EMMA-Kategoriat 2014


Yhtye


Haloo Helsinki!

2010 -luvun Suomirockin menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Haloo Helsinki! perustettiin vuonna 2006 Pohjois-Helsingissä. Yhtyeen jäsenet ovat Elli Haloo, Leo Hakanen, Jere Marttila ja Jukka Soldan.

Haloo Helsinki! on vakiinnuttanut jykevän aseman Suomirockin kentässä positiivisella energiallaan, musiikillaan ja karismallaan. Yhtyeellä on takana lähes 500 keikkaa, se on julkaissut 15 singleä, neljä albumia ja oli sekä radioiden soitetuin kotimainen artisti, että vuoden kuunnelluin artisti Spotifyssa vuonna 2013. Bändin aiemmin julkaistut albumit “III” (2011) ja “Maailma on tehty meitä varten” (2013) ovat kummatkin myyneet platinaan oikeuttavan määrän, yli 30000 kpl. Haloo Helsinki! julkaisi viidennen albuminsa, Kiitos ei ole kirosana, 3. lokakuuta. Levyn sävellykset ovat yhtyeen käsialaa ja sanoituksista vastaa Elli Haloo. Albumin tuottivat Rauli Eskolin ja Gabi Hakanen. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja myi platinaan oikeuttavan määrän.

Haloo Helsinki! oli ehdolla kuudessa kategoriassa vuoden 2014 Emma Gaalassa. Yhtye voitti Emma-pystit Vuoden yhtye, Vuoden popalbumi ja Vuoden Live-esiintyjä sarjoissa. Kuluneena vuonna yhtye saavutti menestystä myös useissa eri medioissa; mm. heidät palkittiin Iskelmä Gaalassa Vuoden yhtye-palkinnolla ja Soundin sekä Rumban lukijat äänestivät bändin molemmissa lehdissä vuoden yhtyeeksi. Haloo Helsinki! teki myös radiohistoriaa, sillä kukaan muu artisti ei ole saavuttanut neljällä peräkkäisellä singlejulkaisulla suomen radioiden soittolistan ykkössijaa (“Jos mun pokka pettää”, “Huuda!”, “Vapaus käteen jää” ja “Maailma on tehty meitä varten”).

Suurimmat kiitokset Haloo Helsinki! on kuitenkin kerännyt jo usean vuoden ajan raikkaista ja energisistä live-keikoistaan. Tänäkin vuonna yhtye tulee tekemään reilut 100 keikkaa ympäri suomea ja syksyllä on odotettavissa yhtyeen ensimmäinen konserttikiertue.

Haloo Helsinki! -albumit: Haloo Helsinki! (2008), Enemmän kuin elää (2009), III (2011), Maailma on tehty meitä varten (2013) ja Kiitos ei ole kirosana (2014)


Kotisivut
Instagram
Facebook

Happoradio

Suomenkielisen pop- ja rockmusiikin raskaaseen sarjaan lukeutuva Happoradio julkaisi uuden studioalbumin helmikuussa 2014, yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Elefantti-albumi ilmestyi 21. helmikuuta ja myi heti julkaisunsa jälkeen kultalevyyn oikeuttavan määrän, yli 10 000 kappaletta.

Vuonna 2001 perustetun bändin ensimmäinen iso radiohitti oli Pois Kalliosta vuonna 2003. Tätä seurasivat mm. Linnusta Sammakoksi vuonna 2004 sekä Tavikset ja HC-sää vuonna 2006. Varsinainen läpilyönti tapahtui vuonna 2008 julkaistulla Kaunis Minä -albumilla, joka on myynyt jo yli 50000 kappaletta. Levyltä julkaistiin useita radiohittejä, mm. kultaa myyneet Puhu äänellä jonka kuulen ja Che Guevara sekä radiosoittoa mittaavan Music Control -listan piikkipaikalle noussut Olette kauniita.

Yhtyeen vuonna 2010 julkaistu studioalbumi Puolimieli, ankkuroi Happoradion lopullisesti suomalaisten rockyhtyeiden kärkikaartiin. Platinaa myyneeltä albumilta julkaistut singlet Ihmisenpyörä, Pelastaja, Ahmat tulevat, ja Anna anteeksi nousivat jälleen soittolistojen kärkeen ja niitä on kuunneltu Spotifyssä jo miljoonia kertoja.

Happoradio julkaisi lokakuussa 2011 kokoelmalevyn Jälkiä 2001-2011. Kokoelma myi kultaa julkaisuviikollaan ja sen yhteydessä julkaistut kaksi uutta kappaletta Rakkaus ja Hiljaa niin kuin kuolleet nousivat valtaviksi radiohiteiksi.

Happoradio on aina ollut ahkeran keikkabändin maineessa. Yli 600 keikkaa urallaan tehnyt yhtye on keikkaillut aktiivisesti jokaisen levynsä tiimoilta. Yhtye starttasi maaliskuussa 2014 Elefantti-albumin tiimoilta kattavan kiertueen joka huipentui Happoradion uran ensimmäiseen konserttisalikiertueeseen.


Kotisivut
Instagram
Facebook

JVG

JVG:n menestysvuosi alkoi viime marraskuussa Voitolla yöhön -singlellä, joka on ylittänyt platinarajan. Ensimmäistä singleä seurasi yksi kevään isoimmista radiohiteistä Huominen on huomenna, jolla vierailee Anna Abreu. Huominen on huomenna -kappale on myös ylittänyt platinarajan. Kappaleeseen kuvattu musiikkivideo nousi myös vuoden 2014 Suomen katsotuimmaksi YouTubessa.

JVG:n helmikuussa julkaistu Voitolla yöhön -albumi nousi heti julkaisustaan virallisen albumilistan ykkössijalle ja se oli yhtyeen kolmas listaykkönen. Levy on myös ylittänyt platinarajan. JVG on voittanut Emma-gaalassa palkinnot sekä vuoden tulokkaana että vuoden hip hop –albumista ja yhtyeen kaksi aiempaa albumia ovat myyneet platinaa.Instagram
Facebook

Stam1na

Lemiläinen metalliyhtye Stam1na julkaisi kuudennen albuminsa, SLK:n, helmikuussa. Albumi myi hetkessä Suomessa kultalevyyn oikeuttavan määrän, yli 10 000 kappaletta. Albumi ilmestyi tuttuun tapaan Sakara Recordsin kautta. Levyn on tuottanut Janne Saksa ja miksauksesta vastasi tanskalainen Tue Madsen (mm. The Haunted, Mnemic ja Hatesphere). SLK -albumilla vierailee mm. Turmion Kätilöistä tuttu Spektaakkeli sekä legendaarinen rautalankakitaristi Esa Pulliainen. Albumi julkaistiin Suomen lisäksi myös Keski-Euroopassa sekä Japanissa.

Yhdeksi Suomen suosituimmaksi heviyhtyeeksi noussut Stam1na on myynyt kaikilla aiemmilla albumeillaan kultaa tai platinaa ja pokannut kolme Emma-patsasta.


Kotisivut
Instagram
Facebook
Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki