EMMA-ehdokassarjat 2020


Tulokas


BEHM / Draaman kaari viehättää

BEHMin kaltaisia menestystarinoita on yksi miljoonassa. Draaman kaari viehättää -debyyttialbumillaan ilmiömäiseen suosioon noussut laulaja-lauluntekijä BEHM on yksi musiikkikentän kiehtovimmista tekijöistä 2020-luvulla. Lähes triplaplatinaa saavuttanut vaikuttava debyytti on saanut osakseen poikkeuksellista huomiota ja BEHM on vakiinnuttanut nopeasti paikkansa Suomen suosituimpien tähtien joukossa.

Syyskuussa 2020 julkaistulta debyyttialbumilta löytyvä, nyt jo yli nelinkertaista platinaa striimannut ja Musiikkikustantajien Vuoden biisi 2020 -palkinnolla palkittu, Hei rakas -debyyttisingle oli sekä tammi- että helmikuun 2020 kuukauden radiobiisi ja se on pysytellyt Spotifyn top50-listalla putkeen yli 1,5 vuotta. BEHMin jokainen single on noussut virallisen singlelistan ykköseksi ja viimeisin, Frida, palkittiin sekä marras- että joulukuun kuukauden radiobiisinä. Albumistriimit ovat kokonaisuudessaan lähes 60 miljoonaa, mikä on poikkeuksellinen saavutus vain vuosi sitten debyyttisinglensä julkaisseelle suomalaiselle artistille. Lisäksi BEHM oli ainoana tulokasartistina vuoden 2020 Suomen Spotifyn top10 kuunnelluimman artistin joukossa.

BEHM on lahjakas lauluntekijä, joka säveltää ja sanoittaa omat kappaleensa itse ja osallistuu myös vahvasti niiden tuotantoprosessiin - debyyttialbumin kappaleista kaksi (Päästä varpaisiin ja Yhtä vaille kaksi) ovat täysin BEHMin omaa käsialaa! Tämän upeaäänisen artistin herkkä tulkinta ja koskettavan koukuttavat pop-melodiat yhdistettyinä samaistuttaviin tarinoihin ovat tehneet vaikutuksen jokaiseen suomalaiseen vauvasta vaariin.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Kuva: Pietari Purovaara

LÄHIÖBOTOX / Rikkinäinen Suomi

Vuonna 2018 Itä-Helsingin Roihupellossa perustettu Lähiöbotox julkaisi debyyttialbuminsa ”Rikkinäinen Suomi” viime elokuussa. Tiukkoja heviriffejä rappiin yhdistelevä Lähiöbotox on noussut nopeasti yhdeksi maamme seuratuimmista yhtyeistä. Yhtyeen raskaampaa päätyä edustavat muun muassa Heaven ’N` Hellissä vaikuttaneet veljekset Harto Haukkaluoma ja Jaakko (Lieminen) Luomanen sekä Lighthouse Projectista tutut Lauri Ojala ja Samuli Peurala. Lähiöbotoxin voimakkaista ja iskevistä riimeistä vastaavat Luyeye Konssi (Seksikäs-Suklaa) sekä Hanad Hassan (Dosdela). Vasta pari vuotta kasassa ollut itähelsinkiläinen kollektiivi on ehtinyt herätellä yleisön kiinnostusta vuonna 2019 julkaistun, muun muassa ”Kato mua silmiin (kusipää)” sisältäneen EP:n ”Lähiöbotox” sekä lukuisten keikkojen myötä. ”Rikkinäinen Suomi” äänitettiin Petraxilla Tero ”TeeCee” Kinnusen johdolla. Miksauksesta vastaa Mikko Karmila (Finnvox) ja masteroinnista Mika Jussila (Finnvox).

Levy-yhtiö: Deggael

Kuva: Timo Isoaho

Lauri Haav / Silmät kii

Lauri Haav on Jyväskylän Kuokkalassa kasvanut monen kriitikon ja kuulijan kiinnostuksen herättänyt artisti. Rapin ja R&B:n välimaastossa liikkuva Haav hurmaa sulavalla flowlla, pehmeällä laululla ja taitavilla teksteillään. Rohkeudella ja periksiantamattomalla lahjakkuudella luotu Silmät kii -debyyttialbumi keräsi kiitosta yli genrerajojen. Rakkaus musiikkiin ja sen kautta kokemusten jakaminen sai aikaan monipuolisen ja koukuttavan taidonnäytteen. Helsingin Sanomissa viime kevään olennaisimpiin kuuluvaksi debyytiksi tituleerattu Silmät kii on ehyt kokonaisuus samaistuttavia nuoren miehen ajatuksia rakkaudesta, arjen kanssa painimisesta ja luovuudesta. Suomen Drakeksikin luonnehdittu upean rouheaääninen Lauri Haav on vieraillut mm. Pykärin ylistetyllä O -albumilla, Gettomasan ja Paperi T:n yhteisbiisillä Jeesei ja Gettomasan Emma -patsaan pokanneella albumilla Diplomaatti. Haav on artistina moniulotteinen, kokeellinen, rohkea ja ajoittain inhimilliseen melankolisuuteen taittava.

Levy-yhtiö: PME Records

Kuva: Max Steffansson

Mouhous / I Hate Mouhous

Suomiräpin punkbändiksikin tituleerattu Mouhous on Jyväskylästä ponnistava kolmihenkinen hiphop-kokoonpano. Kovassa nosteessa oleva yhtye julkaisi helmikuussa 2020 platinaa striimanneen debyyttialbuminsa I Hate Mouhous, joka pysyi yhteensä 15 viikkoa Suomen virallisen albumilistan TOP 10:ssä. Mouhouksen musiikissa yhdistyvät ajankohtaiset soundit, punk-asenne ja aikuistumisen aiheuttama maailmantuska.

Monakosta, Valentinista ja Van Hegenistä muodostuva Mouhous on valloittanut yleisön sydämet energiallaan ja noussut keikkalavojen suosikiksi ympäri Suomea. Bändi on julkaissut aiemmin kaksi EP:tä: Crackstreetboys (2017) ja Late Check-Outs (2018). Heidän tunnetuimmat kappaleensa ovat platinaa striimanneet hitit Äänii, Hellafly ja Leposyke 300 sekä Poikien vessa feat. costee.

Levy-yhtiö: Etenee Records/Warner Music Finland

Kuva: Julius Konttinen

Pihlaja / Kirjoitettu tähtiin

Pihlaja on R&B-artisti ja lauluntekijä, joka julkaisi lokakuussa 2020 debyyttialbuminsa “Kirjoitettu tähtiin”. Albumi sisältää mm. kultaa streamanneet singlet ”Pojat feat. Yeboyah sekä ”Picasso feat. costee. Pihlaja kirjoittaa nuoren kaupunkilaisnaisen elämästä ja näkökulmasta suorapuheisesti ja usein sukupuolirooleja kyseenalaistaen ja haastaen.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment Finland Oy

Kuva: Max Steffansson

william / Shakespeare

William oli vuoden 2020 striimatuimpia kotimaisia kappaleita, ennätyksiä rikkonut ja kaikkien aikojen pisimpään Suomen Spotifyn Top 50-listan kärkipaikkaa pitänyt artisti. Jättihitti Penelope on rikkonut nelinkertaisen platinarajan yli 16 miljoonalla striimillä ja kappale vietti Spotifyn kärkisijalla ilmiömäiset 137 päivää. Suomenkielistä melodista trap-musiikkia esittävä artisti julkaisi syyskuussa debyyttialbuminsa Shakespeare. Esikoisalbumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle ja on streamannut suoratoistopalveluissa lyhyessä ajassa platinaa. Kaikki albumin kappaleet nousivat Spotifyn top 30 -listalle, mikä on poikkeuksellinen menestys debyyttialbumin julkaisevalle artistille. William on valloittanut suomenkielisellä trap-musiikilla myös valtakunnalliset radioaallot. Vain muutamassa vuodessa listojen kärkeen noussut rap-artisti julkaisi esikois-EP:nsä sorrynotsorry loppukesästä 2019. William on uransa alusta asti vakuuttanut omaleimaisella ja tunnistettavalla soundillaan. Jättihitti Penelopen ja esikoisalbumin menestyksen myötä william vakiinnuttaa asemaansa yhtenä seuratuimmista uusista artisteista.

Levy-yhtiö: M-Eazy Music/Sony Music Finland

Kuva: Karim Awad

Created by Designer Helsinki