AJANKOHTAISTA

UUTISET
Presidentti Tarja Halosen tervehdys

Biopankeissa käynnissä olevan #annatkoluvan -kampanjan suojelija presidentti Tarja Halonen kehottaa osallistumaan kampanjaan antamalla biopankkisuostumuksen.

-- Tarja Halonen (Presidentti_Halonen.jpg)

Presidentin viestin voit käydä lukemassa täältä


#annatkoluvan kampanja käynnistyi

Helsingin Biopankki ja muut suomalaiset biopankit aloittavat yhteistyössä suomalaisten julkisuuden henkilöiden kanssa Annatko luvan -kampanjan, jonka suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Tavoitteena kampanjassa on tuoda esiin tutkimuksen merkitys uusien lääkkeiden ja hoitojen kehittämisessä sekä kertoa ihmisille biopankin roolista lääketieteellisen tutkimuksen mahdollistajana. Biopankit keräävät ja luovuttavat biopankkinäytteitä moniin erilaisiin tutkimuksiin, joista uusimpana ovat vasta käynnistyneet tai alkamassa olevat koronatutkimukset. Lisätietoa jo käynnissä olevista tieteellisistä tutkimuksista, joihin Helsingin Biopankista on näytteitä luovutettu saat täältä.

Koronapandemiaa torjuttaessa uuden tutkimustiedon merkitys korostuu entisestään ja kampanjassa toivotaan mahdollisimman monen suomalaisen antavan biopankkisuostumus. Mitä useampi suomalainen antaa biopankkisuostumuksen ja siihen liittyvän biopankkinäytteen, sitä paremmin jokaiseen tutkimukseen on mahdollista valikoida juuri siihen parhaiten sopivat näytteet.

Näytteiden valinnasta biopankkitutkimuksiin sekä tutkimuksista biopankkiin palautuvista tiedoista voit lukea lisää nettisivujen kysymykset osiossa.

Annatko Luvan-kampanjaan on mahdollista osallistua myös jakamalla siihen liittyviä sosiaalisen median sisältöjä.

Kampanjan media-ajan ovat tarjonneet MTV3, BauerMedia ja JCDecaux Finland Oy. Kampanjan on suunnitellut ja toteuttanut Diamonds Helsinki.

Helsingin Biopankki vierailee MTV3:n Uutisaamussa

Helsingin Biopankin tieteellinen johtaja prof Olli Carpen ja HUS:in tutkimusjohtaja prof Anne Pitkäranta esiintyvät 22.4.2020 MTV3:n Uutisaamussa kertomassa biopankkitoiminnasta ja tieteellisen tutkimuksen merkityksestä koronapandemian torjunnassa.

 

»
KAIKKI UUTISET
BLOGIKIRJOITUKSET
Presidentti Tarja Halosen tervehdys

22.04.2020 käynnistyneen #annatkoluvan -kampanjan suojelijana presidentti Tarja Halonen.

Pitääkö olla huolissaan?

Aiemmassa blogitekstissäni käsittelin biopankkien hyötyjä. Esitellessäni Helsingin Biopankin toimintaa erilaisissa tapahtumissa ja HUS-laboratoriossa ihmiset tiedustelevat minulta hyötyjen lisäksi usein tietosuojaan ja tietoturvaan liittyviä asioita biopankkitoiminnassa.

Lapsen sairastuminen ja sairastaminen on syvästi perhettä ja usein myös perheen lähipiiriä koskettava asia.

Lasten ja nuorten biopankkinäytteiden ja terveystietojen avulla lapsille ja nuorille tyypillisiä sairauksia voidaan tutkia entistä paremmin, ja näin edistää eri sairauksista kärsivien lasten ja nuorten terveyttä ja hoitoa. Tutkimustuloksien avulla voidaan tulevaisuudessa oppia kohdentamaan muun muassa yksilöllinen oikea hoito, oikealle potilaalle ja oikeaan aikaan.Lue blogi tästä linkistä

 

»
KAIKKI KIRJOITUKSET