EMMA-ehdokassarjat 2019


Rock
Apulanta

Apulanta on suvereenisti yksi Suomen menestyneimmistä rockyhtyeistä. Yhteensä 13 studioalbumia sekä lukuisia singlejä julkaissut bändi on esiintynyt suurilla areenoilla kymmenille tuhansille ihmiselle ja Apulannan ainutlaatuinen tarina on ikuistettu myös valkokankaalle ja kirjan kansiin. Yhtyeen viimeisin julkaisu Make Nu Metal Great Again -ep:ltä lohkaistu single Lokin päällä lokki on noussut järkälemäiseksi platinaa striimanneeksi hitiksi kautta maan.

Apulanta Oy

Cyan Kicks

Cyan Kicks on Helsinkiläinen Alternative Rock-yhtye joka julkaisi debyyttialbuminsa ”I Don’t Love You” loppukesästä 2019. Kriitikoiden ylistämä ja yhdeksi lupaavimmaksi vientituotteeksi povattu bändi yhdistelee musiikissaan modernia rockia ja elektronisia soundeja omaleimaisesti.

Ranka Kustannus

Ellips

Ellips eli Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloo julkaisi 12.4.2019 ylistetyn debyyttialbumin ”Yhden naisen hautajaiset”. Albumi nousi suoraan Suomen Virallisen listan sijalle #1 ja vei Ellipsin keväällä klubikiertueelle, kesällä festivaaleille sekä loppuvuodesta konserttisalikiertueelle. Albumin ensimmäinen single ”Maailma on rikki” nousi radiolistan top20een. Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista, ja albumin on tuottanut Matti Mikkola.

Vallila Music House

Litku Klemetti

Litku Klemetti on kaikkien syrjäkylien rocktähti, joka ilmestyi yllättäen Suomen musiikkikentälle 2010-luvun puolivälissä. Vuonna 2017 julkaistu Juna Kainuuseen -albumi on jo moderni suomalainen pop-klassikko ja myös syksyllä 2019 julkaistu uusin albumi Ding ding dong voitti nopeasti niin yleisön kuin kriitikotkin puolelleen. Genrerajoja rikkova ja välittömästä esiintymistyylistä tunnettu Litku yhtyeineen on osoitus siitä, että jotain jännää voi tapahtua vielä nykyaikanakin kun tekemisen mottona on: ”Tehdään vaan!"

Luova Records

Olavi Uusivirta

Laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirta julkaisi toukokuussa 2019 kehutun, kultaa myyneen albumin, Skorpioni. Huikeassa livesuosiossa oleva Uusivirta keikkailee yhtyeensä kera aktiivisesti ja keikat soitetaan pääsääntöisesti loppuunmyydyille saleille.

Multitalentti Uusivirta on julkaissut uransa aikana kahdeksan studioalbumia. Hänen suurimpia hittejään ovat muun muassa On niin helppo olla onnellinen, Me ei kuolla koskaan, Kauneus sekoittaa mun pään, Kultaa hiuksissa ja Kesäyön uni. Uusivirta palkittiin Rock-albumi Emmalla 2016 albumista Olavi.

Universal Music Finland

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki