EMMA-ehdokassarjat 2019


Miessolisti
Gettomasa

Gettomasaa voidaan pitää yhtenä tämän hetken seuratuimpana suomiräpin tekijänä. Kanadan Montrealissa syntynyt ja Jyväskylässä kasvanut, vuoden 2012 räpin suomenmestari on syystäkin lunastanut itselleen lempinimen Chosen One. PME Recordsilla levyttävä lahjakas, omapäinen ja loputtomalla nälällä varustettu artisti vakuuttaa kuulijat omalla suoraselkäisellä musiikillaan. Gettomasa julkaisi odotetun albuminsa “Diplomaatti” toukokuussa 2019. Seitsemän kappaletta sisältävä kokonaisuus toi esille artistista uusia puolia kuitenkaan joustamatta aidosta ja tunnistettavasta Gettomasan tyylistä. Diplomaatti nousi virallisen albumilistan ykköseksi julkaisun jälkeisellä viikolla ja on pysynyt top-10:ssä huimat 24 viikkoa. Albumin julkaisun jälkeen asiat lähtivät väkevästi lentoon kun viime vuonna julkaistu kappale ”Lössi” meni heittämällä platinarajan yli ja artisti pääsi Leijonien toiveesta esiintymään maailmanmestaruusjuhliin Helsingin Kaisaniemeen yli 50 000 ihmiselle. Gettomasa on epäilemättä räppärinä ihan omassa luokassaan.

PME Records

IBE

IBE on nuossut parissa vuodessa Suomen mielenkiintoisimmaksi nuoreksi artistiksi joka täyttää keikkalavat, festarit sekä striimannu kolmella biisillä kultaa tänä vuonna. IBE:llä myös oma vaatemerkki, levy-yhtiö ja keikkamyynti eli ennennäkemätöntä itsenäistä modernia artismia.

Skorpioni

Juha Tapio

Juha Tapio on hivuttautunut kuin varkain maamme suosituimpien lauluntekijöiden joukkoon. Emma-palkittu Juha on julkaissut urallaan kulta- ja platinalevyjä, valloittanut radiolistoja ja esiintynyt loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla. Kuka näkee sut-albumi julkaistiin huhtikuussa 2018. Intiimisti äänitetty Pieniä Taikoja-albumi julkaistiin 15.2.2019 Nelosella esitetyn studioliven siivittämänä. Siltä on lohkaistu singlet Se tekee hyvää (feat. Jukka Poika) ja Päiväni ilman sinua.

Kaiku Entertainment

Keko Salata

Keko Salata on laulaja, lauluntekijä ja tuottaja, joka on julkaissut kaksi albumia. Sekä debyyttialbumi ”Neuroottinen, dramaattinen, charmikas” että sitä seurannut ”Laulajan näköinen mies” ovat myyneet platinaa ja Keko Salatan kappaleita on kuunneltu Spotifysta yhteensä yli 45 miljoonaa kertaa. Tunnetuimpia kappaleita ovat Spotify-listan ykköseksi noussut ”Tavallinen”, radiosoittoon noussut ”Vanha feat. BEHM” sekä platinaa streamanneet ”Älä sano”, ”Pari kilometriä feat. Diandra” ja ”Boombidibyebye feat. Ivone Cerdan”.

SAHH / Sony Music Finland

Lauri Tähkä

Suomen energisimpiin ja karismaattisimpiin live-esiintyjiin kuuluvan Lauri Tähkän tuorein albumi Meidän tulevat päivät julkaistiin maaliskuussa 2019. Levy nousi suoraan virallisen listan ykköseksi ja se on ylittänyt platinarajan. Pitkän ja menestyksekkään uran tehneen Laurin tarina on muutenkin koko ajan kasvanut. Albumilta julkaistut singlet Mä en pelkää ja Palavaa vettä ovat molemmat menestyneet sekä Spotifyssa että radiossa. Ne ovat striimanneet reilusti yli kultarajan sekä olleet viikkokausia maan soitetuimpia radiokappaleita.

Palavaa vettä palkittiin helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuussa 2019 Suomen Radiomedian ja radioyhtiöiden Kuukauden radiobiisi -palkinnolla, mikä tarkoittaa sen olleen peräti neljänä kuukautena Suomen soitetuin radiokappale. Lisäksi Palavaa vettä -kappaleella on kaikkien aikojen eniten yhtäjaksoisia viikkoja radiolistan ykkösenä. Se rikkoi 14 viikolla edellisen, vuoden 2010 ennätyksen. Levyn tuorein radiosingle on Mustaherukan tuoksuinen tyttö.

Warner Music Finland

Olavi Uusivirta

Laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirta julkaisi toukokuussa 2019 kehutun, kultaa myyneen albumin, Skorpioni. Huikeassa livesuosiossa oleva Uusivirta keikkailee yhtyeensä kera aktiivisesti ja keikat soitetaan pääsääntöisesti loppuunmyydyille saleille.

Multitalentti Uusivirta on julkaissut uransa aikana kahdeksan studioalbumia. Hänen suurimpia hittejään ovat muun muassa On niin helppo olla onnellinen, Me ei kuolla koskaan, Kauneus sekoittaa mun pään, Kultaa hiuksissa ja Kesäyön uni. Uusivirta palkittiin Rock-albumi Emmalla 2016 albumista Olavi.

Universal Music Finland

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki