EMMA-ehdokassarjat 2019


Naissolisti
ABREU

Suomalais-portugalilainen ABREU tunnetaan pitkästä urastaan ja lukuisista hiteistään, jotka ovat rikkoneet kulta- ja platinarajoja, kavunneet Spotify-listojen kärkisijoille ja villinneet yleisöä keikoilla ympäri Suomea. Uusi artistinimi antoi yli kymmenen vuotta uraa tehneelle artistille vapauden aloittaa puhtaalta pöydältä. ABREU löysi työparikseen tuottaja TIDOn, jonka kanssa hän oppi nauttimaan musiikin tekemisestä uudella tavalla. Marraskuussa julkaistu ABREUn koko uran seitsemäs studioalbumi Teipillä tai rakkaudella nousi heti ensimmäisellä listaviikollaan Suomen virallisen albumilistan sijalle 2 ja se on striimannut platinaa. Uudella levyllä kuuluu vahvasti ABREUn portugalilaiset juuret ja sieltä on noussut esimerkiksi superhitit Yhen elämän juttu, Amor Amor feat. cledos ja Sytyn. Uuden albuminsa myötä ABREU kehittyi biisintekijänä ja on nyt artistina entistä rehellisempi, rohkeampi ja sinut itsensä kanssa. ABREU tunnetaan energisestä lavashow’staan, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Warner Music Finland

Chisu

Lauluntekijä. Tuottaja. Esiintyjä. Yksi Suomen menestyneimmistä popartisteista, Chisu, julkaisi vuonna 2019 uuden albuminsa MOMENTUM 123 sekä kokonaisuuden päättäneen Post Momentum EP:n. Levyn teema on vahva ja ajankohtainen: muutos. Chisun uusi tuleminen otettiin vastaan ylistyksin ja levy sai kiitosta mm. Soundin (5 tähteä) ja Helsingin Sanomien (4 tähteä) arvioissa. Albumin teema – muutos – kuului elektrovivahteisella levyllä vahvasti. Kokonaisuus esitteli yleisölle täysin uudenlaisen Chisun ja myös keikoilla entisen viiden hengen bändin on korvannut kaksi konemuusikkoa.

Neljä albumia julkaissut ja 11 Emmaa voittanut Chisu säveltää, sanoittaa ja tuottaa musiikkinsa itse ja on ensimmäinen nainen, joka on voittanut Vuoden tuottaja -Emman. Chisun levyjä on tähän mennessä myyty yli 300 000 kappaletta.

Warner Music Finland

 

Ellinoora

Uuden sukupolven popartisti Ellinoora tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Hän on tehnyt lukuisia koko kansan tuntemia hittejä kuten Elefantin paino, Leijonakuningas ja Bäng Bäng typerä sydän feat. eetu. Elokuussa 2019 Ellinoora julkaisi odotetun toisen albuminsa Vaaleanpunainen vallankumous, joka nousi ilmestymisensä jälkeen suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Platinaa jo ennakkoon striimannut albumi menestyi myös Spotifyssa: julkaisupäivän jälkeen 10 kappaletta nousi Spotifyn Top 50 -listalle.

Ellinoora on nuoresta iästään huolimatta saanut jo kaksi kertaa kaksi merkittävää musiikkialan tunnustusta. Suomen Musiikkikustantajat ovat palkinneet hänet Vuoden kevyen musiikin tekijäksi vuosina 2017 ja 2019 ja hänen kappaleensa Leijonakuningas ja Bäng bäng typerä sydän on valittu vuoden biiseiksi. Vuonna 2016 ilmestyneen ja tuplaplatinaa myyneen Villi lapsi debyyttialbumin ja syksyn 2018 Vain Elämää -ohjelman myötä Ellinoora kasvoi koko kansan artistiksi.

Ellinoora ei ole vain lahjakas laulaja-lauluntekijä vaan myös valovoimainen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn. Keikoillaan Suomea jo useamman vuoden kiertänyt artisti teki syksyllä 2019 spesiaalin albumikiertueen, jossa klubit somistettiin vaaleanpunainen vallankumous -teeman mukaisiksi. Fanit pääsivät kokemaan ainutlaatuisen ja kokonaisvaltaisen keikkakokemuksen, jossa koko albumi soitettiin alusta loppuun. Ellinoora on oman tuotantonsa lisäksi tehnyt yhteistyötä sekä kirjoittajana että laulajana muun muassa JVG:n, Roope Salmisen & Koirien ja Juha Tapion kanssa.

Warner Music Finland

Ellips

Ellips eli Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloo julkaisi 12.4.2019 ylistetyn debyyttialbumin ”Yhden naisen hautajaiset”. Albumi nousi suoraan Suomen Virallisen listan sijalle #1 ja vei Ellipsin keväällä klubikiertueelle, kesällä festivaaleille sekä loppuvuodesta konserttisalikiertueelle. Albumin ensimmäinen single ”Maailma on rikki” nousi radiolistan top20een. Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista, ja albumin on tuottanut Matti Mikkola.

Vallila Music House

Nelli Matula

Nelli Matula on yksi Suomen valovoimaisimmista naisartisteista. Pop-tähti julkaisi elokuussa pitkään odotetun debyyttialbuminsa Jumalatar, joka nosti hänet täysin uudelle tasolle artistina. Albumi ylitti platinarajan vain muutama kuukausi julkaisunsa jälkeen ja laajensi Nelli Matulan fanikuntaa merkittävästi. Nelli Matula nousi muun muassa Teoston ja IFPI:n teettämässä, vuoden lopulla julkaistussa tutkimuksessa tunnetuimmaksi tulokasartistiksi nuoren yleisön keskuudessa. Lemmikki-jättihitin lisäksi Jumalatar-albumilta eniten huomiota ovat saaneet singlejulkaisut Helposti särkyvää ja Koske. Kummatkin kappaleet ovat ylittäneet kuunteluillaan kultarajan ja rikkoneet artistin henkilökohtaiset striimausennätykset Spotifyssa. Jumalatar-albumin julkaisun myötä Nelli Matula on onnistunut luomaan entistä vahvemman, muista kotimaisista naislaulajista erottuvan artistibrändin, jonka ytimen muodostavat naisellisuus, rohkeus ja itsevarmuus.

Universal Music Finland

SANNI

SANNI on yksi Suomen suosituimpia popartisteja ja vuoden 2019 kuunnelluin kotimainen naisartisti Spotifyssa. SANNIn omaperäiset lyriikat, isot popmelodiat ja rohkeus tekemisessä ovat tehneet hänestä yhden maamme kiinnostavimmista artisteista. SANNIn kappaleet yltävät kerta toisensa jälkeen suoratoistopalveluiden sekä radiolistojen kärkisijoille. SANNIn neljäs, kesäkuussa 2019 julkaistu Trippi-albumi nousi suoraan julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja sen kaikki 15 kappaletta kipusivat Spotifyn top50 -listalle. SANNI on palkittu kahdesti Vuoden naisartistiksi Emma Gaalassa ja 2080-luvulla on voittanut Vuoden biisi -Emman. Että mitähän vittua rikkoi vuonna 2016 päivittäisen striimausennätyksen Spotifyssa ja 2080-luvulla palkittiin Musiikkikustantajat ry:n Vuoden 2015 biisinä. Tripla- ja tuplaplatinaa albumeillaan myynyt SANNI tunnetaan energisenä esiintyjänä, jonka on villinnyt keikkalavoja ympäri Suomen sekä esiintynyt omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikalla.

Warner Music Finland

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki