansojen musiikeista kokeelliseen elektroniseen, jazzista klassiseen. Tässäkin asiassa monipuolisuus on rikkautta.” - Jaana-Maria Jukkara

 

Mika Virkkala / Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia

Mika Virkkala on pelimanni ja kulttuurin sekatyöläinen, joka valmistunut Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja työskentelee Taideyliopistossa yksikön päällikkönä ja Suomen Kulttuurirahastossa Etelä- ja Keski-Pohjanmaan rahastojen asiamiehenä. Hänellä on kokemusta lukuisten kulttuuri- ja tapahtuma-alan organisaatioiden hallitustyöskentelystä ja asiantuntijatehtävistä. Hän soittaa mm. Järvelän ja Jooperin Pelimanneissa sekä Pauli Hanhiniemi & Hehkumo -yhtyeessä. Mikan levy-yhtiön julkaisema Turkka & Paalanen duon “Halituli” -albumi palkittiin kautta aikojen ensimmäisellä Etno-Emmalla.

 

Tove Djupsjöbacka / Musiikkitoimittaja, Hufvudstadsbladet

Tove Djupsjöbacka on musiikki- ja tanssitoimittaja, muusikko sekä flamencoasiantuntija ja -tanssija. Hän on toiminut pitkään freelancetoimittajana ja kirjoittanut etenkin kansan- ja maailmanmusiikista moniin lehtiin. Tällä hetkellä hän on Hufvudstadsbladetin vt. musiikkitoimittaja.


Vuoden klassisen musiikin albumi

Kare Eskola / Freelancer -musiikkitoimittaja
(tuomariston puheenjohtaja)

Kare Eskola on freelancer-musiikkitoimittaja ja -kriitikko, joka työskentelee pääasiassa Yleisradiolle. Hänen omaa ohjelmaansa Välilevyjä on lähetetty YLE Radio 1:ssä vuodesta 2007. Lisäksi hän on mm. toimittanut levykritiikkiohjelmaa Uudet levyt ja ollut mukana käsikirjoittamassa televisiosarjaa Klassinen Suomi.

 

Emilie Gardberg / Dekaani, Taideyliopiston Sibelius Akatemia

Tammikuussa Emilie aloitti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaanin tehtävässä. Aiemmin hän on toiminut Suomen Lontoon-instituutin johtajana ja lukuisissa musiikkialan johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla.

 

Mika Lintu / Radio Classic

Mika Lintu oli mukana perustamassa Radio Classicia vuonna 2012 ja on ollut edelleen mukana kanavalla monissa eri rooleissa. Pienenä hän soitti viulua, mutta nyt soittaa valmiita levytyksiä radiossa. Pitää Beethovenista, mutta myös ruuanlaitosta.

 

Jukka Isopuro / Musiikkikriitikko

Vapaa musiikkikriitikko.

 

Tuulikki Närhinsalo / Opettaja, muusikko, kuoronjohtaja, musiikkikriitikko

”Olen toiminut pianonsoiton opettajana, teatterimuusikkona, kuoronjohtajana ja musiikkikriitikkona eri puolilla Suomea. Orkesteri-intendenttinä työskentelin mm. Lappeenrannassa, Joensuussa ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterissa. Lappeenrannan laulukilpailun toiminnanjohtaja olin 20 vuotta. Suomen Kansallisoopperan taiteellisen suunnittelupäällikkyyden jälkeen edessä olivat sijaisuudet Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä ja Avanti! kamariorkesterin toiminnanjohtajana. Nyt eläkeläisenä olen kiertänyt luennoimassa – puhun mielelläni melkein mistä tahansa ns. taidemusiikkiin liittyvästä aiheesta.” - Tuulikki Närhinsalo


Kriitikoiden valinta

Jukka Haarma / YLE
(tuomariston puheenjohtaja)

Jukka Haarma sai aikoinaan lähikosketuksen musiikkialaan toimiessaan myyjänä helsinkiläisessä levykaupassa. Tuon jälkeen hän vaikutti Yleisradiossa yli 30 vuoden ajan toimien musiikkitoimittajana, -päällikkönä ja ohjelmajohtajana. Nykyisin hän kirjoittaa ensirakkaudestaan musiikista muun muassa blogissaan haarma.com.

 

Susanna Vainiola / YLE

”Olen melkein kolmenkymmenen vuoden jälkeen edelleen lapsuuteni toiveammatissa; soittamassa musiikkia radiossa ja puhumassa siitä. Popmusiikki on aina selittänyt minulle maailmaa ja jaksan edelleen ihmetellä hyvän biisin voimaa ihastuttaa, järkyttää ja liikuttaa. Olen tehnyt työurani Ylen eri radiokanavilla, vuodesta 1991 alkaen. Viime vuodet olen toimittanut ohjelmia (mm. Kissankehto, Susanna Vainiolan Popradio, Muistojen Bulevardi) Radio Suomessa ja Yle Radio 1:ssä.” - Susanna Vainiola

 

Eleonoora Riihinen / Helsingin Sanomat

Eleonoora on Helsingissä asuva 32-vuotias kulttuuritoimittaja ja kriitikko, joka on tehnyt vajaan kymmenen vuoden ajan toimittajan töitä. Hän työskentelee Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksessa. ”Työssäni parhaita puolia on päästä kirjoittamaan keikoista ja musiikkifestivaaleista, koska niissä kiteytyy jaettu rakkaus popmusiikkiin.” - Eleonoora Riihinen


Vuoden tuottaja

Marja Kokko / A&R Director, Universal Music
(tuomariston puheenjohtaja)

Lasse Kurki / A&R Manager, Warner Music

Timo Kuoppamäki / A&R Director, Sony Music

Heikki Puhakainen / A&R Manager, producer, Kaiku Entertainment

Henkka Niemistö / Chartmakers

 

Vuoden lastenmusiikkialbumi

Santtu Vihunen / Musiikkiluokanopettaja, KM, Musiikkipedagogi, Kaisaniemen ala-aste & Kaisaniemen ala-asteen 6C (musiikkiluokka)

 

Vuoden musiikkivideo

Jukka Takalo
(tuomariston puheenjohtaja)

Lauluntekijä ja artisti, kirjailija ja ohjaaja.

 

Finn Andersson

Finn Andersson on ohjaaja ja muusikko. Useita kymmeniä musiikkivideoita urallaan tehnyt Finn toimii myös MES:in Av-jaoston puheenjohtajana.

 

Anna Äärelä

Anna Äärelä on toiminut valokuvaajana melkein 15 vuotta ja on ohjannut yli kymmenen lyhytelokuvaa. Hän on valmistunut elokuvaohjauksen maisteriksi Aalto-yliopistosta ja kirjoittaa tällä hetkellä ensimmäistä pitkää elokuvaansa.

 

Veli Kauppinen

Veli Kauppinen on Iisan ja Astrid Swanin yhtyeissä vaikuttava muusikko sekä pitkään Ylessä työskennellyt musiikkitoimittaja. Tällä hetkellä Kauppista voi kuulla varmimmin Radio Suomesta. Oulun musiikkivideofestivaaleille Kauppinen on koostanut jo yhdeksänä peräkkäisenä vuonna oman Velinen sunnuntai -musiikkivideonäytöksensä.

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki