EMMA-ehdokassarjat 2021


Albumi


Ellinoora – Viimeinen romantikko

Uuden sukupolven popartisti Ellinoora tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Hänen uusin albuminsa Viimeinen romantikko nousi julkaisun jälkeen sekä Suomen virallisen albumilistan että Fyysisen albumilistan ykköseksi ja on striimannut kultaa. Lahjakas Ellinoora on sanoittanut kaikki uuden albuminsa kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa. Tuoreelta albumilta löytyvä jättihitti Dinosauruksii oli keväällä kahdeksan viikon ajan radioiden soitetuin kappale ja pysyi Top 10:ssä huikeat 38 viikkoa.

Ellinoora ei ole vain lahjakas ja palkittu laulaja-lauluntekijä vaan myös valovoimainen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn. Keikoillaan Suomea jo useamman vuoden kiertänyt artisti yhdistää musiikkiinsa visuaalisen maailman, jonka kautta fanit pääsevät kokemaan kokonaisvaltaisen keikkaelämyksen.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Erika Vikman – Erika Vikman

Mökkitie Recordsille sainatun, suomenkielistä diskopoppia esittävän, Erika Vikmanin elokuussa julkaistu debyyttialbumi Erika Vikman saavutti poikkeuksellisen suosion. Platinaa mennyt albumi nousi Suomen Virallisen albumilistan kärkeen ja se sisältää muun muassa Cicciolina ja Syntisten pöytä -hitit. Erika Vikman nousi koko kansan suosioon menestyksellään Uuden Musiikin Kilpailussa. Vikmanin nauttii raja-aitojen kaatamisesta niin musiikissaan kuin muillakin elämänalueillaan. Kappaleet tehdään pilke silmäkulmassa, mutta syvyyttäkin löytyy ja kappaleiden teksteissä käsitellään vakaviakin teemoja.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Gasellit – Zen

Viime vuosina yhdeksi Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi noussut Gasellit on poikkeuksellisen monipuolinen kokoonpano: Se on kotonaan niin suurten festareiden päälavoilla kuin myös vaihtoehtoisemmilla klubeillakin ja sen kappaleet soivat laaja-alaisesti niin hittiradioiden aalloilla kuin räppifanien soittolistoillakin. Gasellien kappaleita on 12-vuotisen uran aikana striimattu yli 115 miljoonaa kertaa Spotifyssa ja yhtye pokannut myös Vuoden yhtye -palkinnon Emma Gaalassa vuonna 2019. Gasellien odotettu kuudes studioalbumi Zen ilmestyi helmikuussa 2021 ja nousi heti julkaisuviikollaan Suomen Virallisen listan paalupaikalle. Mielenrauhan etsimistä hektisessä ajassamme käsittelevä albumi sisältää mm. hitit “Tilanne pääl”, “Kuvittele meidät siellä” sekä Karri Koiran kanssa tehty “Me ei mennä rikki”. Pitkäsoiton kaikki 15 biisiä nousivat julkaisupäivänä Spotifyssa Suomen 23 kuunnelluimman kappaleen joukkoon, mikä teki Zenistä samanaikaisesti koko maailman 10. kuunnelluimman uutuusalbumin.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

Haloo Helsinki! – Älä pelkää elämää

Haloo Helsinki! teki vuonna 2021 näyttävän paluun uudella, seitsemännellä albumilla “Älä pelkää elämää”. Levy nousi suoraan albumilistan ykköseksi pitäen sijoitusta hallussaan useampia viikkoja. “Älä pelkää elämää” -albumi on ylittänyt platinarajan ja siltä julkaistut singlet “Piilotan mun kyyneleet” ja “Tulikärpäset” nousivat molemmat radiolistan ykköseksi viikkokausiksi. Yhtyeellä on hallussaan 14 radiolistan ykkössingleä, mikä on enemmän kuin millään muulla artistilla Suomessa. Haloo Helsinki! nähdään bändin kautta aikojen suurimmalla keikalla ensi kesäkuussa Haloo Stadion! -konsertissa Helsingin Olympiastadionilla.

Haloo Helsinki! on vuonna 2006 perustettu yhtye, joka on julkaissut 7 albumia, joita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Yhtyeen kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa lähes 300 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoita katsottu yli 90 miljoonaa kertaa. Saavutuksiin kuuluu lisäksi mm. 10 Emma-palkintoa, 14 radiolistan ykkössingleä sekä yli 750 keikkaa.

Levy-yhtiö: Vallila Music House & Sony Music Entertainment

Hassan Maikal – Betonitarha

Hassan Maikal on rap/r’n’b-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha julkaistiin toukokuussa 2021. Artistin musiikissa rap ja r&b yhdistyvät afrovivahteisiin popmelodioihin. Valovoimainen ja monipuolinen artisti erottuu joukosta myös herkällä laulusaundillaan. Mm. singlet ‘Hullu’, ‘Tänään ja ‘Yksinäistä’ sisältävä Betonitarha on kokonaisuus joka hahmottuu pala palalta vieden kuuntelijan yksinäisyyden, epävarmuuden ja menetyksen teemojen äärelle. Tuotannollisesti kokeileva ja kunnianhimoinen albumi on artistin kasvutarina oman äänen ja yhteisön löytämiseen yksinäisyydenkin uhalla.

Hassan Maikalissa yhdistyy halu vaikuttaa yhteiskunnallisissa asioissa ja kyky sanoittaa koettuja kokemuksia sekä ympäröivää elämää koskettavasti. Ura alkoi Kontulan nuorisotalolta, kun artisti tuurasi ystäväänsä tapahtuman lavalla. Pian sana kiiri kiehtovasta artistista ja taiteilijasta, joka uskoo yhteisön ja jakamisen voimaan.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

Kube – Gasoo Ei Breikkei

Kube on suomalaisen trap-musiikin pioneeri, jonka hän osoitti jälleen kesällä julkaistulla menestyksekkäällä Gasoo ei breikkei -albumillaan. Albumia ylistettiin muun muassa Helsingin Sanomien arviossa vuoden parhaaksi suomirap-levyksi. Jo ennen julkaisuaan kultarajan ylittänyt levy sisältää Kuben jättihitin 100, joka on ylittänyt kuunteluillaan tuplaplatinarajan. Kappaleen striimit ovat tällä hetkellä yli 11 miljoonaa. Kube on yksi arvostetuimpia pitkän linjan rap-artisteja, joka on muovannut kotimaista hip hop -kulttuuria tekemisillään jo pitkään. Hänen kiistattomin vahvuutensa on kyky uusiutua musiikillisesti sekä tehdä kaikki kappaleensa kokonaan itse. Poikkeuksellisen Kubesta tekee myös se, että hän onnistuu puhuttelemaan musiikillaan samanaikaisesti niin nuorempaa yleisöä ja varttuneempia hiphop-faneja.

Levy-yhtiö: Killah Records/Universal Music
Created by Designer Helsinki