EMMA-Kategoriat 2017


Iskelmäalbumi


Laura Voutilainen - Miks ei

Laura Voutilainen on julkaissut urallaan useita kulta- ja platina-albumeita, ja Vain Elämää -sarjaakin tähdittänyt artisti on tunnettu mm. kappaleistaan Kerran, Miks ei ja En mielestäin sua saa. Kesäkuussa 2017 julkaistu albumi Miks ei on Lauran 13. studioalbumi ja mm. hitit Miks ei ja Mä en kestä sisältävä levy myi ennakkoon kultaa.

 

Kaiku Recordings

Matti Esko - Järvenpää-Kauriala: Omia Polkujaan

Syksyllä 70 vuotta täyttäneen Matti Eskon viimeisin albumi Järvenpää - Kauriala: Omia polkujaan julkaistiin perjantaina 16.6.2017. Levy on jatkoa 2015 ilmestyneelle, runsaasti kiitosta saaneelle Järvenpää - Pasila juurimusiikkilevylle. Edellinen albumi toi Matti Eskolle myös hänen pitkän uransa ensimmäisen Emma-ehdokkuuden. Järvenpää-Kauriala: Omia polkujaan jakautuu edeltäjänsä tapaan kahteen eri sessioon. Järvenpää session on tuottanut ja äänittänyt Olli Haavisto ja miksannut Janne Haavisto. Muusikoina mukana ovat Ollin ja Jannen lisäksi myös Pekka Gröhn, Vesa Anttila, Pekka Kuorikoski ja Pepe Ahlqvist. Kauriala sessioista vastaa Janne Saksa soittajinaan Sakari Tiikkaja, Leo Kunnas, Petri Lapintie ja Ninni Poijärvi. Kauriala sessioissa vieraili myös kitaravirtuoosi Pauli Halme. Lisäksi Pimeää -kappaleella Matti Eskon kanssa duetoi The 69 Eyes yhtyeen keulakuva Jyrki 69. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Jyrki urallaan laulaa suomen kielellä. Kaikki lähti liikkeelle ajatuksesta saattaa nämä kaksi, matalalta tunnusomaisesti laulavaa artistia yhteen. Ja olihan lisäarvona myös houkutus rikkoa genrerajoja.

 

Turenki Records

  Mikko Kuustonen - Agricolankatu 11

  Kahdella platina- ja kuudella kultalevyllä palkittu Mikko Kuustonen julkaisi maaliskuussa 2017 kymmenen vuoden tauon jälkeen uuden sooloalbumin nimeltä Agricolankatu 11. Kuustosen omien sanojen mukaan uusia kappaleita alkoi toden teolla syntyä toissa kesänä kuvatun Vain Elämää -ohjelman jälkeen ja studioon vahvana tarinankertojana tunnetuksi tullut mies siirtyi loppuvuodesta 2016. Tuottajaksi levylle valikoitui mm. Softenginen ja LEOn kanssa työskennellyt nuori tuottajalupaus Aki Sihvonen, joka toi levyn soundimaailman juuri sopivasti 2010-luvulle. Levyn ensimmäisenä singlenä julkaistiin paljon radiosoittoa saanut Anna Mennä Anna -kappale, jossa kuuluu niin Kuustosen pitkäaikainen kokemus artistina kuin myös into uuden äärellä. Mikko Kuustonen (s. 4.3.1960) on helsinkiläinen lauluntekijä, esiintyvä artisti ja tv-persoona, joka on pitkällä, jo 1970-luvun lopussa käynnistyneellä urallaan julkaissut 13 sooloalbumia sekä lukuisia yhteislevytyksiä. Mikko Kuustosen tunnetuimpia kappaleita ovat ”Aurora”, ”Taivas varjele”, ”Kaktusviinaa” ja ”Enkelit lentää sun uniin”.

   

  Sony Music

   Vesa Haaja - Se hetki on nyt

   Vuosikymmenten mittaisen uran musiikin tekemisen ja keikkailun parissa tehnyt ja nykyisin parhaiten Agentsista tunnettu Vesa Haaja julkaisi viime keväänä ensimmäisen sooloalbuminsa ”Se hetki on nyt”. Albumi on herkullinen yhdistelmä melodista, ajatonta sekä nostalgista poppia, rockia ja iskelmää. Albumille kappaleita ovat kirjoittaneet Vesan itsensä lisäksi Esa Eloranta ja Marko Haavisto. Vesan soolouran käynnistivät viime vuonna mainiosti radiosoittoa keränneet singlet ”Mä tuskin vielä uskon” ja ”Uusi tähti”. Vesalla oli jo Agentseihin liittyessään mittarissa lähes 30 vuoden taival musiikin tekemistä ja keikkailua. Hänen omat bändinsä, vanhan rock 'n' rollin kimpussa operoivat Whistle Bait ja The Barnshakers, ovat kansainvälisesti tunnettuja ja arvostettuja kokoonpanoja eritoten genren fanien keskuudessa. Levyjä Vesku on tehnyt eri kokoonpanojen kanssa yhteensä liki kaksikymmentä.

    

   Bluelight Records

   Lippupalvelu
   Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki