EMMA-ehdokassarjat 2020


Iskelmä


Arttu Wiskari / Suomen muotoisen pilven alla

Kesällä 2020 Arttu Wiskarin ensimmäisen singlen Mökkitien julkaisusta tuli kuluneeksi kymmenen vuotta. Lopullisesti hän lauloi tiensä suomalaisten sydämiin vuotta myöhemmin ilmestyneellä esikoisalbumillaan Arttu Wiskari. Suuren yleisön artisti on hurmannut muun muassa ohjelmissa Tähdet, tähdet ja Vain Elämää. Elokuussa 2020 viidennen studioalbuminsa, suoraan virallisen albumilistan ykköseksi nousseen Suomen muotoisen pilven alla julkaisseen Arttu Wiskarin singlet ovat olleet jymymenestyksiä. Wiskarin tunnetuimpia hittejä muun muassa Tässäkö tää oli?, Suomen muotoisen pilven alla, Tuntematon potilas, Sirpa, Kahvimaito, Mökkitie ja Meidän biisi.

Levy-yhtiö: Mökkitie Records/Warner Music Finland

Kuva: Ville Juurikkala

Ilta / Näitä hetkiä varten

Elokuussa Näitä hetkiä varten -esikoisalbuminsa julkaissut nuori laulaja-lauluntekijä Ilta on hurmannut kuulijansa vahvalla ja taipuvaisella äänellään sekä herkillä tulkinnoillaan. Artistin debyytti on musiikillisesti monipuolinen kokonaisuus, jossa yhdistyy amerikkalainen R&B-perinne suomalaiseen herkkyyteen Iltan persoonallisella ja luonnollisella tavalla.

Vuodesta 2016 musiikkia julkaisseella Iltalla on hallussaan jo kaksi omaa kultaa striimannutta singleä ja lisäksi häntä on kuultu feattaajana sekä Cheekin että Pikku G:n menestyssingleillä. Vuoden 2019 Tähdet Tähdet -kaudella Iltan ohjelmassa esittämät kappaleet saivat kaikista kauden kilpailijoista eniten kuunteluja Spotifyssa ja syksyllä 2020 hän ihastutti All Together Now Suomi -ohjelmassa. Valloittavan ja musiikillisesti monipuolisen Iltan vahvuus on kyky heittäytyä tunnelmasta toiseen. Artistina Ilta haluaa antaa kuulijoilleen sen, mitä musiikki on hänelle antanut: väylän tuntea tunteita laidasta laitaan ja käsitellä elämän iloja ja suruja.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Kuva: Nana Simelius

Katri Ylander / Yhteisii unelmii

Katri Ylander lauloi itsensä takaisin maamme naislaulajien kirkkaimpaan kärkeen vuonna 2019 julkaistulla Sano mulle jotain kaunista (Säv. Antti Kleemola, san. Inka Nousiainen) hitillään. Koskettava kappale on ollut Suomen radiosoittolistan ykkösenä, striimannut kultaa ja vienyt Katria keikoille ympäri Suomen. Elokuussa 2020 Suomen Musiikki julkaisi Katrin viidennen albumin Yhteisii unelmii.

Albumin teemat sijoittuvat elämän taitekohtiin, joissa pitää päästää irti tai astua uuteen. Teksteissä käsitellään myös epävarmuutta ja opetellaan luopumaan. ”Levyn valmistumisen aikaan mietin paljon identiteettiä ja sitä, mitä ihmisestä jää jäljelle isojen muutosten jälkeen ja mikä on väistämätöntä näissä tilanteissa”, valottaa Katri Ylander albumin tematiikkaa. Katrille pitkään lauluja kirjoittaneiden Antti Kleemolan ja Inka Nousiaisen kappaleet ovat suuressa roolissa albumilla, mutta mukana on vuosien varrelta muitakin tuttuja tekijöitä (mm. Knipi) ja uusia tuttavuuksia (mm. Iisa Pajula, Timo Kiiskinen, Jaakko Linnovaara).

Albumin tuotannosta vastaa suurimmalta osin Sampo Haapaniemi. Vuonna 2018 julkaistun singlen Sinä pärjäät tuotti kappaleen säveltäjä Sami Kurppa ja Kotiinpalaajan tuotannosta vastaa Samuli Sirviö.

Levy-yhtiö: KHY Suomen Musiikki

Kuva: Katri Tamminen

Ollie / Ainakin mä rakastin / Naimisiin / Älä riko mua enää / Aavikolla

Upeaääninen ja karismaattinen laulaja-lauluntekijä Ollie on tehnyt viimeisen vuoden aikana kovaa nousua kotimaisten pop- ja iskelmäartistien eturiviin. Vuonna 2018 julkaistulla Villi sydän -debyyttilevyllään kultarajan rikkonut artisti on jatkanut vuonna 2020 menestystään niin radioissa kuin suoratoistopalveluissakin uusilla singleillään Ainakin mä rakastin, Naimisiin, Älä riko mua enää ja Aavikolla. Näistä Naimisiin ja Älä riko mua enää ovat striimanneet kultaa.

Oman musiikkinsa lisäksi Ollie tunnetaan upeista ja huimaa suosiota saaneista mashup-videoistaan, joita hän on tehnyt muun muassa Robinin, Jannan, Aleksanteri Hakaniemen, Irinan ja Rajattoman kanssa.

Levy-yhtiö: M-Eazy Music/Sony Music Entertainment Finland Oy

Kuva: Svante Gullichsen

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani / Paluu paratiisiin

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin kuudennen albumin Paluu paratiisiin -nimi kattaa albumin monia teemoja. Paratiisi ei ole tässä raamatullinen vaan henkilökohtainen tila, joka kuvaa paluuta vilpittömyyteen ja herkkyyteen, omaan rauhaan jota maailman kuohunta ei järkytä. Levyllä kuuluu lämpö ja valo, kaiho ja kaipuu selittämättömään. Lauluissa pohditaan rakkautta, henkisyyttä, yksinäisyyden merkitystä, veljeyttä, maailman tilaa. Musiikki elää vahvasti ja herkästi, rytmisesti ja väkevästi. Albumin upea voimaballadi Rakastan sua niin et se sattuu on noussut valtavaksi radiohitiksi ja puhuttelevaksi nykyklassikoksi.

Karavaanin virtuoosimaiset soittajat, laaja musiikin kirjo, rytmi ja meininki on ainutlaatuista Suomessa – niinpä kombo onkin yksi kysytyimmistä keikkakokoonpanoistamme, vuodesta toiseen. Kymmenen vuotta sitten yhtye julkaisi ensimmäisen Valon pisaroita -albuminsa, josta käynnistyi kiertomatka koko Suomeen ja välillä ulkomaillekin. Kriitikoiden ja suuren yleisön arvostamat albumit ovat rikkoneet kulta- ja platinarajoja ja Tuure yhtyeineen on palkittu useilla musiikkialan palkinnoilla.

Levy-yhtiö: Universal Music

Kuva: Pietari Purovaara

Created by Designer Helsinki