EMMA-ehdokassarjat 2020


Pop


ALMA / Have U Seen Her?

Suomesta maailmalle ponnahtanut supertähti ALMA julkaisi kriitikot ja kuulijat vakuuttaneen debyyttialbumin Have U Seen Her toukokuussa 2019 ja albumi nousi heti Suomen albumilistan kärkeen. HUSH -albumia on äänitetty niin Los Angelesissa kuin Helsingissäkin ja vastaavana tuottajana on toiminut ALMA:n luottomies ja ystävä Justin Tranter (Ariana Grande, Justin Bieber, Julia Michaels, Selena Gomez). Uusien voimakkaiden naisartistien ja -lauluntekijöiden aaltoa johtava ALMA käsittelee musiikissaan tärkeitä aiheita naisten oikeuksista ja kehopositiivisuudesta seksuaalisuuteen ja masennukseen.

Debyyttialbumi käsittelee niin artistin lapsuusajan näkymättömyyden tunnetta ja karkaamistoiveita kuin julkisuuden tuomaa painetta ja jatkuvaa huomiota. Kokonaisuus nivoutuu tarinoiksi oman paikkansa ja arvostuksen löytämisestä maailmassa. 24-vuotias ALMA on kolmivuotisen uransa aikana saavuttanut hurjasti. Jo neljä Emma-palkintoa uransa aikana voittanut artisti on kerännyt yli 650 miljoonaa globaalia striimiä, haalinut useita kulta- ja platinasinglejä ympäri Eurooppaa sekä esiintynyt niin Euroopan isoimmilla festareilla kuin Yhdysvalloissa yhteiskiertueella Tove Lon kanssa. Esiintyvänä artistina maailmalla tunnettu nuori laulaja on myös kasvattanut viime vuosien ajan mainettaan lauluntekijänä ja ollut mukana kirjoittamassa kappaleita muun muassa Ariana Grandelle, Charli XCX:lle, Lana Del Reylle ja Miley Cyrusille.

Levy-yhtiö: PME Records/Warner Music Finland

Kuva: Lusha Alic

Antti Tuisku / Valittu kansa

Antti Tuisku julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2004. Häneltä on ilmestynyt yhteensä 11 levyä, ja kaiken kaikkiaan Antti Tuiskun albumeita on myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta. Artistiutensa uudelleen vuonna 2015 julkaistulla En kommentoi -albumilla luonut Antti Tuisku on uransa aikana täyttänyt niin klubeja kuin areenoitakin ja esiintynyt yhteensä sadoilletuhansille ihmisille. Antti teki ennen tauolle jäämistään Suomessa poikkeuksellisen ison areenakiertueen, jonka konserteissa kävi yhteensä yli 50 000 ihmistä.

Antti Tuisku on palkittu kuudella Emma-pystillä, hänestä on tehty kolme kirjaa, hän on lanseerannut oman vaatemalliston ja ollut mukana lukuisissa tv-ohjelmissa. Kesäkuussa 2021 Antti Tuisku nousee lavalle Helsingin uudistetulla Olympiastadionilla kahdessa omassa Bailantai-konsertissa.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Kuva: Anna Äärelä

BEHM / Draaman kaari viehättää

BEHMin kaltaisia menestystarinoita on yksi miljoonassa. Draaman kaari viehättää -debyyttialbumillaan ilmiömäiseen suosioon noussut laulaja-lauluntekijä BEHM on yksi musiikkikentän kiehtovimmista tekijöistä 2020-luvulla. Lähes triplaplatinaa saavuttanut vaikuttava debyytti on saanut osakseen poikkeuksellista huomiota ja BEHM on vakiinnuttanut nopeasti paikkansa Suomen suosituimpien tähtien joukossa.

Syyskuussa 2020 julkaistulta debyyttialbumilta löytyvä, nyt jo yli nelinkertaista platinaa striimannut ja Musiikkikustantajien Vuoden biisi 2020 -palkinnolla palkittu, Hei rakas -debyyttisingle oli sekä tammi- että helmikuun 2020 kuukauden radiobiisi ja se on pysytellyt Spotifyn top50-listalla putkeen yli 1,5 vuotta. BEHMin jokainen single on noussut virallisen singlelistan ykköseksi ja viimeisin, Frida, palkittiin sekä marras- että joulukuun kuukauden radiobiisinä. Albumistriimit ovat kokonaisuudessaan lähes 60 miljoonaa, mikä on poikkeuksellinen saavutus vain vuosi sitten debyyttisinglensä julkaisseelle suomalaiselle artistille. Lisäksi BEHM oli ainoana tulokasartistina vuoden 2020 Suomen Spotifyn top10 kuunnelluimman artistin joukossa.

BEHM on lahjakas lauluntekijä, joka säveltää ja sanoittaa omat kappaleensa itse ja osallistuu myös vahvasti niiden tuotantoprosessiin - debyyttialbumin kappaleista kaksi (Päästä varpaisiin ja Yhtä vaille kaksi) ovat täysin BEHMin omaa käsialaa! Tämän upeaäänisen artistin herkkä tulkinta ja koskettavan koukuttavat pop-melodiat yhdistettyinä samaistuttaviin tarinoihin ovat tehneet vaikutuksen jokaiseen suomalaiseen vauvasta vaariin.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Kuva: Pietari Purovaara

Ida Paul & Kalle Lindroth / Vuonna nolla

Suomen suosituimmaksi duoksi tituleeratun Ida Paulin & Kalle Lindrothin orgaaninen soundi on tavoittanut lyhyessä ajassa laajan yleisön. Bändi on kovassa nosteessa, josta kertovat tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa saavuttaneet singlet, tuplaplatinarajan rikkonut Nää kaikki kertoo susta -debyyttialbumi, neljä Emma-ehdokkuutta sekä loppuunmyydyt konserttisalit ja klubit ympäri Suomen. Ida Paulin & Kalle Lindrothin debyyttisingle Hakuammuntaa on striimannut yli 10 miljoonaa kertaa, jonka lisäksi duon isoimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Parvekkeella, Päällekkäin, Kupla ja Planeetat.

Samaistuttavista lyriikoistaan ja lähes täydellisesti yhteen soljuvista äänistään tunnettu yhtye julkaisi listaykköseksi nousseen Vuonna nolla -kakkosalbuminsa maaliskuussa 2020. Albumi valloitti julkaisuviikonloppunaan menestyksekkäästi Spotifyn, kun sen kaikki 12 kappaletta kipusivat top 50 kuunnelluimman kappaleen joukkoon. Nyt jo platinastatuksen saavuttanut albumi on vakiinnuttanut duon asemaa Suomen tärkeimpien musiikintekijöiden joukossa.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Kuva: Matias Jalmari

Ruusut / Kevätuhri

Ruusut ovat nelihenkinen elektroninen yhtye, jonka vuonna 2017 perustivat Ringa Manner, Alpo Nummelin, Miikka Koivisto ja Samuli Kukkola.

Levy-yhtiö: Fullsteam Records

Kuva: GRMMXI

Created by Designer Helsinki