EMMA-Kategoriat 2016


Iskelmäalbumi
JARKKO AHOLA / ROMANSSI

Jarkko Aholan uudella Romanssi-albumilla kuullaan karismaattisen rock-tenorin tulkintoja klassikkokappaleista. Ajatuksena oli yhdistää hänen menestyksekkäiden joululevyjensä äänimaailmaa tuttuihin ja hieman tuntemattomampiinkin populäärimusiikin klassikoihin. Janne Huttusen tuottamalla albumilla on mukana Jarkolle tärkeitä kappaleita ja hänen omaksi tuntemaansa laulutyyliä, mutta myös vieraita sävellyksiä. Albumilla venytellään äänijänteitä lähes kuiskauksesta isosti soivaan ja jopa hieman repivään forteen. Valmista levyä kuunnellessa huomaa, että se on paikoin aiheiltaan melko raskas ja melankolinen, kuten kappaleet Jos nyt menet pois tai Muisto vain jää osoittavat. Vastapainoksi mukana ovat komeat ja mahtipontiset Merimies, Love Of My Life ja Pilvi taivaan peittää. Minä olen muistanut nousee Jarkon tulkitsemana uudelle tasolle, ja joululevyistä tuttua tunnelmaa löytyy puolestaan Oravan laulusta. Romanssi nousi heti julkaisuviikollaan virallisen albumilistan kakkoseksi niin, että edelle kiri vain Metallica. Jarkko Ahola tuli aikoinaan tunnetuksi euroviisuissakin Suomea edustaneen Teräsbetonin laulajana. Jarkon ensimmäinen sooloalbumi Ave Maria – Joulun klassikot (2012) on myynyt tuplaplatinaa ja Suojelusenkeli - Joulun klassikot 2 (2014) platinaa. Hänet nähtiin viime kaudella MTV3:n supersuositussa ohjelmassa Tähdet, tähdet.

LAURI TÄHKÄ / VIEN SUT TÄÄLTÄ KOTIIN

Lauri Tähkän vuosi 2016 on ollut menestyksekäs. Alkuvuodesta Lauri Tähkä hurmasi Elastisen kanssa veijarimaisella, platinarajan rikkoneella Lempo-hitillä. Keväällä julkaistu oma uusi single Morsian nousi suoraan radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi ja pysytteli kärjessä useita viikkoja. Biisi nousi myös Spotifyssa kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon ja myi kultaa. Jättihitiksi noussut biisi esitteli uudistuneen Lauri Tähkän ja päivitetyn soundin, jota suuri yleisö rakasti. Tähkä hurmasi rennolla ja vilpittömällä olemuksellaan. Syksyllä julkaistu ’Vien sut täältä kotiin’ –albumi meni suoraan listaykköseksi ja myi heti kultaa. Menestystä on tullut uuden albumin lisäksi Vain elämää – biiseillä. Tähkän versio Kipua –kappaleesta komeili useita päiviä Spotifyn kuunnelluimpana kappaleena ja on jo sekin ylittänyt kultarajan. Lauri Tähkän syksy on kattanut yli 20 paikkakunnan konserttisalikiertueen, joka on ollut lähes loppuunmyyty. HS kirjoitti keikka-arviossaan Tähkän olevan ”maailmanluokan showmies”. Syksyllä julkaistiin myös karismaattisen tähden Hartwall Areenan keikka, joka on 20.5. Hartwall Areenalla.

suviterasniska

SUVI TERÄSNISKA / SINÄ OLET KAUNIS

Oululaisen Suvi Teräsniskan elämässä on tapahtunut paljon sitten edellisen Pohjantuuli-studiolevyn. Merkityksellisimpiä ja tähänastisen elämän muutenkin tärkeimpiä päiviä ovat olleet rakkaushäät ja esikoislapsen syntymä. Muun muassa noiden elämän suurten risteyskohtien synnyttämät tunteet kuuluvat uudella Sinä olet kaunis -albumilla. - Olin Sinä olet kaunis -levyllä ensimmäistä kertaa itse ideoimassa biisejä tekijöiden kanssa. Ehdin pitkän tauon aikana pohtia mistä haluaisin laulaa, joten aiheet ovat henkilökohtaisempia kuin koskaan aiemmin. Minulle on tapahtunut parin vuoden aikana suuria elämänmuutoksia, joista isoin on oman perheen saaminen. On luonnollista, että suuri muutos heijastuu myös musiikkiini, Suvi sanoo. Soundimaailmaltaan levy on hieman aiempaa popimpi. Sinä olet kaunis -albumin ovat tuottaneet Leri Leskinen, Janne Oinas, Petri Somer ja Ilkka Wirtanen. Esimakua Suvin pian kymmenen vuotta kestäneen menestyksekkään uran henkilökohtaisimmasta albumista on antanut hittisingle Elämäni miehiä. Kaikki Suvin aiemmat albumit ovat myyneet vähintään platinaa, yhteensä hänen levyjään on myyty yli 300 000 kappaletta. Syksyllä 2016 Suvi ihastutti katsojia Nelosen supersuositussa Vain elämää -ohjelmassa.

TUURE KILPELÄINEN JA KAIHON KARAVAANI / SURUSILMÄINEN KAUNEUS

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin loistava uusi albumi Surusilmäinen kauneus kiteyttää jotain aitoa ja osuvaa suomalaisesta arkitodellisuudesta, rakkaudesta ja kaipuusta tällä hetkellä. Levy nousi heti listaykköseksi julkaisustaan ja myi kultaa nopeasti. Valtaisan Autiosaari -hitin videota on katsottu YouTubesta yli 1,4 miljoonaa kertaa ja se saavutti kultalevyn streameilla. Autiosaari on ollut vahvasssa radiosoitossa aina kesäkuusta alkaen! Yhtye on tehnyt menestyksekkään loka-joulukuun rundin ja vahva keikkailu jatkuu ensi vuonna!

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki