EMMA-ehdokassarjat 2021


Metalli


Beast In Black – Dark Connection

Beast In Black on noussut muutamassa vuodessa yhdeksi lupaavimmista heavy metal -yhtyeistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia ovat myyneet Suomessa jo platinaa. Beast In Black jatkaa maailmanvalloitustaan kiertäen ensi vuonna muun muassa Euroopassa ja Amerikassa.

Levy-yhtiö: Nuclear Blast

Bloodred Hourglass – Your Highness

Eri metalligenret saumattomasti yhteen pakettiin niputtava Bloodred Hourglass on viimeisten vuosien aikana raivannut tiensä Suomen suosituimpien raskaan musiikin yhtyeiden kärkikastiin. Tämä määrätietoinen ja tinkimätön metallin lähettiläs julkaisi syksyllä 2021 uuden "Your Highness" -albumin, jonka saattamana yhtyeen nousukiitoa kantavat siivet näyttävät katkeamattomilta. Bloodred Hourglass on muodostanut uransa aikana musiikkinsa ympärille myös paljon enemmän; yhtyeen fanikunta on Suomen metallikentällä tämän hetken heittämällä näkyvin yhtenäinen perhe.

Levy-yhtiö: Out of Line Music

Bodom After Midnight – Paint the Sky with Blood

Children of Bodomin keulamiehen Alexi Laihon uusi yhtye Bodom After Midnight ehti vaikuttaa vain yhden EP:n verran ennen maailman yhdeksi parhaimmista kitaristeista useasti äänestetyn Laihon äkillistä poismenoa vuoden 2020 lopussa. Bodom After Midnight -jäsenistöön lukeutuvat niin ikään COB:ssa vaikuttanut kitaristi Daniel Freyberg, Santa Cruzista rock-taivaalle sinkaissut Mitja Toivonen sekä Suomen kovimpiin rumpaleihin lukeutuva, myös Paradise Lostin riveistä tuttu Waltteri Väyrynen.

Levy-yhtiö: Napalm Records Handels GmbH

Hooded Menace – The Tritonus Bell

Hooded Menace on Joensuussa vuonna 2007 perustettu death/doom metal -yhtye. Uusimalla täyspitkällään, “The Tritonus Bell”, bändi ammentaa voimakkaasti myös 80-luvun heavy metallista, tyyliin Mercyful Fate ja King Diamond. Hooded Menace on julkaissut kuusi täyspitkää albumia mm. sellaisilla levy-yhtiöillä kuten Relapse, Profound Lore ja Season of Mist, jonka kautta ilmestynyt kaksi viimeistä levyä. Yhtyeen katalogi kattaa myös useita EP:itä, joista useimmat julkaistu tsekkiläisellä Doomentia Recordsilla. Bändi on tehnyt kiertueita Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sekä soittanut lukuisilla metalli-festivaaleilla kotimaan Tuskasta Ranskan Hellfestiin.

Levy-yhtiö: Season of Mist

Korpiklaani – Jylhä

Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä vientiyhtyeistä, Korpiklaani, on yhdistänyt folkia ja metallia suurella sydämellä jo 1990-luvun lopulta alkaen. Jonne Järvelän luotsaama Korpiklaani on ehdottomasti suomalaisen folkmetallin kulmakiviä, ja tämän todisti myös uusi Jylhä-albumi, joka on tuonut myös toistaiseksi yhtyeen korkeimman listasijoituksen Suomen virallisella albumilistalla. Korpiklaanin stream-määrä yksinomaan Spotifyssä on liki 100 miljoonaa kuuntelukertaa.

Levy-yhtiö: Nuclear Blast
Created by Designer Helsinki