EMMA-ehdokassarjat 2021


Artisti


Ellinoora – Viimeinen romantikko

Uuden sukupolven popartisti Ellinoora tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Hänen uusin albuminsa Viimeinen romantikko nousi julkaisun jälkeen sekä Suomen virallisen albumilistan että Fyysisen albumilistan ykköseksi ja on striimannut kultaa. Lahjakas Ellinoora on sanoittanut kaikki uuden albuminsa kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa. Tuoreelta albumilta löytyvä jättihitti Dinosauruksii oli keväällä kahdeksan viikon ajan radioiden soitetuin kappale ja pysyi Top 10:ssä huikeat 38 viikkoa.

Ellinoora ei ole vain lahjakas ja palkittu laulaja-lauluntekijä vaan myös valovoimainen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn. Keikoillaan Suomea jo useamman vuoden kiertänyt artisti yhdistää musiikkiinsa visuaalisen maailman, jonka kautta fanit pääsevät kokemaan kokonaisvaltaisen keikkaelämyksen.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Erika Vikman – Erika Vikman

Mökkitie Recordsille sainatun, suomenkielistä diskopoppia esittävän, Erika Vikmanin elokuussa julkaistu debyyttialbumi Erika Vikman saavutti poikkeuksellisen suosion. Platinaa mennyt albumi nousi Suomen Virallisen albumilistan kärkeen ja se sisältää muun muassa Cicciolina ja Syntisten pöytä -hitit. Erika Vikman nousi koko kansan suosioon menestyksellään Uuden Musiikin Kilpailussa. Vikmanin nauttii raja-aitojen kaatamisesta niin musiikissaan kuin muillakin elämänalueillaan. Kappaleet tehdään pilke silmäkulmassa, mutta syvyyttäkin löytyy ja kappaleiden teksteissä käsitellään vakaviakin teemoja.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Kaija Koo – Taipumaton

Kaija Koo on yksi Suomen menestyneimmistä ja rakastetuimmista artisteista. Taitava tulkitsija yhdistää musiikillaan sukupolvia ja hänen yleisönsä koostuu niin nuorisosta kuin vanhemmista kuulijoista, jotka ovat seuranneet artistin uraa alusta asti. Tänä vuonna julkaistu, Kaija Koon uran, 14. albumi Taipumaton on myynyt platinaa ja oli kolme viikkoa Suomen Virallisen albumilistan ykkösenä. Albumilta löytyy muun muassa jättihitit Mun sydän, Onnellinen loppu, Hullut päivät ja Taipumaton.

Kaija Koo on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon ja julkaissut useita legendaarisiksi muodostuneita hittikappaleita.

Levy-yhtiö: Warner Music Finland

Keko Salata - Asioilla on tapana järjestyä

Laulaja, lauluntekijä, tuottaja ja artisti Keko Salata julkaisi vuonna 2021 kolmannen albuminsa ”Asioilla on tapana järjestyä”. Platinaa myynyt albumi sisältää mm. singlet “Kaipaan sua feat. Boyat & Samuli Heimo” & ”100% feat. BESS & Sexmane, jotka ovat ylittäneet platinarajan ja nousseet Spotify-listan top10:een. Keko Salata -artistinimen takaa löytyy viime Emma Gaalassa Vuoden tuottajana palkittu Sakke Aalto.

Levy-yhtiö: SAHH & Sony Music Entertainment

Kube

Kube on suomalaisen trap-musiikin pioneeri, jonka hän osoitti jälleen kesällä julkaistulla menestyksekkäällä Gasoo ei breikkei -albumillaan. Albumia ylistettiin muun muassa Helsingin Sanomien arviossa vuoden parhaaksi suomirap-levyksi. Jo ennen julkaisuaan kultarajan ylittänyt levy sisältää Kuben jättihitin 100, joka on ylittänyt kuunteluillaan tuplaplatinarajan. Kappaleen striimit ovat tällä hetkellä yli 11 miljoonaa. Kube on yksi arvostetuimpia pitkän linjan rap-artisteja, joka on muovannut kotimaista hip hop -kulttuuria tekemisillään jo pitkään. Hänen kiistattomin vahvuutensa on kyky uusiutua musiikillisesti sekä tehdä kaikki kappaleensa kokonaan itse. Poikkeuksellisen Kubesta tekee myös se, että hän onnistuu puhuttelemaan musiikillaan samanaikaisesti niin nuorempaa yleisöä ja varttuneempia hiphop-faneja.

Levy-yhtiö: Killah Records/Universal Music

Yona

Yonan kahdeksas albumi Uni johon herään julkaistiin maaliskuussa. Se on erityisprojekti, hyvin henkilökohtainen teemoiltaan ja toteutettu yhdessä Espoon kaupunginorkesterin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Yleisön ja kriitikoiden ylistystä kerännyt ainutlaatuinen albumi on massiivinen ja intiimi samalla kertaa, Yonan pitkäaikainen unelma, jonka hän on tuottanut yhdessä Mauri Syrjälän kanssa. Uni johon herään on tinkimätön popalbumi ja ”levy rajatiloilta” eikä peittele mitään. Yona julkaisi debyyttialbuminsa Pilvet liikkuu, minä en vuonna 2010, mikä toi hänelle Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon. Yhteensä seitsemän studioalbumia julkaissut moniulotteinen artisti on tunnettu musiikillisesta taituruudesta genren kuin genren parissa. Harvalla suomalaisartistilla on yhtä laaja musiikillinen ura, jonka kaikki puolet pystyy kantamaan uskottavasti ja vakuuttavasti.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus/Universal Music
Created by Designer Helsinki