Emma Gaala

Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus, Emma Gaala,  jakaa jälleen tunnustusta kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille.

Emma Gaala on Suomen suurin vuotuinen viihdealan palkintotapahtuma, joka järjestetään nyt 31. kerran. Tapahtumapaikkana toimii Espoo Metro Areena. Gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella 4.2. kello 20.00!

Gaalassa esiintyvät mm. Alma, Alex Mattson, Evelina, Ellinoora, Arttu Lindeman, Mikael Gabriel, Isac Elliot, Suvi Teräsniska ja Vesala.

Seuraa meitä nyt myös Facebookissa, Twitterissä sekä Instagramissa ja pysy ajantasalla siitä, mitä Espoo Metro Areenalla tapahtuu ja ketkä ehdokkaista pääsevät noutamaan Emma-palkinnon.

Näin syntyi Emmat

----historia_img (historia_img.jpg)

Suomen suurin ja perinteikkäin musiikkialan palkintojenjakotilaisuus, Emma Gaala, on saavuttanut arvostusta niin taiteilijoiden, tuotantoalan kuin mediankin parissa. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa huomioidaan kaikki musiikkilajit ja Emmoilla palkitaan artisteja, yhtyeitä sekä tuottajia.

Tapahtuman historia pohjautuu Syksyn Sävel -kilpailussa 80-luvun alussa jaettuihin palkintoihin, jolloin ÄKT (silloinen Musiikkituottajat) halusi huomioida mm. Juice Leskisen kuin myös Junnu Vainion palkinnoillaan. ÄKT halusi luoda palkinnon, joka tunnustaa taiteellisten ansioiden ohella myös tuotantojen ja taiteilijoiden kaupallisia meriittejä. Nimen gaalalle kehitteli Tommi Liuhala, joka inspiroitui Ture Aran 1929 levyttämästä Emma-valssista. Kyseinen kappale nousi aikoinaan suomalaisten äänitemarkkinoiden superhitiksi.

Ensimmäiset Emmat jaettiin 1984, jolloin jaettiin mm. Vuoden miessolisti, Vuoden naissolisti, Vuoden yhtye ja Erikois-Emma -palkinnot. Vuonna 1985 palkintopatsaaksi vakiintui Tapio Rantasen suunnittelema ja nykyäänkin luovutettava pronssista valettu letti- ja sarvipäinen viheltävä naisfiguuri.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki