Emma Gaala 2021

Päivämäärä: Pe 14.5.2021
Paikka: Hartwall Arena, Helsinki

Liput nyt myynnissä osoitteessa: https://www.ticketmaster.fi/emmagaala

Suora tv-lähetys Nelosella 14.5.2021 klo 19.00-21.30

Suomalaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, vietetään ensi vuonna alkuvuoden sijaan poikkeuksellisesti toukokuussa. Gaalaa voi seurata joko paikan päältä tai Neloselta suorana tv-lähetyksenä.

Emma-ehdokkaat julkistettiin torstaina 21.1.2021. Palkintoja jaetaan kaikkiaan 21 ehdokassarjassa, joista vuoden kotimainen artisti/yhtye valitaan yleisöäänestyksellä. Näiden ehdokassarjojen lisäksi Musiikkituottajat ry:n hallitus jakaa Vuoden vienti-, erikois- ja kultainen Emmat. Kategoriat ovat pääosin ennallaan, uusina mukana ovat Vuoden striimatuin ulkomainen biisi sekä Vuoden artisti, joka korvaa aiemmin olleet Vuoden naisartisti ja Vuoden miesartisti -sarjat.

Ensimmäisenä esiintymisensä ovat varmistaneet tämän vuoden isoimmista hiteistä vastanneet Arttu Wiskari ja Leavings -orkesteri sekä Elastinen feat. Jenni Vartiainen. Arttu Wiskarin yhdessä Leavings-orkesterin kanssa keväällä 2020 julkaisema Tässäkö tää oli -biisi on ollut Spotifyn top 50 -listan ykkösenä, kerännyt YouTubessa yli viisi miljoonaa näyttöä sekä ollut yksi soitetuimmista radiobiiseistä tänä vuonna. Lisää herkkua yleisölle tarjoaa Spotifyssä yli 10 miljoonaa striimiä keränneen ja radioissa eniten soittokertoja tänä vuonna saaneen Epäröimättä hetkeekään -jättihitin ensimmäinen yhteisesitys, jossa sekä Elastinen että Jenni Vartiainen ovat samalla lavalla.

Uudet Emman säännöt ja arvot löydät alla olevista linkeistä.

Emma Gaalan säännöt 2020 »

Emma Gaalan arvot »

Emma Gaalan tarina »

Faktoja Emmasta »

 

Jos sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse; info@emmagaala.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com
+358 40 846 0116

 

Näin syntyi Emmat

----historia_img (historia_img.jpg)

Suomen suurin ja perinteikkäin musiikkialan palkintojenjakotilaisuus, Emma Gaala, on saavuttanut arvostusta niin taiteilijoiden, tuotantoalan kuin mediankin parissa. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa huomioidaan kaikki musiikkilajit ja Emmoilla palkitaan artisteja, yhtyeitä sekä tuottajia.

Tapahtuman historia pohjautuu Syksyn Sävel -kilpailussa 80-luvun alussa jaettuihin palkintoihin, jolloin ÄKT (silloinen Musiikkituottajat) halusi huomioida mm. Juice Leskisen kuin myös Junnu Vainion palkinnoillaan. ÄKT halusi luoda palkinnon, joka tunnustaa taiteellisten ansioiden ohella myös tuotantojen ja taiteilijoiden kaupallisia meriittejä. Nimen gaalalle kehitteli Tommi Liuhala, joka inspiroitui Ture Aran 1929 levyttämästä Emma-valssista. Kyseinen kappale nousi aikoinaan suomalaisten äänitemarkkinoiden superhitiksi.

Ensimmäiset Emmat jaettiin 1984, jolloin jaettiin mm. Vuoden miessolisti, Vuoden naissolisti, Vuoden yhtye ja Erikois-Emma -palkinnot. Vuonna 1985 palkintopatsaaksi vakiintui Tapio Rantasen suunnittelema ja nykyäänkin luovutettava pronssista valettu letti- ja sarvipäinen viheltävä naisfiguuri.

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki