EMMA-ehdokassarjat 2018


Miessolisti
hakaniemi

Aleksanteri Hakaniemi - Nuorena jaksaa

Kouvolalaislähtoinen, 24-vuotias Aleksanteri Hakaniemi nousi kertarysäyksellä kotimaisen poptaivaan huipulle vuoden 2018 aikana. Aleksanterin debyyttilevyn singlet Etsi mut ja 15 ovat ylittäneet kultarajan, ja Filmi katkee sekä Pane mut sekasin -sinkkuja, kuten myös koko Nuorena jaksaa -debyyttialbumia on striimattu jo reippaasti yli platinarajan. Nuorena jaksaa -levy nousi myös ilmestymisviikollaan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle. Menestys jatkoi hurjana myös levyn jälkeen julkaistuilla Pelkääks vai rakastaks ja Luuseri -sinkuilla. Marraskuussa Aleksanteri vieraili myös fiittaajana räppäri Lukas Leonin Hendrix -hittisinkulla.

Levy-yhtiö: Sony Music

snapisacelliot

Isac Elliot - FAITH

Kansainvälisesti Suomen tunnetuimpiin pop-tähtiin lukeutuva Isac Elliot tuli tunnetuksi julkaistuaan New Way Home -singlensä ollessaan vasta 13-vuotias. Nyt 17 vuoden ikään ehdittyään Isac Elliot on soittanut loppuunmyytyjä areenoita Skandinaviassa, kiertänyt keikoilla ympäri Eurooppaa ja kerännyt ympärilleen omistautuneiden fanien armeijan. Hänen kappaleitaan on striimattu pelkästään Spotifyssa yli 170 miljoonaa kertaa.

Levy-yhtiö: Sony Music

J. Karjalainen - Sä kuljetat mua

Levytysuransa vuonna 1981 aloittanut J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Artistin tunnetuimpiin klassikoihin lukeutuvat muun muassa Doris, Ankkurinappi, Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Kolme cowboyta, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Verinen mies, Hän, Hölmö nuori sydän ja Mennyt mies. Edelleen kovassa iskussa oleva taiteilija julkaisi uusimman Sä kuljetat mua -albuminsa lokakuussa. Suoraan listaykköseksi menneen levyn vastaanotto oli suopea ja albumilta on noussut radiosoittoon jo kappaleet Tule kesäyö, Tummansininen seuralainen ja Sä kuljetat mua. Terve, Sirkka Lautamies – laulun tarina on ihastuttanut kuuntelijoita ja herättänyt poikkeuksellista kiinnostusta myös mediassa. Keväällä 2019 J. Karjalainen lähtee kattavalle Suomen-kiertueelle yhdessä hänen viimeisimmillä levyilläänkin soittaneen yhtyeen kanssa:  Mikko Lankinen (kitara), Tom Nyman (basso), Janne Haavisto (rummut) ja Pekka Gröhn (kosketinsoittimet).

Levy-yhtiö: Warner Music

Juha Tapio - Kuka näkee sut

Juha Tapio on kiistatta yksi maamme suosituimmista artisteista ja lauluntekijöistä. Mahtipontisista ja näyttävistä esiintymisistään tunnettu mies on ollut radioaalloilla kovaa valuuttaa aina takavuosien hitistään Mitä silmät ei nää (2003) lähtien. Artistin musiikki puhuttelee yleisöä syvällisillä teksteillä ja tarttuvilla melodioilla. Juha Tapio on julkaissut urallaan kulta- ja platinalevyjä sekä valloittanut radiolistoja. Uusin albumi Kuka näkee sut julkaistiin huhtikuussa 2018. Albumia edeltävät singlejulkaisut Sydän jota rakastan (2017) ja Kuka näkee sut (2018) ovat saaneet hienon vastaanoton ja olleet julkaisunsa jälkeen Radiosoittolistan kärkisijoilla useampia kuukausia.

Levy-yhtiö: Kaiku Entertainment

Mikael Gabriel - Ääripäät

Mikael Gabriel on yksi Suomen suosituimmista artisteista. Hänen toukokuussa julkaistu albuminsa Ääripäät nousi albumilistan ensimmäiselle sijalle ja on streamannut reippaasti yli platinarajan. Vuonna 2017 Vuoden miessolistiksi valitun Mikael Gabrielin musiikkia on kuunneltu yli 170 miljoonaa kertaa suoratoistopalveluissa. Yli kymmenen vuotta aktiivista artistiuraa luonut Mikael Gabriel on julkaissut viisi albumia sekä luonut lukemattomia hittejä kuten Riippumatto, Älä herätä mua unesta ja Kipua. Musiikin lisäksi Mikael Gabriel on näytellyt kahdessa elokuvassa, julkaissut valokuvakirjan ja esiintynyt Vain elämää -sarjan viidennellä kaudella. Artistin elämäkerta julkaistaan maaliskuussa 2019.

Levy-yhtiö: Universal Music

Pyhimys - Tapa Poika

Pitkän uran tehneen ja sanoituksistaan tunnetun Pyhimyksen Tapa poika -albumi oli jo ennen julkaisuaan yksi vuoden odotetuimmista rap-levyistä. Albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen albumilistan ykkössijalle. Levyn suurin hitti Jättiläinen on yksi vuoden isoimmista radiobiiseistä ja se on viihtynyt radioiden top100-listalla 25 viikkoa ollen edelleen kymmenen soitetuimman kappaleen joukossa. Tapa poika oli ensimmäinen Universalin albumi, jonka kaikki kappaleet nousivat julkaisupäivänä Spotifyn top50:een. Pyhimys nähtiin tänä syksynä Vain Elämää -ohjelmassa, jossa hänen versionsa muiden artistien kappaleista nousivat suursuosioon. Pyhimyksen kevään albumikiertue oli loppuunmyyty ja kesällä artisti keräsi täydet yleisöt kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla. Pyhimyksen musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa tänä vuonna reilusti yli 30 miljoonaa kertaa.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus / Universal Music

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki