EMMA-ehdokassarjat 2018


Etno
ENKEL - We are ENKEL

ENKEL on herkkä ja hersyvä pelimannityttöbändi, jonka supervoima on perinne. Yhtyeen ohjelmisto muodostuu perinteisistä hittikappaleista sadan vuoden takaa sekä yhtyeen jäsenten kansanmusiikkipoljentoisista sävellyksistä. Musiikillisesti teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä karjalaisesta kansantanssiperinteestä hikiseen hiihtokilpaan.

ENKEL on tehnyt kaksi levyä: toinen albumi We Are ENKEL julkaistiin toukokuussa 2018 Viron-kiertueella ja esikoislevy, Kansanmusiikki-instituutin julkaisema Pappilan hääyö valittiin Vuoden kansanmusiikkilevyksi 2016. We Are ENKEL julkaistiin yhdessä saksalaisen Nordic Notes -levy-yhtiön kanssa ja albumi on kerännyt ylistäviä arvosteluja ympäri Eurooppaa. Yhtye on esiintynyt laajasti Suomessa ja Pohjoismaissa sekä edustanut Suomea Euroradio-festivaaleilla Viljandissa vuonna 2016.

ENKELiin kuuluu Leija Lautamaja (2,5-rivinen haitari, laulu), Miia Palomäki (2,5-rivinen haitari, laulu), Maija Pokela (kantele, laulu) ja Iida Savolainen (alttoviulu, laulu).

Levy-yhtiö: Nordic Notes

Päivi Hirvonen - Alku - The Beginning

Päivi Hirvonen – Fiddler with the Voice

Viulun, jouhikon ja laulun vuoropuhelu sekä näiden saumaton yhteistyö – tällä instrumentaatiolla Päivi Hirvonen luo musiikkia, joka on tulvillaan tarinoita ja voimakkaita tunteita.

Päivi Hirvosen soolodebyytti Alku – The Beginning julkaistiin tammikuussa 2018 saksalaisen Nordic Notesin kustantamana. Levyllä Päivin omaleimaisissa sävellyksissä kaikuvat ikiaikaiset tarinat  ja suomalainen traditio tuotuina tähän päivään ja goottilaisella mystiikalla maustettuina.

Sooloprojektinsa lisäksi Päivi Hirvosen aktiivisimmat yhtyeet ovat Okra Playground ja duo LempiLempi. Viime vuosina Päivi on esiintynyt muun muassa Skandinaviassa, Venäjällä, Espanjassa, Saksassa, Belgiassa, Taiwanissa, Malesiassa ja Japanissa.

Levy-yhtiö: Nordic Notes

SANS - Kulku

SANS comprises two Finnish singers and kantele players ¬– Sanna Kurki-Suonio and her daughter Erika Hammarberg – zither-playing British multi-instrumentalist Andrew Cronshaw, Armenian duduk master Tigran Aleksanyan and British reeds-playing multi-instrumentalist/singer Ian Blake. Its music is a conversation between each of their varied traditions.

Kulku is SANS’s first studio album, following 2014’s SANS Live, and since its Sept 1st 2018 release has attained #1 in the Transglobal World Music Chart, #2 in World Music Chart Europe, is nominated for Album of the Year in fRoots Critics’ Poll, and has gained universally excellent reviews and media reactions so far in the UK, USA, Finland, Sweden, Armenia, Hungary, Slovakia, New Zealand, Luxembourg, the Netherlands, Germany and more.

‘A subtle, exquisite set’ – The Guardian, UK

‘What you hear is music of such startling originality that the whole functions to create a timeless world of unlocatable beauty’ – Rootsworld, USA

‘A touching and painfully beautiful disc’ – Lira, Sweden

‘The beautiful female vocals, the harmony of the tones, the delicately, unrecognizably reworked alien melodies’ – ekultura, Hungary

‘A startlingly original piece of work’ – RnR, UK

‘A treasure trove of delights’ – World Music Central, USA

Peers into shady corners and finds the beauty, drawing it out into the light. An absolute triumph’ – fRoots, UK

Label: Cloud Valley Music

Solju - New Times

Ulla Pirttijärven ja hänen tyttärensä Hildá Länsmanin yhtye luo dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille. Soljun musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin ja moderniin poppiin. Solju tuo ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt ja maailmat. Albumi Ođđa Áigodat nousi ilmestyttyään sekä Euroopan maailmanmusiikkitoimittajien World Music Charts Europe -listalle että vastaavalle globaalille Transglobal World Music Chart -listalle. Albumin säveltäjät ja sanoittajat Ulla Pirttijärvi ja Hildá Länsman voittivat syksyllä 2018 Suomen Musiikkikustantajien genrevapaan palkinnon, joka nimettiin voittajiensa mukaan Vuoden Etnotekijä -palkinnoksi.

Albumin tuottaja on Samuli Laiho ja aputuottaja Teho Majamäki ja sen on miksannut Riku Mattila. Levyllä soittavat myös Samuli Laiho sekä Teho Majamäki ja vierailijoina on Tšekin kansallinen sinfoniaorkesteri, Paavo Lötjönen, Mikko Neuvonen ja Janne Puurtinen.

Levy-yhtiö: Bafe's Factory

Teho -

Teho.

On yhtä aikaa rajoja rikkova ja perinnetietoinen yhtye. Hannu Saha kuvailee Konsta Jylhä -kilpailun voittopuheessa: ”Teho.n muusikot tuntevat perinteen läpikotaisin. Raudanlujina, monipuolisina ammattilaisina he tekevät sillä mitä lystäävät ja pystyvät viemään musiikkia äärilaidasta toiseen.”
Teho.n musiikissa yhdistellään saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bepopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä. Teho.n molemmat jäsenet ovat kansanmusiikkikentän kärkinimiä ja genrerajoja kaihtamattomia freelancereita. Heillä on vuosien yhteissoittokokemus mm. Frigg-yhtyeen riveistä, molemmat opettavat sivutoimisesti Sibelius-Akatemiassa ja kummallakin on luotsattavanaan myös oma yhtye.

”Herkemmistä tunnelmoinneista hyperaktiiviseen Sahanperän sottiisin versiointiin Teho. jättää kuulijansa suu auki ihmettelemään kuinka kahdesta miehestä voi lähteä noin massiivisen kuuloinen kokonaisuus.”
- Antti-J Janka-Murros, Kansanmusiikki-lehti

Levy-yhtiö: Lusti Music & Arts Oy

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki