EMMA-ehdokassarjat 2021


Yhtye


Blind Channel – Dark Side / Balboa / We Are No Saints

Oululaislähtöinen vuonna 2013 perustettu Blind Channel teki keväällä 2021 suomalaista viisuhistoriaa sijoittumalla Rotterdamissa järjestetyissä Euroviisuissa kuudenneksi. Yhtyeen Dark Side -jättihitti räjäytti tämän myötä potin koko Euroopan laajuisesti.

Dark Side -biisiä on sittemmin kuunneltu yli 40 miljoonaa kertaa. Se on viihtynyt Suomen Spotifyn TOP50-listalla 36 viikkoa ja virallisella singlelistalla 30 viikkoa, joista 22 viikkoa Top 10:ssä. Kappale oli myös 36 viikkoa virallisella radiolistalla. Biisi ampaisi yhteensä 18 maan Spotify-listalle. Dark Side oli YouTubessa #1 trendaavin video ja sillä on yli 6 miljoonaa katselukertaa. Kappaleen live-esityksillä puolestaan on yhteensä 16,5 miljoonaa katselukertaa. Voidaan siis puhua Suomen striimatuimmasta kappaleesta vuonna 2021.

Jo ennen varsinaista Euroviisupottia bändi allekirjoitti keväällä kansainvälisen levytyssopimuksen arvostetun raskaan musiikin levy-yhtiön Century Median kanssa ja sai näin ollen maailmanlaajuisen jakelun Dark Sidea seuranneille biiseille kuten Balboa ja We Are No Saints. Koko pitkä albumi julkaistaan keväällä 2022. Yhtye oli kesällä 2021 yksi työllistetyimmistä festivaaliesiintyjistä. Räjähtävistä live-esiintymistään tunnettu kuusikko nähdään yleisön pyynnöstä vielä joulukuussa ikärajattomilla keikoilla ennen ensi vuoden mittavia Euroopan kiertueita.

Levy-yhtiö: Ranka Kustannus, BloodBros Oy & Century Media Records

Gasellit – Zen

Viime vuosina yhdeksi Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi noussut Gasellit on poikkeuksellisen monipuolinen kokoonpano: Se on kotonaan niin suurten festareiden päälavoilla kuin myös vaihtoehtoisemmilla klubeillakin ja sen kappaleet soivat laaja-alaisesti niin hittiradioiden aalloilla kuin räppifanien soittolistoillakin. Gasellien kappaleita on 12-vuotisen uran aikana striimattu yli 115 miljoonaa kertaa Spotifyssa ja yhtye pokannut myös Vuoden yhtye -palkinnon Emma Gaalassa vuonna 2019. Gasellien odotettu kuudes studioalbumi Zen ilmestyi helmikuussa 2021 ja nousi heti julkaisuviikollaan Suomen Virallisen listan paalupaikalle. Mielenrauhan etsimistä hektisessä ajassamme käsittelevä albumi sisältää mm. hitit “Tilanne pääl”, “Kuvittele meidät siellä” sekä Karri Koiran kanssa tehty “Me ei mennä rikki”. Pitkäsoiton kaikki 15 biisiä nousivat julkaisupäivänä Spotifyssa Suomen 23 kuunnelluimman kappaleen joukkoon, mikä teki Zenistä samanaikaisesti koko maailman 10. kuunnelluimman uutuusalbumin.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

Haloo Helsinki! – Älä pelkää elämää

Haloo Helsinki! teki vuonna 2021 näyttävän paluun uudella, seitsemännellä albumilla “Älä pelkää elämää”. Levy nousi suoraan albumilistan ykköseksi pitäen sijoitusta hallussaan useampia viikkoja. “Älä pelkää elämää” -albumi on ylittänyt platinarajan ja siltä julkaistut singlet “Piilotan mun kyyneleet” ja “Tulikärpäset” nousivat molemmat radiolistan ykköseksi viikkokausiksi. Yhtyeellä on hallussaan 14 radiolistan ykkössingleä, mikä on enemmän kuin millään muulla artistilla Suomessa. Haloo Helsinki! nähdään bändin kautta aikojen suurimmalla keikalla ensi kesäkuussa Haloo Stadion! -konsertissa Helsingin Olympiastadionilla.

Haloo Helsinki! on vuonna 2006 perustettu yhtye, joka on julkaissut 7 albumia, joita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Yhtyeen kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa lähes 300 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoita katsottu yli 90 miljoonaa kertaa. Saavutuksiin kuuluu lisäksi mm. 10 Emma-palkintoa, 14 radiolistan ykkössingleä sekä yli 750 keikkaa.

Levy-yhtiö: Vallila Music House & Sony Music Entertainment

Stam1na - Novus Ordo Mundi

Moninkertaisesti Emma-palkittu metalliyhtye Stam1na julkaisi yhdeksännen albuminsa, Novus Ordo Mundi, helmikuussa 2021. Albumi seurasi edeltäjiensä jalanjälkiä kohoten ilmestyttyään Suomen virallisen listan ykkössijalle - myös kaikki albumin trackit nousivat Spotifyn Top100 -listalle. Levynjulkaisukeikka järjestettiin huippusuosittuna livestriiminä, johon myytiin tuhansia lippuja. Marraskuussa Stam1na esiintyi ensimmäisenä artistina Suomessa korona-rajoitusten jälkeen Helsingin jäähallissa upeasti visualisoidulla keikalla tuoden paikalle yli 4500 uskollista fania. Stam1na on 25 toimintavuotensa aikana uudistanut kotimaisen raskaan musiikin konventioita pysyen uskollisena thrashin ja äärimetallin äänimaailmasta ammentaville juurilleen.

Levy-yhtiö: Sakara Records

Ursus Factory – Onnellinen sukupolvi

Yleisön ja kriitikoiden pitkäaikainen suosikki Ursus Factory otti kesäkuun alussa julkaistulla kolmannella pitkäsoitollaan ison harppauksen suomirockin tulevaksi superyhtyeeksi. Onnellinen sukupolvi -albumi nosti yhtyeen täysin uudelle tasolle ja välittömästi loppuunmyyty ensimmäinen vinyylipainos siivittialbumin julkaisuviikollaan Virallisen listan sijalle 6 ja fyysisen listan kakkoseksi. Pelkästään neljän ja viiden tähden arvioita suomalaisissa medioissa kerännyt albumi on kerännyt valtavasti kiitosta ja singlejulkaisut ovat saaneet laajaa radiosoittoa. Ursus Factory on kiistatta Suomen kovin liveyhtye ja rock-yleisön ykkössuosikki, joka sulattaa pian myös kansan syvien rivien sydämet. Duona toimiva laulaja-kitaristi Jussi Pelkosen ja rumpali-laulaja Aleksi Ripatin muodostama yhtye on poikkeuksellinen helmi suomalaisella musiikkikentällä.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus/Universal Music

Vesterinen yhtyeineen – Meissä asuu elämä

Hurjaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen on julkaissut urallaan seitsemän studioalbumia, yhden kokoelmalevyn ja yhden livelevyn. Yhtyeen viimeisin studioalbumi Meissä asuu elämä näki päivänvalon huhtikuussa 2021 ja se nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kakkoseksi. Meissä asuu elämä -albumi on komea kokonaisuus koskettavia tarinoita, upeita sävellyksiä ja komeita sovituksia isolla jengillä tarjoiltuna. Yhtyeen musiikillinen kirjo on laaja. Sumeilematon tutkimusmatkailu välillä Ennio Morriconen kartoittamilla lännenmailla, joskus slaavilaisen synkkyyden kehdoissa ja myös ruotsalaisen positiivisuuden boolimaljoilla on tuottanut lukuisia radiohittejä ja sykähdyttäviä lauluja. Samoin on lyriikoiden laita, joissa ei tunteita säästellä. Iloja ja suruja käydään läpi paikoin hyvinkin mustan huumorin ryydittäminä. Yhtye on kymmenen vuoden aikana löytänyt omaleimaisen ja hienon äänen, joka innostaa yhä uusia ihmisiä ammentamaan orkesterin musiikista.

Levy-yhtiö: Universal Music
Created by Designer Helsinki