EMMA-ehdokassarjat 2020


Tuottaja


Ilkka Wirtanen

Ilkka Wirtanen on helsinkiläinen säveltäjä-tuottaja. Vuonna 2020 Ilkka on tuottanut ja ollut säveltämässä seuraavia kappaleita: Pete ParkkosenVoimaa ja valoa” ja ”Portaat”, Vilma AlinanNuoret rakastavaiset” ja ”Rikollinen”, Aksel KankaanrannanMuista kuka oot”, ILONinselfish love” ja ”catch22” sekä Mikko Harjun Meidän puolella”. Tuottajan roolissa Ilkka on ollut lisäksi mm. Ida Paul & Kalle Lindrothin kappaleissa ”Vähän väsyttää (feat. Jare Brand)” ja ”Vastaus kaikkeen” (yhteistuotannot Antti Riihimäen kanssa), ”Säätöö”, ”Vika hidas”, ”Tennessee”, ”Älä leiki jeesusta”, sekä Mikko HarjunTaikavoimia”.

Kustantaja: HMC

Kuva: Lili Nissilä

Jukka Immonen & RZY

Vuosi 2020 oli merkittävä yhdessä tekemisen vuosi. Immonen ja Riihimäki työskentelivät joukkueena muun muassa Elastisen, Erinin, Kaija Koon sekä Vain Elämää -tuotantojen parissa. Jukka Immonen on yksi tuotantoyhtiö Fried Musicin sekä kustannusyhtiö Nordic Music Partnersin perustajista ja toimii Suomen Capitol Recordsin luovana johtajana. Antti “RZY” Riihimäki tunnetaan mm. JVG:n ja Cheekin jättihittien tuottajana.

Muita julkaisuja, yhdessä ja erikseen:

- Anna Puu & Olavi Uusivirta (2020)

- Kaija Koo (Onnellinen loppu, Hullut päivät)

- Vesala (Kuningas, Etsimässä rauhaa)

- Toivon Kärki (Uuden edessä)

- Ida Paul & Kalle Lindroth (Vuonna nolla -albumi)

- Robin Packalen (Benefits)

- Happoradio (Silta)

- Nelli Matula (Tikkei)

- Pyhimys (Spotify sessions)

Kustantajat: The Fried Music Oy & Nordic Music Partners & Sony ATV

Kuva: Tero Ahonen

Mika Laakkonen

Mika Laakkosen tämän vuoden merkittävimpiin tuotantoihin kuului Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla -albumi, sekä sen yksi isoimmista osumista Tässäkö tää oli? (feat. Leavings-Orkesteri). Sen lisäksi Laakkonen on tuottanut vuonna 2020 Erika Vikmanin menestyssinglet Cicciolina sekä Syntisten pöytä.

Kustantaja: Mökkitie Records Oy

Kuva: Henkka Niemistö

Sakke Aalto

Sakke Aalto on tuottaja, säveltäjä ja sanoittaja, jonka käsissä on syntynyt lukuisia Suomen suosituimpia kappaleita 2000-luvun alusta saakka. Vuonna 2020 Aalto oli tuottamassa mm. BEHMin menestysalbumia ”Draaman kaari viehättää”. Sakke Aalto tunnetaan myös artistinimellä Keko Salata, jonka vuonna 2020 julkaisemat kappaleet ovat myös Aallon omaa tuotantoa.

Kuva: Samae Koskinen

Santeri ”MD$” Kauppinen

Santeri ”MD$” Kauppinen on kymmenen vuotta kestäneen tuottajanuransa aikana työskennellyt useiden suomiräppäreiden, kuten JVG:n, Cledosin, Gettomasan, Mikael Gabrielin, TheoFuegon ja Tippa-T:n kanssa. Hänen tuotantoaan on kuultu myös ulkomailla, kuten jenkkiräppäri G-Eazyn muutaman vuoden takaisella Bone Marrow -singlellä, Grammy -ehdokkuuden saaneella 6lackin Never Know -kappaleella sekä American Music Awardsissa vuoden soundtrack -palkinnon voittaneella Birds of Prey -soundtrackilla.

Kuva: Tuukka Koski

Created by Designer Helsinki