EMMA-ehdokassarjat 2021


Pop


Ellinoora – Viimeinen romantikko

Uuden sukupolven popartisti Ellinoora tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Hänen uusin albuminsa Viimeinen romantikko nousi julkaisun jälkeen sekä Suomen virallisen albumilistan että Fyysisen albumilistan ykköseksi ja on striimannut kultaa. Lahjakas Ellinoora on sanoittanut kaikki uuden albuminsa kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa. Tuoreelta albumilta löytyvä jättihitti Dinosauruksii oli keväällä kahdeksan viikon ajan radioiden soitetuin kappale ja pysyi Top 10:ssä huikeat 38 viikkoa.

Ellinoora ei ole vain lahjakas ja palkittu laulaja-lauluntekijä vaan myös valovoimainen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn. Keikoillaan Suomea jo useamman vuoden kiertänyt artisti yhdistää musiikkiinsa visuaalisen maailman, jonka kautta fanit pääsevät kokemaan kokonaisvaltaisen keikkaelämyksen.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Erika Vikman – Erika Vikman

Mökkitie Recordsille sainatun, suomenkielistä diskopoppia esittävän, Erika Vikmanin elokuussa julkaistu debyyttialbumi Erika Vikman saavutti poikkeuksellisen suosion. Platinaa mennyt albumi nousi Suomen Virallisen albumilistan kärkeen ja se sisältää muun muassa Cicciolina ja Syntisten pöytä -hitit. Erika Vikman nousi koko kansan suosioon menestyksellään Uuden Musiikin Kilpailussa. Vikmanin nauttii raja-aitojen kaatamisesta niin musiikissaan kuin muillakin elämänalueillaan. Kappaleet tehdään pilke silmäkulmassa, mutta syvyyttäkin löytyy ja kappaleiden teksteissä käsitellään vakaviakin teemoja.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Haloo Helsinki! – Älä pelkää elämää

Haloo Helsinki! teki vuonna 2021 näyttävän paluun uudella, seitsemännellä albumilla “Älä pelkää elämää”. Levy nousi suoraan albumilistan ykköseksi pitäen sijoitusta hallussaan useampia viikkoja. “Älä pelkää elämää” -albumi on ylittänyt platinarajan ja siltä julkaistut singlet “Piilotan mun kyyneleet” ja “Tulikärpäset” nousivat molemmat radiolistan ykköseksi viikkokausiksi. Yhtyeellä on hallussaan 14 radiolistan ykkössingleä, mikä on enemmän kuin millään muulla artistilla Suomessa. Haloo Helsinki! nähdään bändin kautta aikojen suurimmalla keikalla ensi kesäkuussa Haloo Stadion! -konsertissa Helsingin Olympiastadionilla.

Haloo Helsinki! on vuonna 2006 perustettu yhtye, joka on julkaissut 7 albumia, joita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Yhtyeen kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa lähes 300 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoita katsottu yli 90 miljoonaa kertaa. Saavutuksiin kuuluu lisäksi mm. 10 Emma-palkintoa, 14 radiolistan ykkössingleä sekä yli 750 keikkaa.

Levy-yhtiö: Vallila Music House & Sony Music Entertainment

Mikael Gabriel - Elonmerkkei

Mikael Gabriel on yksi Suomen suosituimmista ja valovoimaisimmista artisteista. Hän julkaisi toukokuussa kuudennen albuminsa Elonmerkki, jonka singlet Löytäjä saa pitää, Oli aikoi ja Intiaanikesä nousivat suuriksi radio- ja Spotify-hiteiksi. Uusi albumi esitteli aikuistuneen ja pohdiskelevan pop-artistin, joka katselee maailmaa uteliaasti ja mietiskellen; välillä menneitä muistellen, mutta useammin tulevaisuuteen kurkottaen. Mikael Gabriel on julkaissut tähän mennessä kuusi albumia ja hänen kappaleitaan on striimattu yli 200 miljoonaa kertaa.

Levy-yhtiö: Universal Music

VIIVI – USA / Lääke / Hyväuskoinen

22-vuotias tuleva supertähti VIIVI on kiistatta vuoden 2021 isoin tulokasartisti. Upeasta lauluäänestään ja isoista pop-hiteistään tunnettu artisti on vallannut listojen kärkipaikat niin Spotifyssa kuin radioissakin. Lääke, USA ja Hyväuskoinen ovat vuoden isoimpia hittejä ja vasta viisi singleä urallaan julkaisseen laulajan musiikkia on kuunneltu jo yli 15 miljoonaa kertaa suoratoistopalveluissa. Uusin single Hyväuskoinen nousi heti julkaisustaan sekä Spotifyn että YouTuben listaykköseksi. Musiikkinsa lisäksi somessa ja erityisesti TikTokissa rakastettu VIIVI on kerännyt itselleen aktiivisen fanijoukon samaistuttavilla ja ihastuttavilla videoillaan. Artistilla on jo lähes 40 000 someseuraajaa, ja hänen upeat lauluvideonsa ovat keränneet kiitosta jopa legendaarisen ABBAn jäseniltä asti. VIIVIn debyyttialbumi on viimeistelyä vaille valmis ja levyn julkaisun jälkeen artisti lähtee kiertueelle. Tulevana kesänä VIIVI nähdään myös kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla.

Levy-yhtiö: Capitol Records/Universal Music

Vilma Alina – True Crime

Vilma Alina on viimeistään kolmannella pitkäsoitollaan vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten poptähtien keskiössä. Elokuun lopulla julkaistun True Crime -albumin jokaisen kappaleen yksin tai yhdessä tuottajansa Ilkka Wirtasen kanssa tehnyt laulaja-lauluntekijä on harvinainen talentti suomalaisella musiikkikentällä ja oman artistiuransa lisäksi Vilma Alina lukeutuu Suomen parhaisiin lauluntekijöihin. Aiempia levyjä soundimaailmaltaan orgaanisempi albumi laajensi artistin kuulijakuntaa entisestään ja on kerännyt runsaasti kiitosta myös kriitikoilta. Levy on pian myynyt kultaa ja albumin isoin kappale Rikollinen on striimannut platinaa. True Crime -albumin version julkaisun yhteydessä Kauppakeskus Forumissa toteutettiin myös ainutlaatuinen yhteistyö, jossa albumin kappaleiden tarina muutettiin pakohuonepeliksi.

Levy-yhtiö: Universal Music
Created by Designer Helsinki