EMMA-ehdokassarjat 2020


Rock


Atomirotta / IV

Atomirotta on Rane Raitsikan, Mikko Sarjasen ja Jykä Pajulaakson muodostama voimakolmikko, joka naittaa rouheaan, vastustamattomasti svengaavaan rokkiinsa elementtejä räpistä, funkista ja punkista. Armottomista live-keikoistaan tunnettu yhtye operoi rehellisellä tee se itse-asenteella oman Atomi levy-yhtiön suojassa.

Levy-yhtiö: Atomi

Kuva: Ville Juurikkala

costee / Kaikki loppuu aina

Lahjakas laulaja-lauluntekijä costee vakuuttaa tummanpuhuvalla ja rosoisella musiikillaan. costee tekee moderneja ja tarttuvia kappaleita, joiden inspiraationa on hänen oma elämänsä.

Toukokuussa 2019 platinaa striimanneen debyyttialbuminsa Ehkä joskus tää viel naurattaa julkaissut costee on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi maamme mielenkiintoisimmista uusista artisteista. Emma Gaalassa Vuoden Tulokas -ehdokkaanakin olleen costeen musiikki- ja lyriikkavideoita on katsottu Youtubessa huikeat 5 miljoonaa kertaa. Menestystarina sai jatkoa elokuussa 2020, kun costee julkaisi kultaa striimanneen toisen albuminsa Kaikki loppuu aina. Uusi levy meni suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 2 ja siltä löytyy mm. singlet Satuta mua kunnolla, Kunnes kuollaan ja Taas sun kaa.

Levy-yhtiö: Etenee Records/Warner Music Finland

Kuva: Nana Simelius

Maustetytöt / Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä

Maustetytöt on Anna ja Kaisa Karjalaisen muodostama, vaihtoehtoista pop-musiikkia tekevä ja taiteellisesti itsenäinen yhtye. Maustetyttöjen musiikin keskiössä terävät, arkirealistiset ja ympäröivää maailmaa kriittisestikin tarkastelevat tekstit yhdistyvät siskosten poikkeukselliseen melodiantajuun. Itsenäisesti operoiva yhtye julkaisi ensimmäisen singlensä, syrjäytyneisyyttä ja globaaleja ongelmia käsittelevän "Tein kai lottorivini väärin" helmikuussa 2019. Ristiriitaisenkin vastaanoton saanut kappale resonoi vahvasti yleisössä ja on kerännyt tähän mennessä eri musiikin streamaus-palveluissa yhteensä yli 4 miljoona kuuntelukertaa, ja osoittautui Teoston ja Musiikkituottajat IPFI:n teettämässä tutkimuksessa kuluneen vuoden yhdeksi yleisöä "eniten koskettaneeksi" kappaleeksi. Maustetyttöjen yksinäisyyttä sekä päihde- ja mielenterveysongelmia käsittelevä Kaikki tiet vievät Peltolaan -debyyttialbumi julkaistiin lokakuussa 2019. Lyhyessä ajassa kultaa myynyt Kaikki tiet vievät Peltolaan oli vuoden 2019 toiseksi myydyin kotimainen albumi, koskettaen poikkeuksellisen laajaa yleisöä aihealueidensa vuoksi, antaen äänen isolle joukolle ihmisiä, joilta on puuttunut oma ääni pop-musiikissa.

Nopeasti debyyttialbumin jälkeen Maustetytöt julkaisivat jo klassikoksi muodostuneen, debyyttialbumilta pois jääneen ja sisarusrakkautta käsittelevän Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään -singlen, sekä parisuhdeväkivaltaa käsittelevän Tee se itse -singlen ja metsien monimuotoisuuden puolesta kantaa ottavan Ne tulivat isäni maalle -singlen. Marraskuussa 2020 Maustetytöt julkaisivat toisen albuminsa Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä. Uusi albumi sukeltaa yhä syvemmälle Maustetyttöjen melankoliseen maailmaan, jossa sairaalan portit avataan jäisin sormin ja joululahjat tilataan silkkitieltä. Albumi sai jälleen yleisöltä ja kriitikoilta haltioituneen vastaanoton ja on jo vuoden myydyimpiä kotimaisia albumeita myöhäisestä julkaisuajankohdasta huolimatta.

Levy-yhtiö: Is This Art!

Kuva: Aki Roukala

Uniklubi / Ajan piirtämät kasvot

Uniklubi kuuluu suomirockin legendaarisiin yhtyeisiin. Miljoonia striimannut yhtye julkaisi syksyllä 2020 uuden Ajan piirtämät kasvot -albumin, jonka suurimmiksi hiteiksi ovat nousseet niin radioissa kuin suoratoistopalveluissakin kappaleet Huojuva silta ja Bailaten koko elämä. Albumin tuotti Rauli Eskolin.

Uniklubi tunnetaan myös rakastetuista klassikoistaan, kuten Rakkautta ja piikkilankaa, Huomenna ja Näiden tähtien alla.

Levy-yhtiö: Playground Music

Kuva: Katariina Salmi

Viikate / Rillumarei!

Suomalaisten alakuloa jo vuodesta 1996 ruokkinut Viikate julkaisi 13. äänitallenteensa Rillumarei! lokakuussa. Albumi nosti yhtyeen hilpeyden uusille askelmille tarraten syyspoplarin helmaan iloisen verikoiran lailla. Rillumarei!-albumista olivat vakuuttuneita niin fanit kuin mediakin.

Kolmentoista studioalbumin ja satojen keikkojen tuomalla kokemuksella Viikate on heittämällä yksi vakuuttavimmista ja kovimmista suomirockin nimistä.

Levy-yhtiö: Universal Music

Kuva: Terhi Ylimäinen

Created by Designer Helsinki