EMMA-ehdokassarjat 2018


Lastenmusiikki
  Aili Ikonen & Matti Kallio - Nallen Talvi

  Pikku Kakkosesta tutut Nalle, Apina ja Ankka laulelevat ja leikkivät talvisissa tunnelmissa! Ystävykset ihmettelevät muun muassa jään liukkautta, tonttuja ja lumiukkoja sekä riehaantuvat lumileikeistä! Kyseessä on jo toinen julkaistu Nalle CD, jonka tahtiin perheen pienimmät voivat laulaa ja leikkiä.

  Laulusolistit: Aili Ikonen, Matti Kallio
  Sävellys: Soili Perkiö
  Sanoitus: Eppu Nuotio
  Sovitus: Matti Kallio

  Linkit:
  http://open.spotify.com/album/3wP7fRNIjGoKYwTDdyqLwM
  https://geo.itunes.apple.com/fi/album/id1441516299?at=1l3v9Tx&app=itunes
  http://www.deezer.com/album/77455092

  Levy-yhtiö: VLMedia

  Eri esittäjiä - Tippukivitapaus

  Tippukivitapaus -levy

  Sävellys, sovitus, tuottaja Anna-Mari Kähärä
  Runot Laura Ruohonen
  Äänitys & miksaus Aki Sihvonen (Finnvox)
  Äänitys Sami Kurppa (Studio Lassila, Kansallisteatterin vintti)
  Tuotantoassistentti Sanna Breilin
  Valokuvat Tanja Ahola
  Graafikko Erika Kallasmaa
   
  Laulajat: Vuokko Hovatta, Jani Karvinen, Markku Haussila, Markku Maalismaa, Marja Salo, Pihla Maalismaa, Sari Puumalainen ja Seela
  Sella
  Muusikot: Sara Puljula (kapellimestari), Sami Kurppa, Senni Valtonen, Ville Leppilahti , Marko Puro ja Anna-Mari Kähärä
   
  Huimauttava koko perheen musikaali Tippukivitapaus sai ensi-iltansa Suomen Kansallisteatterissa marraskuussa 2017. Näyttelijät ja muusikot halusivat yhdessä säveltäjä-tuottaja Anna-Mari Kähärän kanssa tehdä kulttuuriteon ja levy äänitettiin muun työn ohessa lainarahalla rakkaudesta teoksen runoihin ja musiikkiin.
   
  “Ajattelimme, että haluaisimme itse palata tämän musiikin äärelle vielä kotona esityksen nähtyämme”, sanoo Vuokko Hovatta, yksi levyn solisteista. “Levyn 18 biisin joukossa jokaisella näyttelijällä on ainakin yksi soolo. Lauran Ruohosen runojen hahmot pinkaisevat liitoon Anna-Mari Kähärän sävellyksissä. Kaikki laulavat omaäänisesti ja koko bändikin on mukana kuoroissa, joukossa on voimaa ja herkistelemäänkin päästään”.
   
  “Muusikko Anna-Mari Kähärä on säveltänyt ja sovittanut Ruohosen runot lauluiksi loistavasti. Musiikissa on svengiä ja maailman rytmejä. Se tekee Tippukivitapauksesta oikean musikaalin eikä mitään leikkilaulukimaraa. Jos on hanskat -renkutus jää miellyttävästi päähän pyörimään vielä seuraavaksikin päiväksi”.
  (HS 23.11.2017)
   
   “Tippukivitapaus on poikkeuksellisen mehevä lastenlevy - Hykerryttävissä runoissa pieraistaan maitopurkkiin ja leikitään äänteillä, bändissä on villiä pelimannihenkeä. -Siinä on oikeastaan kaikki kohdillaan, ja se innostaa yhtä lailla pienempää kuin isompaakin kuulijaa”
  (HS 16.1.2018)
   
  20.11.2018 Varhaisiän Musiikinopettajat ry valitsi levyn Vuoden Lastenlevyksi

  Kikattava Kakkiainen - Juostaan Diskoon!

  Kikattava Kakkiainen on Havunhelman metsässä asusteleva pienen pieni hapsen kakkiainen, jolla on aivan erityisen tarttuva nauru. Kakkiaisen ja kumppaneiden seikkailuja on voinut seurata jo useamman vuoden ajan muun muassa mobiilipelien, kirjojen sekä Pikku Kakkosen suositun animaatiosarjan välityksellä. Ensimmäisen oman levynsä Kakkiainen julkaisi pari vuotta sitten. Siitä onkin tullut menestys myös Havunhelman metsän ulkopuolella, sillä keikkapaikat ovat täynnä iloisia pieniä diskoilijoita ja levy palkittiinkin lopulta vuoden lastenlevynä Emma gaalassa.

  Levy-yhtiö: Sony Music

  Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis - Tuutulaululevy Avaruuden maisema

  Loiskis on 18-vuotias jyväskyläläinen lastenmusiikkin ammattiorkesteri, joka esittää vuosittain noin 140 konserttia ja työpajoja. Loiskis on äänittänyt toistakymmentä levyä, joista viimeisin, Tuutulaululevy, julkaistiin heinäkuussa.  Loiskis tekee yhteistyötä useiden  eri taiteenalan ammattilaisten kanssa, mm. muusikoiden, näyttelijöiden, kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa. Loiskiksen peruskokoonpanossa soittavat ja laulavat Jarmo Kivelä, Tomi Nurmi, Pekka Nättinen, Marianne Oivo, Pekka Törmänen ja Erkki Okkonen. Orkesterin tuottajan toimii Arja Kautto.Tuutulaululevy Avaruuden maisema on Loiskiksen 13. oma julkaisu. Se sisältää 15 laulua ja yhden Timo Parvelan iltasadun. Levy sisältää pääosin tuutulaulujen klassikkoja, jotka on sovitettu uudelleen: mm. Nukkumatti, Oravan pesä, Tiitiäisen tuutulaulu. Nimen Avaruuden maisema levy sai Mikko Perkoilan laulusta. Kuusi lauluista (3, 10-14) on kokonaan Loiskiksen omaa tuotantoa. Solisteina ovat Loiskiksen muusikot ja Loiskiksen konserteista tutut vierailijat: Eija Ahvo,  Jenna Bågeberg, Susanna Haavisto, Tuomo Rannankari, Pentti Rasinkangas, Jyväskylän Naislaulajat ja Anna-Kaija Nurmi sekä Ville Ojanen. Uusia ääniä Loiskiksen levyillä ovat Sari Nissinen ja Noora Pollari. Lapsisolisteina ovat Anniina Pantsu (vuodelta 2007) ja Risto Nurmi. Levyllä vierailevat muusikot: Tony Elgland, Iisa Girvonen, Matilda Kangas, Kait Kenner, Marika Kokkonen. Kannet on suunnitellut ja toteuttanut Nina Hedman. Sanat löytyvät kansivihkosta.

  Levy-yhtiö: Loiskis Ry

   

  https://www.youtube.com/user/LoiskisTube

   

  Robin Rekku & Jekkuorkesteri

  Robin Rekku & Jekkuorkesteri soittaa svengaavaa lastenmusiikkia joka soveltuu koko perheelle. Me räätälöimme ohjelmamme sopivaksi kaikenikäisille lapsille ja kokoamme konsertin jossa on vauhdikkaita sekä rauhallisempia hetkiä. Lapset saavat osallistua aktiivisesti laulun, liikkumisen sekä rytmiikan kautta. Vastakirjoitettu musiikki sekoittaa kasvatuksellista sanomaa sekä huumoria. Robin Rekku & Jekkuorkesteri esiintyy useimmiten duona; Robin Rekku & Bob Katti. Käytännössä tämä tarkoittaa kahta laulajaa sekä yhtä kitaristia. Robin Rekkua esittää Tomas Järvinen ja Bob Kattia esittää Henrik Strang. Yhtye on perustettu 2012, ja on julkaissut 6 albumia, joista uusin on "Karkumatkalla". Albumi julkaistiin toukokuussa 2018 CD-levynä sekä digitaalisesti mm. iTunes Storessa ja Spotifyssä.

  Levy-yhtiö: ProCult Productions Oy

  Ticketmaster
  Created by Designer Helsinki