EMMA-ehdokassarjat 2021


Vuoden rap / R&B


Etta – Tyttö

Monipuolisuudellaan ihastuttava Etta julkaisi genrerajoja rikkovan debyyttialbuminsa Tyttö kesäkuussa 2021 ja se vakiinnutti hänen asemansa yhtenä tämän hetken mielenkiintoisimpana artistina. Tyttö nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle kuusi ja on ollut listalla julkaisustaan asti. Albumilta löytyy kaksi kultasingleä: viime keväänä julkaistu ja Spotifyn 10 kuunnelluimman kappaleen joukkoon noussut Prinsessa sekä orgaanisesti TikTokin kautta hitiksi kasvanut Ämmä.

Etta on pääkaupunkiseudulta ponnistava artisti, joka herätti vuonna 2017 hip hop -piirien mielenkiinnon sosiaaliseen mediaan ladatuilla rap-videoillaan. Sen jälkeen on tapahtunut paljon: Etta on debyyttialbuminsa lisäksi julkaissut kaksi Emma ehdokkuudellakin huomioitua EP:tä, kiertänyt Suomen isoimmat festivaalit ja vieraillut lukuisilla jättihiteillä. Artistina Etta on nälkäinen eikä pelkää unelmoida isosti. Hän valmistelee parasta aikaa toista albumiaan, jonka ensimmäinen single Koditon julkaistiin marraskuussa.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland/PME Records

Gasellit – Zen

Viime vuosina yhdeksi Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi noussut Gasellit on poikkeuksellisen monipuolinen kokoonpano: Se on kotonaan niin suurten festareiden päälavoilla kuin myös vaihtoehtoisemmilla klubeillakin ja sen kappaleet soivat laaja-alaisesti niin hittiradioiden aalloilla kuin räppifanien soittolistoillakin. Gasellien kappaleita on 12-vuotisen uran aikana striimattu yli 115 miljoonaa kertaa Spotifyssa ja yhtye pokannut myös Vuoden yhtye -palkinnon Emma Gaalassa vuonna 2019. Gasellien odotettu kuudes studioalbumi Zen ilmestyi helmikuussa 2021 ja nousi heti julkaisuviikollaan Suomen Virallisen listan paalupaikalle. Mielenrauhan etsimistä hektisessä ajassamme käsittelevä albumi sisältää mm. hitit “Tilanne pääl”, “Kuvittele meidät siellä” sekä Karri Koiran kanssa tehty “Me ei mennä rikki”. Pitkäsoiton kaikki 15 biisiä nousivat julkaisupäivänä Spotifyssa Suomen 23 kuunnelluimman kappaleen joukkoon, mikä teki Zenistä samanaikaisesti koko maailman 10. kuunnelluimman uutuusalbumin.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

Hassan Maikal – Betonitarha

Hassan Maikal on rap/r’n’b-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha julkaistiin toukokuussa 2021. Artistin musiikissa rap ja r&b yhdistyvät afrovivahteisiin popmelodioihin. Valovoimainen ja monipuolinen artisti erottuu joukosta myös herkällä laulusaundillaan. Mm. singlet ‘Hullu’, ‘Tänään ja ‘Yksinäistä’ sisältävä Betonitarha on kokonaisuus joka hahmottuu pala palalta vieden kuuntelijan yksinäisyyden, epävarmuuden ja menetyksen teemojen äärelle. Tuotannollisesti kokeileva ja kunnianhimoinen albumi on artistin kasvutarina oman äänen ja yhteisön löytämiseen yksinäisyydenkin uhalla.

Hassan Maikalissa yhdistyy halu vaikuttaa yhteiskunnallisissa asioissa ja kyky sanoittaa koettuja kokemuksia sekä ympäröivää elämää koskettavasti. Ura alkoi Kontulan nuorisotalolta, kun artisti tuurasi ystäväänsä tapahtuman lavalla. Pian sana kiiri kiehtovasta artistista ja taiteilijasta, joka uskoo yhteisön ja jakamisen voimaan.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

Kube – Gasoo Ei Breikkei

Kube on suomalaisen trap-musiikin pioneeri, jonka hän osoitti jälleen kesällä julkaistulla menestyksekkäällä Gasoo ei breikkei -albumillaan. Albumia ylistettiin muun muassa Helsingin Sanomien arviossa vuoden parhaaksi suomirap-levyksi. Jo ennen julkaisuaan kultarajan ylittänyt levy sisältää Kuben jättihitin 100, joka on ylittänyt kuunteluillaan tuplaplatinarajan. Kappaleen striimit ovat tällä hetkellä yli 11 miljoonaa. Kube on yksi arvostetuimpia pitkän linjan rap-artisteja, joka on muovannut kotimaista hip hop -kulttuuria tekemisillään jo pitkään. Hänen kiistattomin vahvuutensa on kyky uusiutua musiikillisesti sekä tehdä kaikki kappaleensa kokonaan itse. Poikkeuksellisen Kubesta tekee myös se, että hän onnistuu puhuttelemaan musiikillaan samanaikaisesti niin nuorempaa yleisöä ja varttuneempia hiphop-faneja.

Levy-yhtiö: Killah Records/Universal Music

Sexmane – Väärinymmärretty

Debyyttialbumillaan indienä kultaa striimannut ja 80 viikkoa virallisella albumilistalla pystytellyt Sexmane eli Max Sene on saavuttanut poikkeuksellista menestystä jo uransa alkuvaiheista asti. Sexmane on kerännyt lava-energiallaan keikkapaikkoja täyteen ympäri Suomen ja laajentanut kuulijakuntaansa aiemmin erityisesti ”Mama” kappaleella, jota on striimattu jo yli 4,5 miljoonaa kertaa. Rap-lupaukselle kirjoittaminen on tuntunut aina luontevalle tavalle purkaa tunteita ja studioon päästyä palaset ovat loksahdelleet kohdilleen.

Sexmane julkaisi lokakuussa toisen albuminsa ’Väärinymmärretty’, jonka kaikki kappaleet nousivat Spotify Suomen top 200 -listalle. Albumilla kuullaan omaa polkuaan kulkevan nuoren miehen rehellistä tarinankerrontaa 16 kappaleen verran. Albumilta aiemmin julkaistut singlet ”Henki” ja ”Fiilis” ovat nousseet suoraan Spotifyn Top-50 -listalle.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment

Yeboyah – Perhosefekti

Yeboyah on helsinkiläinen artisti, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä, joka julkaisi syyskuussa 2021 odotetun debyyttialbumin “Perhosefekti”. Albumin singlet ”Kredi feat. NCO” sekä ”Mitä tarviit” nousivat Spotifyn top50-listalle ja usean radion soittolistalle. Helsingin Sanomien ”Seuraa heitä vuonna 2021” -listalle ainoana artistina päätynyt Yeboyah on pitänyt huolen, että seurattavaa riittää.

Alkuvuodesta 2021 levytyssopimuksen Sony Music Finlandin kanssa tehnyt Yeboyah on rakentanut uraansa itsenäisenä artistina jo useamman vuoden. Emma-ehdokkuuden tuonut vuoden 2019 Elovena EP ja sen häikäisevä visuaalinen konsepti nostivat Yeboyahin yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista.

Levy-yhtiö: Sony Music Entertainment
Created by Designer Helsinki