EMMA-ehdokassarjat 2021


Biisi


Blind Channel – Dark Side

Oululaislähtöinen vuonna 2013 perustettu Blind Channel teki keväällä 2021 suomalaista viisuhistoriaa sijoittumalla Rotterdamissa järjestetyissä Euroviisuissa kuudenneksi. Yhtyeen Dark Side -jättihitti räjäytti tämän myötä potin koko Euroopan laajuisesti. Dark Side -biisiä on sittemmin kuunneltu yli 40 miljoonaa kertaa. Se on viihtynyt Suomen Spotifyn TOP50-listalla 36 viikkoa ja virallisella singlelistalla 30 viikkoa, joista 22 viikkoa Top 10:ssä. Kappale oli myös 36 viikkoa virallisella radiolistalla. Biisi ampaisi yhteensä 18 maan Spotify-listalle. Dark Side oli YouTubessa #1 trendaavin video ja sillä on yli 6 miljoonaa katselukertaa. Kappaleen live-esityksillä puolestaan on yhteensä 16,5 miljoonaa katselukertaa. Voidaan siis puhua Suomen striimatuimmasta kappaleesta vuonna 2021. Jo ennen varsinaista Euroviisupottia bändi allekirjoitti keväällä kansainvälisen levytyssopimuksen arvostetun raskaan musiikin levy-yhtiön Century Median kanssa ja sai näin ollen maailmanlaajuisen jakelun Dark Sidea seuranneille biiseille kuten Balboa ja We Are No Saints. Koko pitkä albumi julkaistaan keväällä 2022. Yhtye oli kesällä 2021 yksi työllistetyimmistä festivaaliesiintyjistä. Räjähtävistä live-esiintymistään tunnettu kuusikko nähdään yleisön pyynnöstä vielä joulukuussa ikärajattomilla keikoilla ennen ensi vuoden mittavia Euroopan kiertueita.

Blind Channel: Dark Side
Säv. Aleksi Kaunisvesi, Joonas Porko, Joel Hokka, Niko Moilanen, Olli Matela, Tommi Lalli
San. Aleksi Kaunisvesi, Joonas Porko, Joel Hokka, Niko Moilanen, Olla Matela
Sov. Joonas Parkkonen
Kust: Nordic Music Partners, Kimaltaa, Karhu Music, Mellon Music, Pakko Graindaa, Fast Coffee Music
Levy-yhtiö: Ranka Kustannus

  Cledos / ibe / Averagekidluke / A36 – Samma gamla vanliga (remix)

  Kotimaisen rap-kolmikon uudelleenversio viime kesän ruotsalaisesta jättihitistä Samma gamla vanliga on syksyn isoin musiikki-ilmiö. Kappale on pysynyt Spotifyn ykköspaikalla yhteensä jo yli 2 kuukautta ja sillä on poikkeuksellinen määrä virallisia listayökkösviikkoja. Yli 5 miljoonaa striimanneella kappaleella kuullaan Suomen suosituimpiin rap-artisteihin lukeutuvia Cledosta ja ibeä sekä melodisen rapin vientilupausta Averagekidlukea yhdessä ruotsalaisräppäri A36:n kanssa.

  Cledos, ibe, Averagekidluke, A36: Samma gamla vanliga (remix)
  Säv. & san. Geivar Shlaimon, Lirim Ibishi, Vladislav Heponen, Lucas Kihlman, Ilmari Kärki

  Kust: HMC Publishing, Babyface Music Publishing
  Levyhtiö: Asylum/Warner Music

  Ellinoora – Dinosauruksii

  Uuden sukupolven popartisti Ellinoora tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Hänen uusin albuminsa Viimeinen romantikko nousi julkaisun jälkeen sekä Suomen virallisen albumilistan että Fyysisen albumilistan ykköseksi ja on striimannut kultaa. Lahjakas Ellinoora on sanoittanut kaikki uuden albuminsa kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa. Tuoreelta albumilta löytyvä jättihitti Dinosauruksii oli keväällä kahdeksan viikon ajan radioiden soitetuin kappale ja pysyi Top 10:ssä huikeat 38 viikkoa.

  Ellinoora ei ole vain lahjakas ja palkittu laulaja-lauluntekijä vaan myös valovoimainen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn. Keikoillaan Suomea jo useamman vuoden kiertänyt artisti yhdistää musiikkiinsa visuaalisen maailman, jonka kautta fanit pääsevät kokemaan kokonaisvaltaisen keikkaelämyksen.

  Ellinoora: Dinosauruksii
  Säv. Ellinoora Leikas, Samuli Sirviö
  San. Ellinoora Leikas
  Kust. HMC Publishing, EMP Elements Music Publishing
  Levy-yhtiö: Warner Music Finland

  Haloo Helsinki! – Piilotan mun kyyneleet

  Haloo Helsinki! teki vuonna 2021 näyttävän paluun uudella, seitsemännellä albumilla “Älä pelkää elämää”. Levy nousi suoraan albumilistan ykköseksi pitäen sijoitusta hallussaan useampia viikkoja. “Älä pelkää elämää” -albumi on ylittänyt platinarajan ja siltä julkaistut singlet “Piilotan mun kyyneleet” ja “Tulikärpäset” nousivat molemmat radiolistan ykköseksi viikkokausiksi.

  Yhtyeellä on hallussaan 14 radiolistan ykkössingleä, mikä on enemmän kuin millään muulla artistilla Suomessa. Haloo Helsinki! nähdään bändin kautta aikojen suurimmalla keikalla ensi kesäkuussa Haloo Stadion! -konsertissa Helsingin Olympiastadionilla. Haloo Helsinki! on vuonna 2006 perustettu yhtye, joka on julkaissut 7 albumia, joita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Yhtyeen kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa lähes 300 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoita katsottu yli 90 miljoonaa kertaa. Saavutuksiin kuuluu lisäksi mm. 10 Emma-palkintoa, 14 radiolistan ykkössingleä sekä yli 750 keikkaa.

  Haloo Helsinki!: Piilotan mun kyyneleet
  Säv. Leo Hakanen, Jere Marttila, Rauli Eskolin
  San. Elli Haloo
  Sov. Leo Hakanen, Jere Marttila, Rauli Eskolin, Gabi Hakanen
  Kust. Nemes Music, Ludo Music, Piso Mojado
  Levy-yhtiö: Vallila Music House & Sony Music Entertainment

  Portion Boys – Vauhti kiihtyy (feat. Matti ja Teppo)

  Suomen suosituin bilebändi, jo yli 10-vuotisen ja jyrkässä nousukiidossa olevan uran tehnyt Portion Boys on ollut yksi vuoden isoimmista musiikki-ilmiöistä. Yhtyeen hitti “Vauhti kiihtyy feat. Matti ja Teppo” on viettänyt Spotify- ja radiolistan top10:ssä kuukausia, rikkonut tuplaplatinarajan ja vienyt bändin yhä isommille keikkalavoille ympäri Suomen sekä mm. Big Brother -taloon esiintymään.

  Vuonna 2010 perustettu Portion Boys on raivannut positiivisella hyvän mielen tekemisellä itsensä yhdeksi tämän hetken kuunnelluimmista yhtyeistä. Portion Boysin kappaleita on kuunneltu Spotifyssa yli 110 miljoonaa kertaa ja YouTubessa yhtyeen videoilla on katselukertoja yli 50 miljoonaa. Vuodesta 2015 keikkailleen Portion Boysin esiintyvään kokoonpanoon kuuluvat Kenraali Vahva, El Meissel, A.P. Vuori, JaloTiina, sekä Taitelija Nieminen.

  Portion Boys: Vauhti kiihtyy (feat. Matti ja Teppo)
  Säv. Mikael Forsby, Matti Ruohonen
  San. Mikael Forsby, VeePee Lehto, Raimo Paavola
  Kust. MTR-Music
  Levy-yhtiö: Portion Boys & Sony Music Entertainment

  VIIVI – USA

  22-vuotias tuleva supertähti VIIVI on kiistatta vuoden 2021 isoin tulokasartisti. Upeasta lauluäänestään ja isoista pop-hiteistään tunnettu artisti on vallannut listojen kärkipaikat niin Spotifyssa kuin radioissakin. Lääke, USA ja Hyväuskoinen ovat vuoden isoimpia hittejä ja vasta viisi singleä urallaan julkaisseen laulajan musiikkia on kuunneltu jo yli 15 miljoonaa kertaa suoratoistopalveluissa. Uusin single Hyväuskoinen nousi heti julkaisustaan sekä Spotifyn että YouTuben listaykköseksi. Musiikkinsa lisäksi somessa ja erityisesti TikTokissa rakastettu VIIVI on kerännyt itselleen aktiivisen fanijoukon samaistuttavilla ja ihastuttavilla videoillaan. Artistilla on jo lähes 40 000 someseuraajaa, ja hänen upeat lauluvideonsa ovat keränneet kiitosta jopa legendaarisen ABBAn jäseniltä asti. VIIVIn debyyttialbumi on viimeistelyä vaille valmis ja levyn julkaisun jälkeen artisti lähtee kiertueelle. Tulevana kesänä VIIVI nähdään myös kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla.

  Viivi: USA
  Säv. & san. Viivi Korhonen, Lauri Halavaara, Joonas Keronen, Vilma Alina

  Kust. HMC Publishing, Kaiku Entertainment
  Levy-yhtiö: Capitol Records/Universal Music

   

  Created by Designer Helsinki