EMMA-ehdokassarjat 2019


Yhtye
Apulanta

Apulanta on suvereenisti yksi Suomen menestyneimmistä rockyhtyeistä. Yhteensä 13 studioalbumia sekä lukuisia singlejä julkaissut bändi on esiintynyt suurilla areenoilla kymmenille tuhansille ihmiselle ja Apulannan ainutlaatuinen tarina on ikuistettu myös valkokankaalle ja kirjan kansiin. Yhtyeen viimeisin julkaisu Make Nu Metal Great Again -ep:ltä lohkaistu single Lokin päällä lokki on noussut järkälemäiseksi platinaa striimanneeksi hitiksi kautta maan. 

Apulanta Oy

JVG

Vuoden 2019 kuunnelluin artisti Suomen Spotifyssa on JVG. Jaren ja VilleGallen vuonna 2009 perustama JVG on myynyt uransa aikana yli 300 000 albumia, voittanut yhdeksän Emma-palkintoa, esiintynyt useamman kerran omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikallaan sekä rikkonut lukuisia Spotify-ennätyksiä. Helmikuussa 2019 julkaistu single Ikuinen vappu rikkoi ennätyksen oltuaan Spotifyn ykkösenä yhteensä 64 päivää, mikä tekee siitä kaikkien aikojen eniten ykköspäiviä haalineen kotimaisen kappaleen. Yhtyeen megahitit Tarkenee ja Hehkuu ovat kaikkien aikojen striimatuimmat suomenkieliset kappaleet. Lisäksi Tarkenee rikkoi tänä vuonna 20 miljoonan striimin rajan ja on näin ollen ainoa suomenkielinen kappale, joka on tähän yltänyt.

JVG:n kesäkuussa julkaiseman, tuplaplatinaa myyneen RATA/RAITTI -albumin kaikki kymmenen kappaletta nousivat suoraan julkaisustaan Suomen Spotifyn Top10-listalle ja julkaisupäivän kokonaisstriimit lähentelivät miljoonaa. Levyltä sinkutetut Ikuinen vappu ja Frisbee ovat tänä vuonna eniten yhden päivän aikana striimauksia keränneet kappaleet. RATA/RAITTI-abumi on pysytellyt yhteensä 6 viikkoa virallisen albumilistan ykkösenä.

Warner Music Finland / PME Records

Roope Salminen & Koirat

Roope Salminen & Koirat on kahdenksanhenkinen yhtye, joka on yksi Suomen kovimmista livebändeistä. Heidät tunnetaankin energisistä keikoistaan sekä hyväntuulisista kappaleistaan. Bändin hitteihin lukeutuvat muun muassa triplaplatinaa striimanneet Madafakin darra (feat. Ida Paul) sekä Tanssi se ulos (feat. Ellinoora). Yhtye julkaisi lokakuussa 2019 odotetun toisen albuminsa Koiran vuosi, joka ylitti jo ennakkoon platinarajan. Albumi sisältää muun muassa aiemmin keväällä julkaistut hittibiisit; platinaa striimannut Pidä pää ylhääl (feat. Reeta) sekä kultaa striimannut Karavaani.

Warner Music Finland

Ville Valo & Agents

Ville Valo & Agents esiintyivät ensimmäistä kertaa yhdessä TV-ohjelmasarjassa Laulava sydän, jonka teemana oli Rauli "Badding" Somerjoen musiikki. Nyt, noin 20 vuotta myöhemmin Ville Valo & Agents yhdistivät voimansa uudemman kerran Baddingin musiikin ympärillä, kun yhtyeen nimeä kantava albumi julkaistiin helmikuussa 2019. Levy piti sisällään tunnettuja Badding-klassikoita uudelleen sovitettuna, mutta mielenkiintoiseksi äänitteen tekee se, että Esa Pulliaisella oli tallessa muutamia alkuperäisiä Baddingin levyttämättömiä demo-nauhoja 1980-luvulta, jotka tuotettiin nyt ensimmäistä kertaa valmiiksi biiseiksi, tulkitsijanaan Ville Valo.

Albumi nousi ilmestymisviikolla suomen virallisen listan sijalle #1, ja sitä on myyty lähes platina-albumiin oikeuttava määrä. Yhtyeen ainutlaatuiset ja -kertaiset live-esiintymiset saivat myös suomen kansan liikkeelle, kun yhtyeen kaikki keikat olivat loppuunmyytyjä.

Vallila Music House

Younghearted

Youngheartedin muodostavat laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski. Kolmikko on Mäkelänrinteen urheilulukion kasvatteja, jotka perustivat Youngheartedin vuonna 2015. Vuotta myöhemmin ilmestyi yhtyeen platinarajan ylittänyt debyyttialbumi Nuorisydän. Levyltä muistetaan muun muassa hitti Hetkeksi, jota on striimattu yli tuplaplatinaan oikeuttava määrä, yli 10 miljoonaa kertaa. Bändi julkaisi kesäkuussa 2019 odotetun toisen albuminsa Vapaa. Albumilta löytyvät muun muassa jo julkaistut sinkut; kultaa striimannut Vaikeeta, vuonna 2018 ilmestyneet Beijos ja Hullaannun sekä yhtyeen tuoreimmat singlet Sun syliin ja Enkeli.

Warner Music Finland

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki