EMMA-Kategoriat 2017


Miessolisti


antti_tuisku

Antti Tuisku

Suomen kirkkain poptähti ei esittelyjä kaipaa! Antti Tuiskun tuorein albumi Anatude julkaistiin syyskuussa ja se nousi suoraan albumilistan ykköspaikalle useammaksi viikoksi. Levy on ollut suurmenestys myös Spotifyssa – se on tähän mennessä yltänyt tuplaplatinamyyntiin ja kerännyt yhteensä lähes 35 miljoonaa striimiä. Anatude-albumilta ovat tulleet tutuiksi erityisesti hitit Mä hiihdän, Rahan takii, Hanuri feat. Boyat, Swäg feat. JVG, Aamukuuteen feat. Erin. Anatuden lisäksi isoudesta kertoo se, että Antti Tuiskun edellinen En kommentoi –albumi on yhä korkealla virallisella albumilistalla. Ensi keväänä Antti Tuisku lähtee pitkän ja menestyksekkään uransa suurimmalle Mun on pakko twerkkaa –areenakiertueelle.

 

Warner Music

mikvelgvbriel

Mikael Gabriel

Viime Emma-gaalassa Vuoden miessolistiksi valitun Mikael Gabrielin ura on edelleen vahvassa nousussa. MG:n soolohitit ”Loistat pimeässä” ja ”Riippumatto” olivat suuria hittimenestyksiä ja ovat molemmat streamanneet platinaa. Mikael yllätti vuoden alussa julkaisemalla EP:n yhdessä Isac Elliotin kanssa. Julkaisulta jättihitiksi kasvoi ”Liikaa sussa kii”, joka oli parhaimmillaan Suomen radioiden toiseksi soitetuin kappale. Spotifyssa biisi ylitti tuplaplatinarajan. Alkukeväästä starttasi HIMMEE-kiertue, joka oli MG:n ensimmäinen oma kiertue, josta tehtiin myös valokuvakirja. Loppuvuodesta Isac ja Mikael ilahduttivat faneja uudella sinkulla ”Maailman laidalla” ja joulukuussa 2017 kaksikko lähti yhteiskiertueelle

 

Universal Music

reinonordin

Reino Nordin

Reino Nordin on pitkänlinjan muusikko, joka on puhdistanut artisti-imagoaan indie labelin PME Recordsin myötä vuodesta 2016 lähtien. Nordinin jokainen PME:n kautta julkaistu single on noussut suursuosioon, minkä osoittaa lukuisat kulta- ja platinalevyt mm. kappaleista Antaudun, Kato mua silmiin, Momentumii ja Kosketa. Viimeistään keväällä 2017 julkaistu Antaudun-single nosti artistin koko kansan tietoisuuteen, kun hittisingle soi pitkään radioiden soitetuimpana kappaleena sekä Spotifyn kärkisijoilla. Antaudun rikkoi myös nopeasti maagisenakin pidetyn 10 miljoonan striimin rajan, johon on aiemmin pystynyt vain kourallinen suomalaisia artisteja. Yli 15-vuotisesta urastaan huolimatta Reinolla ei ole aikaisempia Emma-ehdokkuuksia, joten nyt on vihdoin ansaitusti hänen aikansa.

 

PME Records

robinpackalen

Robin

Suomen menestyneimmän pop-tähden Robinin vuosi on ollut menestyksekäs ja täynnä saavutuksia. Keväällä 2017 Robin tähditti Vain elämää -ohjelmaa ja hänen tulkitsemansa biisit menivät korkealle Spotify-listalla. Keväällä ilmestynyt ”Hula hula” meni sekä radiolistan että Spotifyn ykköseksi streamaten tuplaplatinaa ja kappaleesta tehty video on kerännyt jo yli 6 miljoonaa katselua YouTubessa. Elokuussa Robin julkaisi koskettavan ”Me tehtiin tää” -biisin kiitokseksi faneilleen yhteisistä vuosista ja ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Myös ”Me tehtiin tää” kasvoi isoksi hitiksi suoratoistopalveluissa ja radioissa.

 

Universal Music

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki