EMMA-Kategoriat 2013


Naissolisti


Erin

Erinin toinen sooloalbumi Sä osaat! julkaistiin kesäkuussa 2013. Levyltä on kuultu jo kolme singleä: Ei taida tietää tyttö, Toiset mimmit ja Älä tule hyvä tyttö. Kaikki kappaleet ovat olleen radioiden soitetuimpien kärjessä. Sä osaat! singahti suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle. Tämä oli Erinin ensimmäinen soolouralla saavutettu listaykkönen. Albumi on myynyt jo liki 30 000 kappaletta.

Erinin ensimmäinen sooloalbumi Hunningolla on myynyt tähän mennessä yli 60 000 kappaletta. Albumi vietti virallisella albumilistalla yhteensä 48 viikkoa. Korkein listasijoitus oli neljäs. Albumilta nousi jättihiteiksi Vanha nainen hunningolla (joka on myynyt kultaa eli yli 5000 kappaletta), Popeda, Vanha sydän ja On elämä laina. Erinin Vain elämää -ohjelmassa kuultu versio Cheekin Mitä tänne jää -kappaleesta oli kevään 2013 isoimpia hittejä.


Kotisivut

Facebook

Jenni Vartiainen

Suomen suosituimman naisartistin Jenni Vartiaisen lokakuussa julkaistu Terra -albumi on myynyt triplaplatinaa eli yli 60 000 kappaletta. Levyltä on julkaistu kolme singleä Junat ja naiset, Selvästi päihtynyt ja tunteikas Suru on kunniavieras. Vartiainen teki syksyllä kattavan konsertisalikiertueen, joka oli huikea menestys.

Jenni Vartiainen on 2000-luvun menestynein naisartisti Suomessa. Hänen kolmea sooloalbumiaan (Ihmisten edessä, Seili ja Terra) on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Hän on urallaan voittanut myös yhdeksän Emma palkintoa.

Seuraa Jenni Vartiaista instagramissa.


Kotisivut
Twitter
Facebook

Jonna Tervomaa

Jonna Tervomaa teki näyttävän paluun yli viiden vuoden levytystauon jälkeen julkaisemalla uuden albumin Eläköön syyskuussa 2013. Levy sai kehuja kriitikoilta ja debytoi sijalla neljä Suomen virallisella albumilistalla. Albumin tuotti Emma-palkittu tuottaja Eppu Kosonen (Samuli Putro, Jesse Kaikuranta).

Levyltä on lohkaistu kolme radiosingleä: Koko viime kesän radioaalloilla soinut Minä toivon, paljon keskustelua herättänyt Tikapuut sekä tuoreimpana Aika kultainen.

Eläköön-levyn myötä Jonna on keikkaillut uuden yhtyeensä kera runsaasti. Syyskiertue oli riemukas paluu lavoille, ja keikat ovat keränneet paljon kiitosta ja ylistystä. Kiertue jatkuu taas kevättalvella.
Facebook

SANNI

Vuoden 2013 mielenkiintoisin artistitulokas on 20-vuotias SANNI, joka päräytti itsensä kansan tietoisuuteen Prinsessoja ja astronautteja –singlellä. Kappale keräsi miljoonia katselukertoja ja sitä seurasi Jos mä oon oikee –single.

Syksyllä 2013 julkaistiin SANNIn läpimurtosingle, Me ei olla enää me, joka nousi radioiden soitetuimpien kappaleiden joukkoon. SANNIn Sotke mut –debyyttialbumi sai loistavan vastaanoton ja se nousi ensimmäisellä listaviikollaan suoraan sijalle 12.

SANNIn loistava liveshow on noteerattu ja lähes kaikki keikat ovat olleet loppuunmyytyjä. SANNI on säveltänyt ja sanoittanut albumin kappaleet yhdessä tuottaja Hank Solon kanssa.

Seuraa SANNIa instagramissa.
Facebook

Suvi Teräsniska

Suvi Teräsniskan 1. marraskuuta julkaistu albumi Pohjantuuli nousi heti julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Se oli Suvi Teräsniskan toinen listaykkösalbumi vuoden sisällä, sillä keväällä 2013 ilmestynyt Yö-tribuutti Hän tanssi kanssa enkeleiden nousi myös välittömästi albumilistan kärkeen. Listablogin mukaan Suvi on kaikkien aikojen kahdeksas suomalainen artisti, joka on saman vuoden aikana noussut kahdella levyllä albumilistan ykköseksi. Sekä Pohjantuuli että Hän tanssi kanssa enkeleiden ovat myyneet platinaa, ja lisäksi Suvi voitti lokakuussa 2013 Syksyn Sävelen kappaleella Täydellinen elämä.

Kaikki Suvi Teräsniskan kuusi albumia ovat myyneet vähintään platinaa, ja yhteensä hänen levyjään on myyty lähes 300 000 kappaletta.

Seuraa Suvi Teräsniskaa instagramissa.


Kotisivut

Facebook
Lippupalvelu
YLESivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki