EMMA-Kategoriat 2013


Yhtye


Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! julkaisi viime helmikuussa neljännen albuminsa Maailma on tehty meitä varten. Albumi myi alle kuukaudessa kultaa ja lähentelee myyntilukemillaan jo platinaa. Yhtye teki uuden levyn myötä myös radiohistoriaa, sillä se on ainoa artisti Suomessa jonka neljä peräkkäin julkaistua radiosingleä ovat kivunneet radiolistan ykköseksi (Jos mun pokka pettää, Huuda!, Vapaus käteen jää, Maailma on tehty meitä varten). Vapaus käteen jää –single oli kaupallisten radioiden soitetuin kappale vuonna 2013.

Maailma on tehty meitä varten-albumi kipusi kesän aikana takaisin Spotifyn ykköseksi ja on tällä hetkellä myös iTunesin ykkösenä. Albumi viihtyi Spotifyn ykkössijalla julkaisunsa jälkeen yhteensä 12 viikkoa. Suomen virallisella albumilistalla Maailma on tehty meitä varten -albumi on viihtynyt julkaisustaan lähtien. Yhtyeen musiikkivideoita on katsottu YouTubessa jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Haloo Helsinki! on julkaissut neljä studioalbumia: Haloo Helsinki! (2008), Enemmän kuin elää (2009), III (2011) ja vuonna 2013 helmikuussa neljännen albuminsa Maailma on tehty meitä varten. III-albumi myi kesällä 2012 platinaa ja yhtye teki pelkästään vuoden 2012 aikana yli 120 keikkaa. Kesällä 2013 yhtye keikkaili yli 30 eri festivaalilla ja yhtyeen klubikeikat ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Haloo Helsinki! on tällä hetkellä kiistatta yksi Suomen menestyneimmistä rock-yhtyeistä.

Seuraa Haloo Helsinki!:ä instagramissa.


Kotisivut

Facebook

J. Karjalainen

J.Karjalainen on palannut – valtakunnassa jälleen kaikki hyvin.

10 vuoden tauon jälkeen J.Karjalainen valtasi Mennyt mies -debyyttisinglellä radio- ja myyntilistat useiden viikkojen ajaksi. Maaliskuussa 2013 julkaistiin odotettu albumi, joka myi ensimmäisellä viikolla tuplaplatinaa. Levy nousi suoraan virallisen albumilistan ykkössijalle ja viihtyi virallisen albumilistan top 10:ssä peräti 22 viikkoa putkeen. Albumilta julkaistiin suuren suosion saaneet Meripihkahuone, Sydänlupaus ja Riisinjyvä –singlet. J.Karjalaisen vuoden 2013 kaikki keikat olivat lähes loppuunmyytyjä. Vuoden 2013 lopulla J.Karjalaiselle myönnettiin Pro Finlandia –mitali.

J.Karjalainen on julkaissut lukuisia menestysalbumeita elämänsä aikana ja myynyt yhteensä yli 740 000 albumia.


Kotisivut

Facebook

Michael Monroe

Suomen ainoa todellinen rock-tähti Michael Monroe julkaisi viime elokuussa uuden albuminsa Horns And Halos, joka löi ällikällä niin kriitikot kuin yleisönkin. Albumi myi kultaa muutamassa päivässä ja sille sateli loistavia arvioita, ei yksinomaan Suomessa, vaan kautta maailman.

Michael Monroe ei ole levännyt laakereillaan albumin julkaisun jälkeenkään, sillä kiertueen lisäksi Michaelia on työllistänyt pesti The Voice Of Finland –tuomarina.


Kotisivut

Facebook

Pariisin Kevät

Pariisin Kevät julkaisi vuonna 2008 paljon huomiota herättäneen ja myyntimenestykseksi nousseen debyyttialbuminsa; kriitikoiden ylistämä Meteoriitti listattiin vuoden 2008 parhaiden julkaisujen joukkoon ja levylle myönnettiin myös Emma-ehdokkuus vuoden debyyttialbumi-kategoriassa. Keväällä 2010 julkaistiin yhtyeen toinen pitkäsoitto Astronautti ja vasta saman vuoden kesällä Tuunela johdatti Pariisin Kevään Ilosaarirockiin kauan odotetulle ensikeikalle.

Astronautti-albumi myi kultaa kesällä 2011. Astronautti-albumi oli ehdolla Emma Gaalassa Vuoden pop / rock -albumiksi ja levyn ykköshitti Tämän kylän poikii oli ehdolla Vuoden biisiksi. Yhtye valittiin Rumbassa vuoden 2010 Läpimurroksi. Yhtyeen kolmas albumi Kaikki on satua ilmestyi 2012 helmikuussa ja ylitti juuri kultalevyrajan, 10 000 kappaletta. Levyn single Kesäyö oli vuoden 2012 soitetuin radiobiisi.

Pariisin Kevät julkaisi syyskuussa 2013 neljännen albuminsa, Jossain on tie ulos. Albumilta on julkaistu singlet Odotus sekä Mielikuvituksen tuotetta.


Kotisivut

Facebook

Sunrise Avenue

Yksi suomalaisen musiikin menestystarinoista kirjoitettiin vuonna 2006, kun Sunrise Avenue solmi maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Saksan EMI:n kanssa. Paljon on tapahtunut tuon jälkeen, yhtye on myynyt reippaasti yli miljoona albumia ja etenkin saksankielinen Eurooppa on mennyt sekaisin muun muassa Fairytale Gone Bad ja Hollywood Hills hittien myötä.

Yhtyeen laulajaa Samu Haberia lähestyttiin viime vuonna The Voice Of Germany -ohjelman toimesta, hänestä haluttiin tehdä yhden maailman suosituimman tv-ohjelman tähtivalmentajista. Samu otti haasteen vastaan ja hän on noussut Saksan tunnetuimipien suomalaisten joukkoon yhdessä F1-kuljettajien rinnalle.

Uusi albumi, Unholy Ground, nousi Saksan albumilistan sijalle 3 ja siitä julkaistu single Lifesaver on yksi vuoden 2013 suurimmista hiteistä Keski-Euroopassa.


Kotisivut

Facebook
Lippupalvelu
YLESivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki