EMMA-ehdokassarjat 2019


Iskelmä
Antti Ketonen

Antti Ketosen ensimmäinen soolosingle Olisitpa sylissäni julkaistiin elokuussa 2017. Biisin tarina on koko ajan kasvanut: se on striimannut reilusti yli platinarajan, oli useamman kuukauden radioiden soitetuin kappale ja palkittiin helmikuussa 2018 Iskelmä-gaalassa Vuoden iskelmänä. Olisitpa sylissäni oli myös viime vuoden isoin radiobiisi Suomessa. Sen seuraaja Niin kaunis oli edeltäjänsä tapaan vahva ylistyslaulu rakkaudelle. Kolmantena singlenä julkaistiin Ennen kuin alkaa ukkostaa ja neljäntenä Ehjäksi särkynyt. Kaikki edellä mainitut biisit löytyvät Antti Ketosen kultaa myyneeltä debyyttialbumilta Olisitpa sylissäni.

Warner Music Finland

Jannika B

Jannika B on raivannut tiensä suomipopin kovimpaan kärkeen määrätietoisesti ja omaehtoisesti biisi kerrallaan seuraten omaa sydäntään ja visiotaan. Jannika B julkaisi kolmannen albuminsa keväällä 2019. Toinen nainen-albumi on upea kokonaisuus, jolla naisen elämää käsitellään monitasoisesti ja samaistuttavasti. Jannikan oma ääni ja tekeminen on albumin kantava voima. Jannikan keikkakalenteri on ollut jatkuvasti täysi ja suosittua artistia kuullaan keikoilla laajalti joka puolella Suomea.Jannika B on nähty mm. viime kauden Idols-tuomarina ja syksyn aikana hän on ihastuttanut upeilla tansseillaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Julkisuudessa pirteä ja avoimesti esiintyvä artisti on nostanut esille myös jaksamisen ja elämänhallinnan teemoja.

EMI Capitol

Juha Tapio

Juha Tapio on hivuttautunut kuin varkain maamme suosituimpien lauluntekijöiden joukkoon. Emma-palkittu Juha on julkaissut urallaan kulta- ja platinalevyjä, valloittanut radiolistoja ja esiintynyt loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla. Kuka näkee sut-albumi julkaistiin huhtikuussa 2018. Intiimisti äänitetty Pieniä Taikoja-albumi julkaistiin 15.2.2019 Nelosella esitetyn studioliven siivittämänä. Siltä on lohkaistu singlet Se tekee hyvää (feat. Jukka Poika) ja Päiväni ilman sinua.

Kaiku Entertainment

Lauri Tähkä

Suomen energisimpiin ja karismaattisimpiin live-esiintyjiin kuuluvan Lauri Tähkän tuorein albumi Meidän tulevat päivät julkaistiin maaliskuussa 2019. Levy nousi suoraan virallisen listan ykköseksi ja se on ylittänyt platinarajan. Pitkän ja menestyksekkään uran tehneen Laurin tarina on muutenkin koko ajan kasvanut. Albumilta julkaistut singlet Mä en pelkää ja Palavaa vettä ovat molemmat menestyneet sekä Spotifyssa että radiossa. Ne ovat striimanneet reilusti yli kultarajan sekä olleet viikkokausia maan soitetuimpia radiokappaleita.

Palavaa vettä palkittiin helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuussa 2019 Suomen Radiomedian ja radioyhtiöiden Kuukauden radiobiisi -palkinnolla, mikä tarkoittaa sen olleen peräti neljänä kuukautena Suomen soitetuin radiokappale. Lisäksi Palavaa vettä -kappaleella on kaikkien aikojen eniten yhtäjaksoisia viikkoja radiolistan ykkösenä. Se rikkoi 14 viikolla edellisen, vuoden 2010 ennätyksen. Levyn tuorein radiosingle on Mustaherukan tuoksuinen tyttö.

Warner Music Finland

Ville Valo & Agents

Ville Valo & Agents esiintyivät ensimmäistä kertaa yhdessä TV-ohjelmasarjassa Laulava sydän, jonka teemana oli Rauli "Badding" Somerjoen musiikki. Nyt, noin 20 vuotta myöhemmin Ville Valo & Agents yhdistivät voimansa uudemman kerran Baddingin musiikin ympärillä, kun yhtyeen nimeä kantava albumi julkaistiin helmikuussa 2019. Levy piti sisällään tunnettuja Badding-klassikoita uudelleen sovitettuna, mutta mielenkiintoiseksi äänitteen tekee se, että Esa Pulliaisella oli tallessa muutamia alkuperäisiä Baddingin levyttämättömiä demo-nauhoja 1980-luvulta, jotka tuotettiin nyt ensimmäistä kertaa valmiiksi biiseiksi, tulkitsijanaan Ville Valo.

Albumi nousi ilmestymisviikolla suomen virallisen listan sijalle #1, ja sitä on myyty lähes platina-albumiin oikeuttava määrä. Yhtyeen ainutlaatuiset ja -kertaiset live-esiintymiset saivat myös suomen kansan liikkeelle, kun yhtyeen kaikki keikat olivat loppuunmyytyjä.

Vallila Music House

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki