EMMA-Kategoriat 2015


Naissolisti


Anna Puu

Esikoisalbumi Anna Puu julkaistiin vuonna 2009. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkisijalle ja myi tuplaplatinaa. Annan toinen, platinaa myynyt albumi Sahara, menestyi edeltäjänsä veroisesti ja kolmas albumi Antaudun julkaistiin lokakuussa 2012. Sen ensimmäinen single Kolme pientä sanaa nousi heti julkaisunsa jälkeen Suomen radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi. Albumin toinen single Säännöt rakkaudelle on edelleen yksi radioissa säännöllisesti soivista kappaleista. Useiden radiohittien tehtailijana tunnettu Anna palkittiin Emma Gaalassa vuosina 2009 ja 2012 mm vuoden naissolistina. Odotetulta neljänneltä, lokakuussa 2015 julkaistulta albumilta Rakkaudella, Anna Puu on nyt julkaistu singlet Ota minut tällaisena kuin oon ja Kohta vapaita.

Auroralaulaa

Aurora

Turkulainen laulaja-lauluntekijä Aurora julkaisi vuonna 2015 korviahivelevän rytmikkään debyyttialbuminsa Kadotaan kaupunkiin. Auroran hittisinglet Se soi, Eilisen aurinko ja Kaikki mitä näät ovat yltäneet kultalevyihin. Musiikissaan Aurora yhdistelee sujuvasti urbaania poppia lämpimillä reggae-rytmeillä maustettuna. Aurora on vahva artisti, joka ei pelkää tarttua kappaleissaan kipeeriinkään aiheisiin. Esiintyessään Auroran elämänilo pääsee valloilleen ja tarttuu jokaiseen yleisössä olijaan.

Chisu

Chisun lokakuussa 2015 julkaistu Polaris-albumi on myynyt yli 16 000 kappaletta ja näin ollen ylittänyt kultarajan. Polaris on Chisun säveltämä, sanoittama ja tuottama. Albumin ensimmäinen single Ihana otettiin avosylin vastaan ja se nousi ennätysajassa suoraan radiosoittoa mittaavan Radiomonitorin ykkössijalle.

Yli 200 000 albumia uransa aikana myyneen Chisun 2015 loppuvuoden kiertue päättyi loppuunmyytyihin Tavastian keikkoihin ja keväällä alkaa kattava konserttisalikiertue. Chisu on palkittu urallaan yhdeksällä Emma-palkinnolla sekä Teosto-palkinnolla.

Johanna Kurkela

Johanna Kurkela on raivannut tiensä ihmisten sydämiin ilman kompromisseja ja hänet muistetaan varsinkin suurista ja eeppisistä lauluistaan kuten Rakkauslaulu ja Sun särkyä anna mä en. Albumit ovat tuoneet artistille kultaa ja platinaa ja vieneet hänet loppuunmyytyihin konserttisaleihin ympäri Suomen.

sannivirallinen

SANNI

Vuonna 2014 Emma gaalassa Vuoden naissolistiksi valittu SANNI on julkaissut uransa aikana kaksi platinaa myynyttä albumia Sotke mut ja Lelu sekä lukuisia menestyssinglejä.

SANNIn keväällä 2015 julkaistu single 2080-luvulla on myynyt platinaa ja se oli myös radioiden soitetuin kappale peräti 12 viikkoa putkeen. Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi SANNIn platinaa myyneen 2080-luvulla -kappaleen Vuoden biisi-palkinnolla syyskuussa. Monilahjakkaan SANNIn omintakeinen ja ainutlaatuinen tapa säveltää ja sanoittaa kappaleita herätti kiinnostusta heti ensimmäisestä Prinsessoja ja astronautteja -singlestä lähtien. Kappaletta seurasivat menestyneet radiokappaleet Jos mä oon oikee ja Me ei olla enää me. Syksyllä 2013 SANNI julkaisi kehutun debyyttialbuminsa Sotke mut. Vuonna 2015 Sanni julkaisi odotetun Lelu-albumin.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki