EMMA-ehdokassarjat 2020


Lastenmusiikki


Eino ja Aapeli / Selkä vasten selkää

Huippusuositut, tanssivat ja laulavat kaksoisveljekset täyttivät syksyllä 12v. ja julkaisivat samaan aikaan debyyttialbuminsa Selkä vasten selkää.

Albumin sinkkuja on julkaistu tasaiseen tahtiin, kappaleille kuvattu musiikkivideoita ja muuta materiaalia, pojat ovat perustaneet huippusuositun tube-kanavansa ja päässeet myös keikkailemaan ja kohtaamaan yleisöään. Nuori yleisö ihastui valloittaviin veljeksiin jo ensi sinkusta Mä voisin olla se, joka on ylittänyt kultarajan Spotifyssa ja jonka musiikkivideota on katsottu yli 12 000 000 kertaa YouTubessa.

Albumin energisiin ja tarttuviin kappaleisiin on tullut luontevasti mukaan poikien omaa elämää ja kasvutarinaa. Kaksosveljeksille yhteinen tekeminen on itsestään selvää. Selkä vasten selkää -nimi kuvaakin hyvin poikien maailmaa. Aiemmin jo julkaistu samanniminen sinkku onkin poikien voimabiisi. Albumilta löytyy Einon ja Aapelin jo julkaistut sinkut sekä viisi uutta kappaletta.

Levy-yhtiö: Universal Music

Kuva: Kalle Pyyhtinen

Maco Oey / Siistii!

Tampereella vaikuttava laulaja-lauluntekijä Maco Oey on julkaissut jo kahdeksan albumillista musiikkia, joista tuorein on yhteistyö toisen merkittävän Tamperelaisen lauluntekijän Jaakko Löytyn kanssa. Siistii! - albumin hauskasti kerrottujen laulujen aiheita ovat mm. kierrättäminen, eläimet ja suvaitsevaisuus. Musiikillisesti laulut ovat rytmisesti vaihtelevia: riehakkaista kappaleista rauhallisiin balladeihin. Lauluilla annetaan lapsille iloa, tietoa ja luodaan yhdessäolon kokemuksia.

Levy-yhtlö: Eclipse Music

Kuva: Pekka Agarth

Mutaveijarit / Nyt mennään!

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! 8-henkinen Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin. Kappaleiden mielikuvitukselliset sovitukset liikkuvat taidokkaasti ja rohkeasti useiden tyylilajien välillä, ja niissä yhdistellään monipuolisesti vaikutteita muun muassa kansanmusiikista, populaarimusiikista ja maailmanmusiikista. Sointimaailma vaihtelee sujuvasti pienestä aina orkestraaliseen asti. Nyt mennään! tarjoaakin kiinnostavaa ja huumoria hersyvää kuunneltavaa kaikenikäisille. Mutaveijarit on konsertoinut ympäri Suomea ja ollut mukana muun muassa Flow Festivalilla, Maailma kylässä -festivaaleilla, Lasten festareilla, Seikkisrockissa, Tavastian Lastenkonsertit -sarjassa ja Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla. Mutaveijarit toivottavat kaikki kuuntelijat tervetulleiksi mutamatkoille: “Nyt mennään!”

Levy-yhtiö: Mutaveijarit

Kuva: Antti Kokkola

Pomppulinnan kreivi / Mandariinipäivä

Pomppulinnan kreivi esittää uutta, monipuolista lastenmusiikkia, jota aikuisetkin hehkuttavat. Yhtyeen musiikkia kuvastaa parhaiten ajatus linnusta, joka maiden ja kulttuurien rajoista piittaamatta lentää vapaana pysähtyen aina siellä, missä rytmit ovat kaikkein mukaansatempaavimmat.

Yhtye on julkaissut kolme levyä: Mandariinipäivä (2020), Mielen avaruus (2017) ja Tukaani (2016). Mielen avaruus sai erityismaininnan lastenmusiikin Jellonagaalan vuoden 2018 lastenalbumi sarjassa. Yhtye on ollut mukana myös Pikku Kakkosen 100 lastenlaulua -projektissa tekemällä Yle Areenaan uusia sovituksia vanhoista lastenmusiikin klassikoista: Ihhahhaa, Kapteeni katsoi horisonttihin, Villahousurock, Nurmilintu ja Puff on lohikäärme.

Pomppulinnan kreivin keikoilla saa tanssia ja pomppia mielin määrin! Uusimman Mandariinipäivä -levyn musiikissa seikkaillaan aina afro-beatin alavuuksilta Andien korkeuksiin ja Kuuban karnevaalien kautta keskelle balkanilaisten torvien toitotusta. Vili ”kreivi” Mustalammen tekemissä lauluissa mm. taistellaan sokerihimoa vastaan, ystävystytään pimeyden kanssa, tehdään riippumaton kanssa retki metsän sydämeen ja ylistetään kurahousuja.

Levy-yhtiö: Rumba-Akatemia

Kuva: Matias Löyttyniemi

Suvi Teräsniska / Iltalauluja

Upea Suvi Teräsniska on julkaissut urallaan yhteensä kymmenen albumia, joista tuoreimman Iltalauluja-levyn syyskuussa 2020. Syksyllä 2020 katsojat supersuositussa Tähdet, tähdet -ohjelmassa hurmanneen Suvin suurimpia hittejä ovat muun muassa Hento kuiskaus, Täydellinen elämä, Jos menet pois, Pahalta piilossa, Elämäni miehiä ja Hei mummo.

Suvi Teräsniskan albumeita on yhteensä myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta ja lähes jokainen albumeista on ylittänyt platinarajan. Yleisön rakastama Suvi on palkittu mm. Emma-gaalassa Vuoden iskelmä-albumista 2017, Iskelmä-Finlandialla 2016 sekä Kullervo Linnan säätiön palkinnolla 2013.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Kuva: Susanna Nordvall

Created by Designer Helsinki