EMMA-ehdokassarjat 2019


Kriitikoiden valinta
Chisu

Lauluntekijä. Tuottaja. Esiintyjä. Yksi Suomen menestyneimmistä popartisteista, Chisu, julkaisi vuonna 2019 uuden albuminsa MOMENTUM 123 sekä kokonaisuuden päättäneen Post Momentum EP:n. Levyn teema on vahva ja ajankohtainen: muutos. Chisun uusi tuleminen otettiin vastaan ylistyksin ja levy sai kiitosta mm. Soundin (5 tähteä) ja Helsingin Sanomien (4 tähteä) arvioissa. Albumin teema – muutos – kuului elektrovivahteisella levyllä vahvasti. Kokonaisuus esitteli yleisölle täysin uudenlaisen Chisun ja myös keikoilla entisen viiden hengen bändin on korvannut kaksi konemuusikkoa.

Neljä albumia julkaissut ja 11 Emmaa voittanut Chisu säveltää, sanoittaa ja tuottaa musiikkinsa itse ja on ensimmäinen nainen, joka on voittanut Vuoden tuottaja -Emman. Chisun levyjä on tähän mennessä myyty yli 300 000 kappaletta.

Warner Music Finland

 

Jesse Markin

VILD Recordings julkaisi Jesse Markinin FOLK -nimeä kantavan debyyttialbumin toukokuussa 2019. Levyjulkkareita juhlittiin loppuunmyydyllä Tavastia-klubilla torstaina 5.9. Alunperin Viljakkalasta ponnistava Markin on noussut nopeasti niin Suomen kuin kansainvälisenkin median tietoisuuteen. Markinista ovat kirjottaneet maineikkaat sivustot kuten Complex ja Clash. Suomessa Markin on pokannut Soundin Vuoden tulokas-palkinnon. Tammikuussa 2020 Markin nähdään Hollannissa järjestettävässä Eurosonic-tapahtumassa Suomen virallisena edustajana.

Vild Recordings

M

M:n toinen albumi Näytän missä asun julkaistiin 22. helmikuuta 2019 sekä digitaalisena että vinyylipainoksena. Albumilta oli aiemmin julkaistu singlet Miljoonatalon lapset ja Puhu mut pyörryksiin. Kolmas single oli Kivillä ja kannoilla ja se ilmestyi 18.1.2019.

M -artistinimen takaa löytyy laulaja-lauluntekijä Minja Koski. Minja Kosken tekemät kappaleet, omalaatuinen ja herkkä ääni, sekä tuottaja Miikka Ahlmanin persoonalliset äänimaisemat vakuuttivat syksyllä 2017 ilmestyneellä Tehtaantyttö -debyytillä niin kriitikot kuin kuulijatkin ja Näytän missä asun –albumi toisti saman menestyksen ja vakiinnutti artistin aseman yhtenä Suomen mielenkiintoisimmista artisteista.

Näytän missä asun -albumilla M tulee lähelle ja purkaa sanoiksi joukon unenomaisia skenaarioita elektronis-akustisen musiikin säestyksellä. Levyn on tuottanut Miikka Ahlman ja sen julkaisee Solina Records. Uutta albumia ovat Kosken ja Ahlmanin lisäksi olleet työstämässä muusikot Simo Saukkola, Jussi-Pekka Parviainen ja Aleksi Kaufmann. Saija Kivikangas vastaa Kosken lisäksi Vilisee-kappaleen sanoituksesta ja Jos tulen takaisin-kappaleen Koski on säveltänyt yhdessä Simo Saukkolan kanssa. Albumilla vierailevat myös muusikot Viljami Viippola ja Jaakko Suni sekä lahtelainen Lumos-kvartetti.

Artisti itse kuvailee levyään näin: ”Näytän missä asun -albumi on tietyssä mielessä matka maalta kaupunkiin, itsenäistymiseen, näkyihin, joista saa hetkittäin kiinni, mutta jotka seuraavassa sekunnissa katoavat - ja taas silmissä vilisee.”

Solina Records

Maustetytöt

Maustetytöt ovat kaksi siskoa jotka tekevät musiikkia.

Is This Art!

Samuli Putro

Raahelaislähtöisen Samuli Putron kuudes soolotuotanto julkaistiin maaliskuussa 2019. Kokonaisuus oli pienisuuri rakkausalbumi Pienet rukoukset. Levyn kappaleista suureen radiosuosioon nousi kaunis Ilmasta tehtyjä.

Levyn soundia haettiin vuoden ajan Berliini-Punavuori -akselilla, mutta lopullinen äänitys tapahtui neljässä päivässä lokakuisessa Pitäjänmäessä Riku Mattilan kanssa.

”Ylöspäin mä tällä levyllä kurotan, kohti kauneutta, kohti yksilöllisyyttä”, kommentoi Putro julkaisua.

Lauluntekijänä Putro on seurannut omaa taiteellista näkemystään ja kerännyt itselleen laajan sekä uskollisen kuulijakunnan.

Universal Music Finland

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki