EMMA-Kategoriat 2015


Yhtye


Amorphis

Metalliyhtye Amorphis julkaisi Under The Red Cloud -albuminsa syyskuussa 2015. Pitkäsoitto on yhtyeen kahdestoista ja on myynyt jo lähes kultaa.

Albumi sai ylistäviä arvioita ympäri Euroopan. Mm. Saksan Metal Hammer nosti levyn lehtensä kuukauden albumiksi. (http://www.metal-hammer.de/reviews/amorphis-under-the-red-cloud/ ) Suomessa sekä metallilehti Inferno että musiikkilehti Soundi antoivat albumille arvosanan 4/5.

Under The Red Cloud-albumin äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana toimi ruotsalainen Jens Bogren.Tekstit ovat bändin henkisen mentorin Pekka Kainulaisen käsialaa.

Vuonna 1990 perustettu Amorphis on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä ja merkittävimmistä vientipioneereista. Se myi satojatuhansia levyjä ja teki mittavia ulkomaankiertueita jo kauan ennen kuin suomalainen metallimusiikki nousi maailmankartalle. Kotimaassaan bändi on pokannut kuusi kultalevyä, vastaanottanut vuoden metallialbumin Emman ja soittanut loppuunmyydyille saleille.

Apulanta

Suomen rocksuuruus Apulanta on julkaissut suosion siivittämällä urallaan 12 albumia, 5 kokoelmalevyä, ja lukuisan määrän sinkkuja. Yhtye julkaisi lokakuun alusssa uuden, kultaa myyneen studioabumin Kunnes siitä tuli totta, jolta viimeisin single Valot pimeyksien reunoilla on tällä hetkellä yksi Suomen soitetuimmista radiohiteistä! Valot pimeyksien reunoilla -kappaleesta on hiljattain julkaistu myös koskettava musiikkivideo, jolla nähdään todella harvinaista kotialbumimateriaalia yhtyeen jäsenistä.

Apulanta on esiintynyt loppuunmyydyille keikkapaikoille ympäri maata ja uran suurimpiin hetkiin kuuluu ehdottomasti tammikuun 2015 alussa loppuunmyydyt jäähallikeikat Barona areenalla. Ainutlaatuisia keikkoja oli seuraamassa yhteensä 13 000 Apulanta-fania. Suuren kysynnän vuoksi Apulanta järjestää keväällä 2016 ensimmäistä kertaa kymmenen kaupunkia kattavan konserttisalikiertueen, jolla tullaan näkemään Apulanta aivan uudella tavalla!

JVG

Vuosi 2015 oli JVG:lle huikea menestys. Yhtyeen syyskuussa julkaistu 247365-albumi on Suomen striimatuin levy vuonna 2015 Spotifyssa yli 24 miljoonalla kuuntelukerralla. Albumi on ylittänyt platinarajan ja yhtyeen singlet Mauton jasso, Tuulisii ja Tarkenee ja Takajeejee ovat myyneet platinaa. Kaikki mainitut singlet nousivat Spotifyn ykkössijalle.

JVG:n Tarkenee-single on kerännyt kaiken kaikkiaan yli 7,5 miljoonaa striimiä, mikä on enemmän kuin millään muulla kotimaisella kappaleella.

JVG:n kaikki albumit ovat myyneet platinaa ja levyjä on myyty yhteensä yli 80 000 kappaletta. Kaksikolla on entuudestaan kolme Emma-palkintoa, joista viimeisin tuli 2015 Vuoden Hip hop –albumi –kategoriasta.

  Mokoma

  Helmikuussa 2015 ilmestynyt Elävien kirjoihin on vuoden menestyneimpiä levyjä, mutta poikkeuksellisen tärkeäksi julkaisuksi albumi nousi teemansa takia: albumi kokonaisuus kertoo masennuksesta ja siitä selviytymisestä. Laulaja - sanoittaja Annalan omasta masennushistoriasta kumpuava teema kosketti masennuksen kanssa kamppailleita ihmisiä laajasti myös Mokoman uskollisen faniporukan ulkopuolella. Annala kävi aiheen tiimoilta puhumassa myös TV2:n Inhimillinentekijä - ohjelmassa, ja mm. Helsingin Sanomat teki aiheesta laajan artikkelin.

  Elävien kirjoihin - albumi on myynyt n. 10 000 kappaletta. Arvostelumenestykseksikin noussut albumi pysyi listaykkösenä kaksi viikkoa ja albumilistalla kaikkiaan 26 viikkoa. Albumin singlet Sinne missä aamu sarastaa ja Lunnaat nousivat radiohiteiksi Radio Rockilla ja Radio Cityllä. Bändi soitti vuoden mittaan myös lukuisia loppuunmyytyjä klubikeikkoja ja palasi ryminällä suurten festareiden päälavoille.

  Nightwish

  Nightwish on yksi maamme kansainvälisesti suosituimpia yhtyeitä. Nightwish julkaisi kahdeksannen albuminsa ”Endless Forms Most Beautiful” keväällä 2015. Levy nousi monissa maissa listojen top 10 kärkiin ja täällä kotimaassa albumi meni viiden edellisen pitkäsoiton tapaan virallisen listan sijalle yksi myyden myös samalla tuplaplatinaa. Yhtyeellä on entuudestaan jo noin 50 kulta- ja platinalevytunnustusta eri puolilta maailmaa. Nightwish on palkittu uransa aikana 13 Emmapatsaalla ja vuonna 2008 yhtye sai Radio Rock Finlandia –palkinnon. Viime kesänä yhtye järjesti megakonsertit Joensuun Laulurinteellä, Tampereen Ratinan stadionilla sekä Espoon Metro Areenalla. Faneja hemmoteltiin myös kahdella Nightwish –risteilyllä.

  Lippupalvelu
  Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki