EMMA-ehdokassarjat 2021


Tulokas


Arppa - Kinovalon alla

Vuoden puhutuimpiin artistitulokkaisiin lukeutuva Arppa julkaisi albuminsa Kinovalon alla syyskuussa. Albumin ajaton ja elokuvallinen kerronta vetosivat niin suureen yleisöön kuin kriitikoihinkin. Sitä kuvattiin mm. mestariteokseksi, levolliseksi, itsevarmaksi ja timanttiseksi. Albumilta irrotetut singlet Laila, Väistä, Hauki ja Oulu (theme) nousivat kaikki valtakunnalliseen radiosoittoon. Valtavaa livesuosiota nauttivan Arpan keikat ovat olleet suurimmaksi osaksi loppuunmyytyjä, ja vuonna 2022 yhtye on laittamassa entistä kovemman vaihteen silmään keikkojen ja julkaisujen suhteen.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus/Universal Music

Hassan Maikal – Betonitarha

Hassan Maikal on rap/r’n’b-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha julkaistiin toukokuussa 2021. Artistin musiikissa rap ja r&b yhdistyvät afrovivahteisiin popmelodioihin. Valovoimainen ja monipuolinen artisti erottuu joukosta myös herkällä laulusaundillaan. Mm. singlet ‘Hullu’, ‘Tänään ja ‘Yksinäistä’ sisältävä Betonitarha on kokonaisuus joka hahmottuu pala palalta vieden kuuntelijan yksinäisyyden, epävarmuuden ja menetyksen teemojen äärelle. Tuotannollisesti kokeileva ja kunnianhimoinen albumi on artistin kasvutarina oman äänen ja yhteisön löytämiseen yksinäisyydenkin uhalla.

Hassan Maikalissa yhdistyy halu vaikuttaa yhteiskunnallisissa asioissa ja kyky sanoittaa koettuja kokemuksia sekä ympäröivää elämää koskettavasti. Ura alkoi Kontulan nuorisotalolta, kun artisti tuurasi ystäväänsä tapahtuman lavalla. Pian sana kiiri kiehtovasta artistista ja taiteilijasta, joka uskoo yhteisön ja jakamisen voimaan.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

Pyrythekid - KID 2

Jyväskyläläisen rap-artisti Pyrythekidin nousukiitoa ei voi jättää huomiotta. Elokuussa julkaistun KID 2 -albumin ensimmäinen single, Epäkohtelias feat. Axel Kala & Gettomasa, on viime vuoden isoimpia rap-kappaleita. Single on striimannut platinaa pysyttyään noin puoli vuotta Spotifyn top-50 listalla. Hiphopin alagenreillä lahjakkaasti leikittelevä Pyrythekid voitti viime vuoden YleX Läpimurto 2021 yleisöäänestyksen.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland & Monsp Records

Sexmane – Väärinymmärretty

Debyyttialbumillaan indienä kultaa striimannut ja 80 viikkoa virallisella albumilistalla pystytellyt Sexmane eli Max Sene on saavuttanut poikkeuksellista menestystä jo uransa alkuvaiheista asti. Sexmane on kerännyt lava-energiallaan keikkapaikkoja täyteen ympäri Suomen ja laajentanut kuulijakuntaansa aiemmin erityisesti ”Mama” kappaleella, jota on striimattu jo yli 4,5 miljoonaa kertaa. Rap-lupaukselle kirjoittaminen on tuntunut aina luontevalle tavalle purkaa tunteita ja studioon päästyä palaset ovat loksahdelleet kohdilleen.

Sexmane julkaisi lokakuussa toisen albuminsa ’Väärinymmärretty’, jonka kaikki kappaleet nousivat Spotify Suomen top 200 -listalle. Albumilla kuullaan omaa polkuaan kulkevan nuoren miehen rehellistä tarinankerrontaa 16 kappaleen verran. Albumilta aiemmin julkaistut singlet ”Henki” ja ”Fiilis” ovat nousseet suoraan Spotifyn Top-50 -listalle.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

VIIVI – USA / Lääke / Hyväuskoinen

22-vuotias tuleva supertähti VIIVI on kiistatta vuoden 2021 isoin tulokasartisti. Upeasta lauluäänestään ja isoista pop-hiteistään tunnettu artisti on vallannut listojen kärkipaikat niin Spotifyssa kuin radioissakin. Lääke, USA ja Hyväuskoinen ovat vuoden isoimpia hittejä ja vasta viisi singleä urallaan julkaisseen laulajan musiikkia on kuunneltu jo yli 15 miljoonaa kertaa suoratoistopalveluissa. Uusin single Hyväuskoinen nousi heti julkaisustaan sekä Spotifyn että YouTuben listaykköseksi. Musiikkinsa lisäksi somessa ja erityisesti TikTokissa rakastettu VIIVI on kerännyt itselleen aktiivisen fanijoukon samaistuttavilla ja ihastuttavilla videoillaan. Artistilla on jo lähes 40 000 someseuraajaa, ja hänen upeat lauluvideonsa ovat keränneet kiitosta jopa legendaarisen ABBAn jäseniltä asti. VIIVIn debyyttialbumi on viimeistelyä vaille valmis ja levyn julkaisun jälkeen artisti lähtee kiertueelle. Tulevana kesänä VIIVI nähdään myös kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla.

Levy-yhtiö: Capitol Records/Universal Music
Created by Designer Helsinki