EMMA-ehdokassarjat 2018


Biisi
Elastinen - Supervoimii Säv. Lasse Mellberg, Kimmo Laiho, Kyösti Salokorpi, Olli Pekka Vuorinen / San. Lasse Mellberg, Kimmo Laiho, Kyösti Salokorpi

Elastinen on musiikki- ja viihdealan moniottelija, joka oman musiikillisen uransa ohella tuottaa musiikkia muille artisteille ja toimi Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana vuoteen 2015. Elastisen viimeisimpiä julkaisuja ovat vuonna 2018 julkaistut Supervoimii ja Loppuun Asti feat. Johanna Kurkela. Supervoimii -single nousi pari päivää julkaisunsa jälkeen Spotifyn Suomen Top 50 -listan ensimmäiselle sijalle, sekä on striimannut reilusti yli platinaan oikeuttavan rajan. Supervoimii ja Loppuun Asti ovat olleet aktiivisessa radiosoitossa eri kanavilla ja Supervoimii on ollut useita viikkoja Suomen radioiden soitetuin kappale.

Levy-yhtiö: Rähinä Records / Kaiku Entertainment

Haloo Helsinki! - Kaksi ihmistä Säv. Leo Hakanen , Jere Marttila / San. Elli Haloo / Sov. Leo Hakanen, Jere Marttila, Erno Laitinen, Gabi Hakanen / Kust. Nemes Music / manus

Haloo Helsinki! on tämän hetken suurin suomalainen yhtye, joka palkittiin viime vuoden Emma Gaalassa neljällä palkinnolla. Yhtye ilmoitti keväällä 2018 jäävänsä tauolle ja palaavansa vuonna 2021. Ennen taukoa yhtye julkaisi ”Texas – EP”:n, jolta isoiksi hiteiksi nousi Emma Gaalassa 2018 ensiesityksensä saanut ”Texas” feat. JVG, sekä ”Kaksi ihmistä”, joka oli kesällä kuusi viikkoa yhtäjaksoisesti Suomen radioiden soitetuin biisi. Haloo Helsinki! on saanut myös paljon kiitosta osakseen energisistä live-esiintymisistä ja konserteista. Yhtyeen albumeita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta ja kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa yli 180 miljoonaa kertaa. Yhtye on palkittu kymmenellä Emma-palkinnolla.

Levy-yhtiö: Vallila Music House / Sony Music

JVG - Popkorni Säv. & San. G Kingsley / Suom.San. Jare Brand, Ville Galle, DJPP, Eppu Kosonen,Tuukka Helminen

Jaren ja VilleGallen vuonna 2009 perustama rap-duo JVG on kiistatta Suomen suosituin yhtye. JVG on myynyt uransa aikana yli 200 000 albumia ja voittanut yhdeksän Emma-palkintoa, joita ovat muun muassa Vuoden hiphop -albumin palkinto, Vuoden yhtye sekä Vuoden striimatuin kotimainen biisi -palkinnot.

JVG on myös rikkonut uransa aikana useita ennätyksiä. Esimerkiksi "Tarkenee"-kappale oli ensimmäinen suomalainen kappale, joka ylitti 10 miljoonan striimin rajan. Kappaletta on striimattu tänä päivänä yli 17 miljoonaa kertaa. JVG julkaisi kesällä 2017 "Popkorni"-albumin, jonka myötä JVG rikkoi Spotify-ennätyksen Suomen eniten yhden päivän aikana striimauksia keränneenä artistina. Kaikki albumin 11 kappaletta nousivat Suomen Spotifyn top12 ja albumi meni suoraan albumilistan ykköseksi.

Levy-yhtiö: PME Records / Warner Music

Pyhimys - Jättiläinen, Väinö Wallenius, Riku Mattila, Mikko Kuoppala, Heikki Salo

Pitkän uran tehneen ja sanoituksistaan tunnetun Pyhimyksen Tapa poika -albumi oli jo ennen julkaisuaan yksi vuoden odotetuimmista rap-levyistä. Albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen albumilistan ykkössijalle. Levyn suurin hitti Jättiläinen on yksi vuoden isoimmista radiobiiseistä ja se on viihtynyt radioiden top100-listalla 25 viikkoa ollen edelleen kymmenen soitetuimman kappaleen joukossa. Tapa poika oli ensimmäinen Universalin albumi, jonka kaikki kappaleet nousivat julkaisupäivänä Spotifyn top50:een. Pyhimys nähtiin tänä syksynä Vain Elämää -ohjelmassa, jossa hänen versionsa muiden artistien kappaleista nousivat suursuosioon. Pyhimyksen kevään albumikiertue oli loppuunmyyty ja kesällä artisti keräsi täydet yleisöt kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla. Pyhimyksen musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa tänä vuonna reilusti yli 30 miljoonaa kertaa.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus / Universal Music

TIPPA - Satutat mua Säv. Aleksi Asiala, Tido Nguyen, Topi Huovinen, Lauri Moilainen San. Topi Huovinen

Rock-vivahteisella kitarasoundillaan yhdeksi vuoden kiinnostavimmaksi musiikki-ilmiöksi noussut TIPPA yllätti vuoden aikana entistä henkilökohtaisemmalla materiaalillaan. Maaliskuussa julkaistu Satutat mua nousi Suomen Spotifyn top50 -listan ykköseksi ja se striimasi platinaa vain reilussa kahdessa kuukaudessa. Mm. Alice in Chainsin, Nirvanan sekä Apulannan musiikilliseksi vaikuttajikseen mainitseva TIPPA on vuoden aikana julkaissut myös platinaa ja kultaa striimanneet Roska silmäs (feat. JVG) ja Polta se pois -kappaleet.

Aiemmin Tippa:T:nä tunnettu turkulainen trap-artisti on kohahduttanut Suomea mm. hiteillään Mehu sekä Ei tippa tapa. Rääväsuisista lyriikoistaan sekä tyylikkäistä trap-biiteistään tunnettu artisti esitteli itsestään hillitymmän puolen julkaistuaan Sä / Zoneis -singlet sekä Trappist-EP:n Bizin kanssa kesällä 2017.

Levy-yhtiö: PME Records / Warner Music

Vesta - Ota varovasti Säv. & San. Vesta Burman

Popartisti Vestan ponnahti suomalaisten musiikin kuuntelijoiden tietoisuuteen vaikuttavan nopeasti. Vestan omaleimaista ja sielukasta popmusiikkia on ylistetty kriitikoiden ja kuulijoiden toimesta ja Lohtulauseita oli kenties vuoden 2018 odotetuin debyyttialbumi. Levyn tuottajana on toiminut PMMP:nkin hovituottajana ansioitunut Jori Sjöroos. Vesta nimettiin sekä Soundin Vuoden tulokkaaksi että YleX Läpimurto -artistiksi (sekä raadin valinta että yleisöäänestyksen voittaja). Helsingin Sanomien arvio antoi albumille neljä tähteä ja povaa levystä ”suomalaisen popin pelastajaa”. Vesta on suhteellisen uusi tulokas musiikkikentällä, mutta vaikuttaa siltä, että hän on tullut jäädäkseen.

Levy-yhtiö: Warner Music

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki