EMMA-Kategoriat 2017


Yhtye


Gasellit

Universal Musicin alaiselle Johanna Kustannukselle levyttävän Gasellit-yhtyeen neljäs pitkäsoitto ’Veli’ julkaistiin 21.4.2017. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 3 ja on pysynyt listalla jo yli seitsemän kuukautta. ”Veli” on saavuttanut albumikultaan oikeuttavat 10 miljoonaa streamia ja siltä lohkaistu single ”Muistanks mä väärin” pysyi useita viikkoja Spotifyn kymmenen kärjessä sekä ylitti platinarajan. Yhtye on kerännyt runsaasti kiitosta energisistä keikoistaan, joita on takana satoja ympäri Suomen. Bileet on pantu luontevasti pystyyn niin pienemmillä klubikeikoilla kuin myös Flow’n, Ruisrockin ja Provinssin kaltaisten festivaalien lavoilla. Kavereiden livekunto on sen verran taattu, että keikat myydään usein loppuun jo ennakkoon. Tästä esimakua ovat antaneet Helsingissä tupaten täyteen myydyt Ääniwalli, Virgin Oil, Korjaamo ja Tavastia

 

Universal Music

Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! palasi vuoden tauolta näyttävästi 2.12.2016 julkaistulla ”Rakas”-singlellä. Vuoden 2017 aikana Haloo Helsinki! julkaisi tuplaplatinaa myyneen Hulluuden Highway –albumin, joka sisältää kaksi Suomen radioiden soitetuinta kotimaista kappaletta (Hulluuden Highway, Rakas). Lisäksi yhtye julkaisi lokakuussa koko 10-vuotisen uran kattavan Haloo Box! –kokoelman, joka sisältää Tuntematon sotilas -elokuvan yhteistyöbiisin ”Tuntematon”. Haloo Helsinki! aloitti loppuunmyydyn kevätkiertueensa kahdella ennennäkemättömällä konsertilla Tallinnan Saku Arenalla, teki 26 festivaalikeikkaa kesällä ja päätti vuoden uransa suurimpaan Areenakiertueeseen, joka sisälsi 10 areenakeikkaa 10 kaupungissa. Haloo Helsinki! on tämän hetken suurin suomalainen yhtye, joka on julkaissut 6 albumia, joita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Yhtyeen kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa yli 120 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoita katsottu yli 55 miljoonaa kertaa. Saavutuksiin kuuluu lisäksi mm. 6 Emma-palkintoa, 10 radiolistan ykkössingleä sekä lähes 700 keikkaa. Yhtyeen hitteihin kuuluvat mm. ”Rakas”, ”Hulluuden Highway”, ”Tuntematon”, ”Beibi”, ”Kuussa tuulee”, ”Pulp Fiction”, ”Vihaan kyllästynyt”, ”Kiitos ei ole kirosana”, ”Huuda!”, ”Maailman toisella puolen”, ”Vapaus käteen jää” ja ”Maailma on tehty meitä varten”.

 

Sony Music

jvg.pme

JVG

JVG julkaisi Popkorni –albumin odottamattomalla tavalla: levy tuli täytenä yllätyksenä striimauspalveluihin 28.8. Albumi valtasi samantien Spotifyn TOP 12-listan ja albumi on ylittänyt platinarajan. Vuoden puheenaiheeksi noussut levy on yhyteen viiden pitkäsoitto. JVG:n kaikki albumit ovat ylittäneet platinarajan ja heidän levyjään on myyty yli 200 000 kappaletta. Lisäksi yhtye on voittanut kahdeksan Emma-palkintoa.

 

Warner Music

Profeetat

Profeetat-nimi on peräisin Cheekin ja Elastisen vuonna 2013 julkaisemasta yhteisbiisistä. Superkokoonpano on julkaissut platinaa myyneen albumin sekä kolme loppuunmyytä Areena-konserttia. Lukuisia listaykkösiä julkaisseen kaksikon piti alunperin julkaista vain yksi yhteinen kappale, mutta yhteistyö kesti vuoden ajan. ”Ajatus Profeetoista on kytenyt jo vuosia. Aina kun olemme vierailleet toistemme keikoilla, on idea bändistä ja yhteisistä keikoista noussut esiin. Voimien yhdistäminen vaati pitkän duunin sekä valmistelut, nyt on oikea hetki meille molemmille. Energian määrä lavalla kertautuu, kertoo Elastinen.

 

Warner Music

Sunrise Avenue

Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä yhtyeitä 2,5 miljoonan albumimyynnillään. Yhtyeen lokakuussa 2017 julkaistu viides albumi Heartbreak Century meni suoraan Saksan albumilistan ykköseksi ja Suomessa se nousi listalla sijalle kaksi. Levyn ensimmäinen single ”I Help You Hate Me” on ollut Suomen radioiden top20-biisien joukossa. Sunrise Avenuen Euroopan-kiertue lähti liikkeelle loppuunmyydyltä Tavastialta lokakuussa ja päättyy maaliskuussa 2018 niin ikään loppuunmyydylle Hartwall Arenalle. Yhtyeen keulakuva Samu Haber oli mukana keväällä 2017 Nelosen Vain elämää -ohjelmassa ja hän toimii tähtivalmentajana jo neljättä kertaa Voice of Germanyssa.

 

Universal Music

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki