EMMA-ehdokassarjat 2019


Musiikkivideo
JVG - Ikuinen vappu

Ohjaaja: Teemu Heljo

Tuotantoyhtiö: Dumboe

Vuoden 2019 kuunnelluin artisti Suomen Spotifyssa on JVG. Jaren ja VilleGallen vuonna 2009 perustama JVG on myynyt uransa aikana yli 300 000 albumia, voittanut yhdeksän Emma-palkintoa, esiintynyt useamman kerran omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikallaan sekä rikkonut lukuisia Spotify-ennätyksiä. Helmikuussa 2019 julkaistu single Ikuinen vappu rikkoi ennätyksen oltuaan Spotifyn ykkösenä yhteensä 64 päivää, mikä tekee siitä kaikkien aikojen eniten ykköspäiviä haalineen kotimaisen kappaleen. Yhtyeen megahitit Tarkenee ja Hehkuu ovat kaikkien aikojen striimatuimmat suomenkieliset kappaleet. Lisäksi Tarkenee rikkoi tänä vuonna 20 miljoonan striimin rajan ja on näin ollen ainoa suomenkielinen kappale, joka on tähän yltänyt.

JVG:n kesäkuussa julkaiseman, tuplaplatinaa myyneen RATA/RAITTI -albumin kaikki kymmenen kappaletta nousivat suoraan julkaisustaan Suomen Spotifyn Top10-listalle ja julkaisupäivän kokonaisstriimit lähentelivät miljoonaa. Levyltä sinkutetut Ikuinen vappu ja Frisbee ovat tänä vuonna eniten yhden päivän aikana striimauksia keränneet kappaleet. RATA/RAITTI-abumi on pysytellyt yhteensä 6 viikkoa virallisen albumilistan ykkösenä.

 

Olavi Uusivirta - Miten mulla meni

Ohjaaja: Teemu Niukkanen

Tuotantoyhtiö: Mjölk

Laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirta julkaisi toukokuussa 2019 kehutun, kultaa myyneen albumin, Skorpioni. Huikeassa livesuosiossa oleva Uusivirta keikkailee yhtyeensä kera aktiivisesti ja keikat soitetaan pääsääntöisesti loppuunmyydyille saleille.

Multitalentti Uusivirta on julkaissut uransa aikana kahdeksan studioalbumia. Hänen suurimpia hittejään ovat muun muassa On niin helppo olla onnellinen, Me ei kuolla koskaan, Kauneus sekoittaa mun pään, Kultaa hiuksissa ja Kesäyön uni. Uusivirta palkittiin Rock-albumi Emmalla 2016 albumista Olavi.

 

Onni Boi - Tides

Ohjaaja: Kristian Lindén

Tuotantoyhtiö: Tiistai

Onni Boi on suomalainen laulaja ja musiikintekijä. Vaihtoehtopopin ja kubimusiikin välimaastoissa operoiva artisti on julkaissut kaksi hehkutettua EP:tä sekä parin vuoden ajan ihastuttanut yleisöä uskollisen Boi Bandinsa kanssa merkittävissä kotimaisissa musiikkitapahtumissa. Tällä hetkellä Onni Boi säveltää ensimmäistä täyspitkää levyään Helsingin Vallilassa.

 

 

Pariisin kevät - Onko se rakkautta

Ohjaaja: Juho Lähdesmäki

Tuotantoyhtiö: Juho Lähdesmäki & Juho Norokytö

Pariisin Kevät julkaisi elokuussa 2019 seitsemännen albuminsa nimeltään Reuna. Albumin on tuottanut Arto Tuunela ja Artturi Taira. Levyltä on julkaistu singlet Tuuli, Liekki ja Onks se rakkautta. Onks se rakkautta-musiikkivideo on laatuaan ensimmäinen mitä Suomessa tehty; video on täysin optimoitu kännykkäkatseluun. Videon on ohjannut ja käsikirjoittanut Juho Lähdesmäki.

Pariisin Kevät on palkittu useilla jalometalleilla: yhtyeen vuonna 2007 julkaistu debyyttialbumi Meteoriitti, vuonna 2013 julkaistu Jossain on tie ulos sekä vuonna 2017 ilmestynyt albumi Kuume ovat ylittäneet kultalevyrajan sekä menestysalbumit Astronautti (2010) sekä Kaikki on satua (2012) ovat myyneet platinaa. Pariisin Kevät on Arto Tuunela, Artturi Taira, Ilari Kivelä, Antti Pouta ja Reko Aho.

 

Pykäri - Yhteinen koira feat. Versace Henrik

Ohjaaja: Arttu Hokkanen

Pykäri, koko nimeltään Mikko Pykäri on tuottaja ja muusikko, joka on vaikuttanut suomalaisessa indie-skenessä vuodesta 2004. Regina-yhtyeen toinen puolikas ja vuoden 2011 alternative pystin Emma Gaalassa pokannut Pykäri on tuottanut musiikkia mm. Ruger Hauerille (Mature-levy), LCMDF:lle ja Mannalle. Tuottaja-sooloura alkoi vuonna 2017 pitkäsoitolla ’Pykäri’ ja hän esiintyi samana vuonna Ahjo Ensemble -kamarikuoron kanssa Flow Festivalin päälavalla. Albumi O julkaistiin PME Recordsin kautta elokuussa 2019 ja sai medialta ja yleisöltä positiivisen vastaanoton. Albumilla vierailee runsas läpileikkaus upeita artisteja, mm. Versace Henrik, Lauri Haav, Karina, Biitsi ja F.

 

Vesala - Mul ei oo lapsuudensankarii

Ohjaaja: Viivi Huuska

Tuotantoyhtiö: Mjölk

Vesala on 2000-luvun renessanssinero, joka kuuluu Suomen lahjakkaimpiin taiteilijoihin. Hänen musiikkinsa on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansan tavoittavia pophittejä radio- ja suoratoistolistojen soitetuimpien kappaleiden listoilta. Debyyttisooloalbumi Vesala julkaistiin vuonna 2016 ja huikean vastaanoton saanut levy vahvisti Vesalan asemaa omaleimaisena artistina. Vuoden 2017 Emma Gaalassa Vesala palkittiin peräti neljällä Emmalla: Vuoden naisartisti, Vuoden pop, Vuoden biisi ja Vuoden albumi.

Taiteen monilahjakkuutena tunnettu Vesala on palkittu myös muilla arvostetuilla taiteen palkinnoilla, kuten Junnu Vainio -palkinnolla vuonna 2016 sekä Reino Helismaa -sanoittajapalkinnolla vuonna 2019 – jälkimmäisessä ensimmäisenä naisena koskaan. Lisäksi hän on ainoa nainen, joka on ollut ehdolla sekä Emma- että Jussi-palkinnon saajaksi. Vuonna 2019 Vesalalle myönnettiin valtion musiikkipalkinto.

 

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki