EMMA-Kategoriat 2016


Miessolisti
ELASTINEN

Elastinen (Kimmo Laiho, s. 1981) on musiikki- ja viihdealan moniottelija, joka oman musiikillisen uransa ohella tuottaa musiikkia muille artisteille sekä toimii Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana. Koko kansan suosikiksi Elastinen nousi keväällä 2012 The Voice of Finland -musiikkiohjelman tähtivalmentajana. Elastinen kirjoitti ensimmäiset rap-lyriikkansa viidentoista vuoden iässä, isoveljeltään saamansa hiphop-kasetin innoittamana. Hän liittyi ystäviensä kera rasisminvastaisen Colorblind -musikaalin riveihin ja kesällä 1997 perusti myös musikaalissa mukana olleen Iso H :n kanssa Fintelligensin, suomenkielisen hiphopin pioneeribändin. Elastinen oli vasta 18-vuotias, kun Fintelligens sai levytyssopimuksen. Pitkäaikainen musiikki- ja tanssiharrastus vei opiskelemaan Sibelius-lukioon, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2000. Samana vuonna ilmestyi Fintelligensin debyyttialbumi, Renesanssi, joka myi saman tien kultaa. Neljän Fintelligenssin kultalevyn jälkeen Elastinen keskittyi ensimmäistä kertaa täysillä omaan soolouraansa. Vuosien 2004 – 2007 häneltä julkaistiin kolme sooloalbumia (Elaksis Kivi 2004, Anna Soida 2006 ja E.L.A. 2007), jonka jälkeen elokuussa 2008 Fintelligens teki comebackin Pipefestissä. Fintelligens julkaisi kolme albumi vuosien 2008 – 2011 aikana, jonka jälkeen yhtye jäi jälleen tauolle joulukuussa 2012. Vuosien aikana Elastinen on kiertänyt tiiviisti ympäri Suomea yli tuhannen keikan voimin.

tahka.lauri

LAURI TÄHKÄ

Lauri Tähkän vuosi 2016 on ollut menestyksekäs. Alkuvuodesta Lauri Tähkä hurmasi Elastisen kanssa veijarimaisella, platinarajan rikkoneella Lempo-hitillä. Keväällä julkaistu oma uusi single Morsian nousi suoraan radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi ja pysytteli kärjessä useita viikkoja. Biisi nousi myös Spotifyssa kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon ja myi kultaa. Jättihitiksi noussut biisi esitteli uudistuneen Lauri Tähkän ja päivitetyn soundin, jota suuri yleisö rakasti. Tähkä hurmasi rennolla ja vilpittömällä olemuksellaan. Syksyllä julkaistu ’Vien sut täältä kotiin’ –albumi meni suoraan listaykköseksi ja myi heti kultaa. Menestystä on tullut uuden albumin lisäksi Vain elämää – biiseillä. Tähkän versio Kipua –kappaleesta komeili useita päiviä Spotifyn kuunnelluimpana kappaleena ja on jo sekin ylittänyt kultarajan. Lauri Tähkän syksy on kattanut yli 20 paikkakunnan konserttisalikiertueen, joka on ollut lähes loppuunmyyty. HS kirjoitti keikka-arviossaan Tähkän olevan ”maailmanluokan showmies”. Syksyllä julkaistiin myös karismaattisen tähden Hartwall Areenan keikka, joka on 20.5. Hartwall Areenalla.

MIKAEL GABRIEL

Vuosi 2016 on ollut Mikael Gabrielille kaikin puolin hieno vuosi. Heti vuoden alussa ilmestynyt single Helium oli sekä radio- että Spotify-menestys ja streamasi lyhyessä ajassa kultaa. Valovoimainen artisti on ehtinyt perustamaan oman levy-yhtiön Tasoi Recordsin ja hänet on nähty ensimmäistä kertaa valkokankaalla peräti kahdessa elokuvassa, kauhutrillerissä Bodom ja lähiönuorista kertovassa elokuvassa Pahan kukat. Syksyn Vain elämää -ohjelman myötä Mikael nosti tasoja edelleen. Miklun tulkinnat tunnetuista kappaleista nousivat järjestään korkealle Spotifyssa, muun muassa Pauhaava sydän sekä Lumi teki enkelin eteiseen menivät listan kärkeen ja streamasivat platinaa. Mikaelin versio Hectorin ikivihreästä Lumi teki enkelin eteiseen -kappaleesta kasvoi myös massiiviseksi radiohitiksi, ollen parhaimmillaan jopa Suomen radiolistan ykkönen. MG:n ensimmäinen iso kiertue Himmee starttaa tammikuussa 2017.

nikkeankara

NIKKE ANKARA

Nikke Ankara on julkaissut tänä vuonna neljä sinkkua, joista kolme ensimmäistä En tiiä sun nimee, feat Ollie, Ettei nyt vaan sattuis mitään ja Mona Lisa ovat kaikki platinasarjassa yhteisstriimien ylittäessä 17.000.000. Uutuussinkku Pisamat on juuri julkaistu. Nikke Ankara on epäilemättä yksi Suomen suurimmista Spotify-artisteista: yli 50 miljoonaa streamia ja seitsemän platinasinkkua vasta reilussa kahdessa vuodessa! Debyyttialbumi Nikke tulee kotiin streamasi kultaa jo ennen julkaisuaan ja on nyt reilusti platinaa.

OLAVI UUSIVIRTA

Monilahjakkaan laulaja-lauluntekijän Olavi Uusivirran seitsemäs albumi Olavi julkaistiin helmikuussa 2016. Levy nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Menestystä siivitti mm. radiohitti Tanssit vaikka et osaa. Olavi yhtyeineen nauttii vankkumatonta livesuosiota. Tiivistahtisesti keikkailevan kokoonpanon huippuenergiset keikat ovat usein loppuunmyytyjä.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki