EMMA-ehdokassarjat 2021


Iskelmä


Irina – Haluun olla yksin

Irina on jo toistakymmentä vuotta kestäneellä urallaan noussut yhdeksi kotimaisen pop-rockin kiintotähdeksi. Irinan kahdeksas studioalbumi Haluun olla yksin ilmestyi helmikuussa 2021 ja sen julkaisua pohjustettiin kolmella singlellä: Ensimmäisenä julkaistiin levyn nimikappale Haluun olla yksin, jota seurasivat Rankka päivä sekä bändikaveri Antti Pitkäjärven kanssa tehty upea duetto En meistä meitä saa. Kaikki julkaistut singlet ovat olleet isoja radiohittejä, mutta Haluun olla yksin räjäytti potin kaikista isoimmin: Kappale vietti peräti 114 viikkoa Suomen virallisella radiosoittolistalla joista 9 viikkoa listaykkösenä. Radiosoittoja kappaleella on reippaasti yli 12 000 kappaletta ja se on ylittänyt myös platinarajan. Myös Haluun olla yksin -albumi nousi julkaisuviikollaan fyysisten levyjen myyntilistan kärkisijalle ja oli fyysisten levyjen sekä striimausten yhteislistalla kolmannella sijalla.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertaiment

Kaija Koo – Taipumaton

Kaija Koo on yksi Suomen menestyneimmistä ja rakastetuimmista artisteista. Taitava tulkitsija yhdistää musiikillaan sukupolvia ja hänen yleisönsä koostuu niin nuorisosta kuin vanhemmista kuulijoista, jotka ovat seuranneet artistin uraa alusta asti. Tänä vuonna julkaistu, Kaija Koon uran, 14. albumi Taipumaton on myynyt platinaa ja oli kolme viikkoa Suomen Virallisen albumilistan ykkösenä. Albumilta löytyy muun muassa jättihitit Mun sydän, Onnellinen loppu, Hullut päivät ja Taipumaton.

Kaija Koo on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon ja julkaissut useita legendaarisiksi muodostuneita hittikappaleita.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Ressu Redford – Hölmö sydän

Ressu Redford teki menestyksekkään paluun soolomusiikkinsa pariin tammikuussa 2019. Uuden tulemisen myötä rakastettu suomalaisääni on hurmannut laajan fanikuntansa niin Vain Elämää -ohjelmassa kuin radioaalloilla ja loppuunmyydyillä keikoillaan. Menestyksekkään paluun pop-iskelmän ytimeen viimeisteli lokakuussa julkaistu Hölmö sydän -albumi, joka myi kultaa jo ennen julkaisuaan. Kokonaisuus pitää sisällään kaikki Ressun uudet hitit, mukaan lukien platinarajan ylittäneen Viimeinen päivä (feat. Pyhimys) -singlen, kultarajan ylittäneen Corolla-singlen sekä elokuussa Suomen radiolistan kärkeen nousseen Pieni askel -singlen. Pitkän uran tehneen Ressun paluun myötä hänen brändiarvonsa on noussut merkittävästi ja muun muassa mediassa häntä on tituleerattu ”arvostetuimmaksi kuin koskaan”.

Levy-yhtiö: Universal Music

Vesterinen yhtyeineen – Meissä asuu elämä

Hurjaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen on julkaissut urallaan seitsemän studioalbumia, yhden kokoelmalevyn ja yhden livelevyn. Yhtyeen viimeisin studioalbumi Meissä asuu elämä näki päivänvalon huhtikuussa 2021 ja se nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kakkoseksi. Meissä asuu elämä -albumi on komea kokonaisuus koskettavia tarinoita, upeita sävellyksiä ja komeita sovituksia isolla jengillä tarjoiltuna. Yhtyeen musiikillinen kirjo on laaja. Sumeilematon tutkimusmatkailu välillä Ennio Morriconen kartoittamilla lännenmailla, joskus slaavilaisen synkkyyden kehdoissa ja myös ruotsalaisen positiivisuuden boolimaljoilla on tuottanut lukuisia radiohittejä ja sykähdyttäviä lauluja. Samoin on lyriikoiden laita, joissa ei tunteita säästellä. Iloja ja suruja käydään läpi paikoin hyvinkin mustan huumorin ryydittäminä. Yhtye on kymmenen vuoden aikana löytänyt omaleimaisen ja hienon äänen, joka innostaa yhä uusia ihmisiä ammentamaan orkesterin musiikista.

Levy-yhtiö: Universal Music

Yona - Uni johon herään

Yonan kahdeksas albumi Uni johon herään julkaistiin maaliskuussa. Se on erityisprojekti, hyvin henkilökohtainen teemoiltaan ja toteutettu yhdessä Espoon kaupunginorkesterin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Yleisön ja kriitikoiden ylistystä kerännyt ainutlaatuinen albumi on massiivinen ja intiimi samalla kertaa, Yonan pitkäaikainen unelma, jonka hän on tuottanut yhdessä Mauri Syrjälän kanssa. Uni johon herään on tinkimätön popalbumi ja ”levy rajatiloilta” eikä peittele mitään. Yona julkaisi debyyttialbuminsa Pilvet liikkuu, minä en vuonna 2010, mikä toi hänelle Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon. Yhteensä seitsemän studioalbumia julkaissut moniulotteinen artisti on tunnettu musiikillisesta taituruudesta genren kuin genren parissa. Harvalla suomalaisartistilla on yhtä laaja musiikillinen ura, jonka kaikki puolet pystyy kantamaan uskottavasti ja vakuuttavasti.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus/Universal Music
Created by Designer Helsinki