EMMA-ehdokassarjat 2018


Yhtye
Amorphis - Queen Of Time

Vuonna 1990 perustettu Amorphis on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä ja merkittävimmistä vientipioneereista. Yhtye on myynyt satoja tuhansia levyjä ja tehnyt mittavia ulkomaankiertueita jo kauan ennen kuin suomalainen metallimusiikki löi itsensä läpi isommassa mittakaavassa. Suomessa bändi on saavuttanut seitsemän kultalevyä, vastaanottanut Vuoden metallialbumin Emman sekä esiintynyt lukuisille loppuunmyydyille saleille.

Levy-yhtiö: Nuclear Blast

Gasellit - Jano

Gasellit on kasvanut vuoden 2018 aikana valtavaksi ilmiöksi. Kahdeksan albumin kappaleista nousi Spotifyn 50:n soitetuimman kappaleen joukkoon heti julkaisun jälkeen ja koko albumi löytyi 60:n soitetuimman kappaleen listalta. Albumi viihtyi listaykkösenä viikkoja ja siltä löytyvä, Ruisrockissa ensiesityksensä saanut Mitä mä Malagas? -single oli yksi kesän odotetuimmista kappaleista. Albumi on kirkkaasti ylittänyt kultarajan ja superhitti Riks raks poks on viihtynyt radiolistan top100-listalla jo 23 viikkoa. Yhtyeen suosiosta kertoo esimerkiksi viime kesän Ruisrock-keikka, joka keräsi Rantalavalle yhtä suuren yleisön kuin festivaalin pääesiintyjät. Myös Jano-albumin julkaisukeikan 2800 lippua myytiin loppuun tunneissa.

Levy-yhtiö: Universal Music

Haloo Helsinki! - TEXAS

Haloo Helsinki! on tämän hetken suurin suomalainen yhtye, joka palkittiin viime vuoden Emma Gaalassa neljällä palkinnolla. Yhtye ilmoitti keväällä 2018 jäävänsä tauolle ja palaavansa vuonna 2021. Ennen taukoa yhtye julkaisi ”Texas – EP”:n, jolta isoiksi hiteiksi nousi Emma Gaalassa 2018 ensiesityksensä saanut ”Texas” feat. JVG, sekä ”Kaksi ihmistä”, joka oli kesällä kuusi viikkoa yhtäjaksoisesti Suomen radioiden soitetuin biisi. Haloo Helsinki! on saanut myös paljon kiitosta osakseen energisistä live-esiintymisistä ja konserteista. Yhtyeen albumeita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta ja kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa yli 180 miljoonaa kertaa. Yhtye on palkittu kymmenellä Emma-palkinnolla.

Levy-yhtiö: Vallila Music House / Sony Music

Ida Paul & Kalle Lindroth

Sattumalta syntynyt yhteistyö laulaja-lauluntekijöiden Ida Paulin ja Kalle Lindrothin kesken toimii: debyyttilevyllään platinaa striimannut duo on tavoittanut laajan yleisön orgaanilla saundillaan. Duon kaikki sinkut ovat striimanneet kultaa tai platinaa ja he olivat ehdolla 2018 Emma Gaalassa Vuoden tulokas –kategoriassa.

Samoilla biisileireillä pyörineet lahjakkaat nuoret HMC-kustannusyhtiön laulunkirjoittajat ovat ennen yhteistyötään julkaisseet musiikkia omilla tahoillaan: parhaillaan Harvardissa opiskeleva Ida Paul kultaa myyneen singlen ”Laukauksia pimeään” sekä ”Kunhan muut ei tiedä” –singlen ja Kalle Lindroth pitkän Smak-historian lisäksi soolona ”Annika”-kappaleen. Yhdessä julkaiseminen tuntui oikealta ratkaisulta, kun musan tekeminen yhdessä tapahtui niin luontevasti – eikä ihme: duon biisejä kuunnellessa on selvää, että kyseessä on täydellinen yhdistelmä.

Levy-yhtiö: Warner Music

Stam1na - Taival

Lukuisilla Emma-pysteillä palkitun lemiläisen metalliyhtye Stam1nan kahdeksas albumi Taival ilmestyi 5. lokakuuta 2018. Taival nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle. Listaykkönen oli yhtyeen kuudes peräkkäinen ykkössija albumilistalla.

Taival -albumin menestys näkyi myös digimaailmassa, sillä albumilta nousi jopa viisi erillistä kappaletta Suomen Spotifyn top50:n joukkoon. Single Gaian lapsi (feat. Anna Eriksson) viihtyi top50:n joukossa viikon. Albumi nousi myös iTunesin ladatuimmaksi.

Albumin on tuottanut Janne Joutsenniemi ja miksauksesta vastaa Jens Bogren. Tekstit ovat Antti Hyyrysen käsialaa.

Levy-yhtiö: Sakara Records

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki