EMMA-Kategoriat 2017


Kriitikoiden valinta


Astrid Swan - From The Bed and Beyond

From The Bed and Beyond on Astrid Swanin kuudes albumi. Se on albumi rintasyövän jälkeisestä ajasta. Kyse on ruumiista, synnyttämisestä, äidiksi tulemisesta ja sitten potilaaksi tulemisesta.

 

Soliti

Gettomasa - 17

Kuusivuotiaasta saakka räppiä kuunnellut Gettomasa aloitti riimien kirjoittamisen 17-vuotiaana. Ensimmäinen omakustanne Vaatekaappi EP julkaistiin syyskuussa 2012. Vuonna 2012 Suomiräpin SM-mestaruuden voittanut Gettomasa kulkee vahvasti omaa polkuaa kertoen tarinoita lähiöstä. Jyväskylän Mäki-Matista kotoisin oleva Gettomasa solmi syksyllä 2014 levytyssopimuksen PME Recordsin kanssa. Warner Music jakelee ja markkinoi PME Recordsin julkaiseman musiikin.

 

PME Records/Warner Music

Lau Nau - Poseidon

Lau Nau eli Laura Naukkarinen on yksi kotimaisen musiikkikentän kiinnostavimpia nimiä, joka keikkailee tiuhaan tahtiin myös ulkomailla. Hänen musiikissaan soi elokuvallisuus, kokeellisuus, folkmusiikin perinteet sekä kaikuja modernista taide- ja kamarimusiikista. Lau Naun viides albumi Poseidon on valoisan melankolinen kokoelma lauluja, jolla Lauran lisäksi soittavat sellisti Helena Espvall, pianisti Matti Bye, perkussionisti/elektroniikkavelho Samuli Kosminen, jouhikonsoittaja Pekko Käppi ja sekä puhallinsoittaja Antti Tolvi. Poseidon on julkaistu Suomen lisäksi myös Yhdysvalloissa ja Japanissa.

 

Fonal Records

Litku Klemetti - Juna Kainuuseen

Litku Klemetti on haaveiluun ja toimintaan tasapuolisesti keskittyvä undergroundartisti ja lauluntekijä. Litku ja yhtyeensä Tuntematon numero on ollut viime aikojen puhutuimpia valtavirran ulkopuolisia musiikki-ilmiöitä Suomessa. Tammikuussa 2017 ilmestynyt soololevy "Juna Kainuuseen" on kotona/treenikämpällä äänitetty teemalevy, joka kertoo artistin eletystä ja kuvitellusta elämästä Kainuussa sekä luovuttamisesta.

 

Luova Records

blvckpvnther87

Pastori Pike - Aito G

Tasoi Recordsin kiinnitys, keväällä debyytti-EP:nsä julkaissut Pastori Pike on tunnettu räjähtävistä live-esiintymisistään ja energisestä musiikistaan. Aiemmin Pastorit-kokoonpanossa vaikuttanut, nyt soolouralle siirtyneen artistin tavoitteena on ollut luoda ja levittää omaa sähköistä energiaansa ympärilleen, oli se sitten musiikin, videoiden tai “Hullutyyli”-vaatemallistonsa kautta. Aito G!

 

Tasoi Records

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki