EMMA-ehdokassarjat 2021


Lastenmusiikki


Fröbelin Palikat – Lits, Läts

Palikat on neljän helsinkiläisen lastentarhanopettajan muodostama lasten- musabändi, joka perustettiin v. 1987 ja toimii edelleenkin alkuperäisellä kokoonpanolla:

Ari Bergström: koskettimet ja laulu

Mats Lillrank: kitara, laulu ja leikki

Hannu Mäkelä: rummut Timo Nuutinen: basso, kitara ja laulu

Bändin toiminta-ajatus ja samalla erikoisuus on sekin edelleen alkuperäinen: hyväntuulista, liikuttavaa rytmimu- siikkia lapsenmielisille. Hiki virtaa ja nauru raikaa kun yhtye leikkii ja leikittää levyillä, videoilla ja keikoilla. Oh- jelmisto rakentuu pienistä sormileikeistä suuriin jumppa- ja liikuntalauluihin ja keikat ovat enemmänkin hyvän- tuulisesti rokkaavia leikki- ja liikuntatuokioita kuin perinteisiä konsertteja. Alunperin Fröbelin Palikoiden syntytarkoitus oli esiintyä omien päiväkotien juhlissa, mutta nykyisin leikkikehänä on koko Suomi. Läpimurto yhtyeelle ajoittui 1990-luvun ensimmäiselle puoliskolle, jolloin Lasten Olympialais- kiertueet, MTV-3:n ja Ylen lastenohjelmat sekä ensimmäiset levyt tekivät yhtyettä laajemminkin tunnetuksi. Yhtye toimi 90-luvun jälkipuoliskon päätoimisena, 1995 perustetun Fröbelin Palikat Oy:n siipien suojissa levyttä- en ja keikkaillen. 2000-luvulla on päädytty enemmänkin periodimaiseen työskentelyyn, jossa vuorottelevat päi- väkoti- ja kouluvirkojen hoito pienimuotoisella keikkailulla höystettynä ja toisaalta laajemmat pelimannivirkava- paudet juhlavuosikiertueiden muodossa. Uusia ääni- ja äänikuvatallenteita on julkaistu säännöllisesti parin- kolmen vuoden välein.

Korona-vuosien 2020-21 keikkatauolla yhtye on julkaissut Lits Läts -CD:n ja Tonttuillaan -joulu-DVD:n. 35-v.-juhlavuottaan yhtye viettää vuonna 2022 ja odottaa innolla juhlakiertueelle pääsyä.

Levy-yhtiö: Fröbelin Palikat Oy

Naattiorkesteri – Voihan Naatti!

Naattiorkesteri laulaa, loruilee ja liioittelee!

Naattien mukaansatempaavalla musiikkimatkalla lounastetaan Loiskiaisen kanssa, ampaistaan avaruuteen asti ja mennään metsään mietiskelemään. Joskus sanat sekoittuvat suussa suhmuraksi ja pissahätäkin voi yhtäkkiä yllättää. Yhtyeen sanoitukset kumpuavat lasten maailmasta, jossa kaikki on mahdollista!

Kahdeksasta muusikosta ja musiikkikasvattajasta koostuvan Naattiorkesterin musiikki on pullollaan upeita lauluharmonioita, erilaisia instrumentteja sekä taidokkaita sovituksia, joiden parissa viihtyy koko perhe. Naatit ovat riemastuttaneet yleisöään energisillä ja osallistavilla esiintymisillään ympäri Suomea.

Yhtyeen esikoisalbumi Voihan Naatti! julkaistiin helmikuussa 2021 ja valittiin Jellonagaalassa vuoden lastenlevyksi. Osaatko sinä? -kappale voitti Vuoden 2020 uusi lastenlaulu -sävellyskilpailun ja Kaikenlaisii taravoita sijoittui kolmanneksi.

Levy-yhtiö: Kikkurikakkurecords

Robin Hund & Hans glada orkester – Dit och tillbax

Robin Hund & Hans glada orkester soittaa svengaavaa lastenmusiikkia joka soveltuu koko perheelle. Lapset saavat osallistua aktiivisesti laulun, liikkumisen sekä rytmiikan kautta. ovat julkaisseet 2 suomenkielistä levyä, 7 ruotsinkielistä levyä sekä laulukirjan. Orkesteri on ehtinyt tehdä yli 500 esiintymistä 2012 lähtien. Robin Rekkua esittää Tomas Järvinen ja Bob Kattia esittää Henrik Strang.

Robin Hund & Hans glada orkester spelar svängig barnmusik för hela familjen. Barnen får delta aktivt genom sång, rörelse och rytmik. Robin Hund & Hans glada orkester har givit ut 7 musikalbum på svenska, 2 på finska, 1 sagoalbum om deras äventyr samt en sångbok. Orkestern har spelat över 500 spelningar sedan start år 2012. Den här finlandssvenska barnorkestern spelas av Tomas Järvinen och Bob Katt av Henrik Strang.

Levy-yhtiö: iMD-proculturae

Various Artists – Laulavat tiedekysymykset

Lauluntekijä Suvi Isotalo seurasi vuosien ajan Helsingin Sanomien lasten tiedekysymykset -palstaa ja tarttui keväällä 2020 mielikuvituksellisiin kysymyksiin ja sivistäviin vastauksiin. Hän sävelsi ja sanoitti niiden innoittamana uusia lauluja lapsille. Albumin ajatuksena on laajentaa joukkoa, joka pääsee oivaltavien kysymysten ja vastausten pariin sekä tehdä lapsille kunnianhimoista, kaunista ja hauskaa musiikkia. Levyllä kuullaan eturivin artisteja: Matti Johannes Koivu, Sinikka Sokka, Jesse Markin, Susanna Haavisto, Ville Malja, Mari Rantasila, Kanerva, Jouni Aslak, Nemat Battah ja Aliina Halme sekä Rudolf Steiner -koulun lapsikuoroa. Muusikkoina Thomas Rönnholm, Hannu Pikkarainen, Kaisa Siirala, Antti Kokkola, Lea Pekkala ja Juha Tikka.

Suvi Isotalo on helsinkiläinen musiikintekijä, joka laulujen kirjoittamisen lisäksi säveltää näyttämöille sekä toimii muusikkona – joskus myös näyttelijänä ja tanssijana. Suvin muusikkous on pitkään painottunut pianisti-laulajan tehtäviin, mutta viime vuosina hän on soittanut myös kitaraa ja rumpuja. Suvi Isotalo valmistui vuonna 2010 Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta musiikin maisteriksi, on julkaissut kolme sooloalbumia (4. on tekeillä) ja esiintynyt vierailijana useilla muilla albumeilla ja singleillä. Tällä hetkellä Suvi keikkailee ja levyttää Mari Rantasilan kanssa.

Levy-yhtiö: Texicalli Records Oy

Various Artists – Muumiperhe laulaa, OHOI!

Muumiperhe laulaa, OHOI! on Hannele Huovin sanoittamien ja Soili Perkiön säveltämien ja Matti Kallion sovittamien ja tuottamien 17 uuden muumilaulun kokonaisuus, joka on julkaistu huippuartistien esittämänä kaikilla keskeisimmillä jakelualustoilla. Levyn tuottaja, Suomen suurin lastenkirjakustantaja Tammi, on edelläkävijä myös uuden lastenmusiikin saralla, sillä musiikki on tärkeä osa tarinankerrontaa. Levyn lauluista Meidän meri oli teemakappale Moomin Charactersin yhdessä John Nurmisen säätiön kanssa toteuttamassa Muumien 75-vuotisjuhlakampanjassa, joka tuotti yli miljoona euroa Itämeren suojeluun. Levyn moninaiset tunnelmat vievät pienet kuulijat suomalaisille rakkaisiin muumien maisemiin. Teoksen on toteuttanut sama työryhmä kuin Muumiperheen lauluretken (Tammi, 2014), joka sai parhaan lastenalbumin Emman vuonna 2014 ja on saanut myös kulta- ja platinalevyt. Levyn solisteina ovat Eija Ahvo, Markus Bäckman, Aili Ikonen, Tuomo Rannankari ja Mirella Roininen yhdessä Itä-Helsingin musiikkiopiston laulajien kanssa.

Levy-yhtiö: Tammi
Created by Designer Helsinki