EMMA-ehdokassarjat 2018


Iskelmä
Juha Tapio - Kuka näkee sut

Juha Tapio on kiistatta yksi maamme suosituimmista artisteista ja lauluntekijöistä. Mahtipontisista ja näyttävistä esiintymisistään tunnettu mies on ollut radioaalloilla kovaa valuuttaa aina takavuosien hitistään Mitä silmät ei nää (2003) lähtien. Artistin musiikki puhuttelee yleisöä syvällisillä teksteillä ja tarttuvilla melodioilla. Juha Tapio on julkaissut urallaan kulta- ja platinalevyjä sekä valloittanut radiolistoja. Uusin albumi Kuka näkee sut julkaistiin huhtikuussa 2018. Albumia edeltävät singlejulkaisut Sydän jota rakastan (2017) ja Kuka näkee sut (2018) ovat saaneet hienon vastaanoton ja olleet julkaisunsa jälkeen Radiosoittolistan kärkisijoilla useampia kuukausia.

Levy-yhtiö: Kaiku Entertainment

  Kyösti Mäkimattila & Riku Niemi Orchestra - Olet maailmassa ainut

  Kyösti Mäkimattila on klassisen iskelmä- ja viihdemusiikin vankkumaton puolestapuhuja ja pitkän linjan laulaja ja lauluntekijä, Tangokuningas 2013. Aiemmin ollut ehdolla samaisessa kategoriassa 2014 kultalevyrajan saavuttaneella Suuntatähti -albumillaan. Riku Niemi Orchestra (RNO) on vuonna 2005 perustettu rytmimusiikin ammattiorkesteri. Orkesteri harjoittaa maanlaajuista kiertuetoimintaa ja kutsuukin itseään Koko Suomen Orkesteriksi. RNO palkittiin Emmalla vuonna 2008 yhteisalbumistaan Jorma Kääriäisen kanssa. RNO:n ja Kyösti Mäkimattilan yhteistyö alkoi muutama vuosi sitten aluksi yhteisillä konserttisalikiertueilla, tiivistyen intiimiin studiosessioon keväällä 2018. Olet maailmassa ainut -albumin laulut ovat kokonaisuudessaan Riku Niemen ja Kyösti Mäkimattilan omia sävellyksiä ja sanoituksia.

  Levy-yhtiö: Sony Music


  Linkit.
  Kyösti Mäkimattila
  Nettisivut: www.kyostimakimattila.fi
  Facebook: www.facebook.com/kyostijohannes
  Instagram: www.instagram.com/kyostijohannes/

  Riku Niemi Orchestra
  Nettisivut: https://www.rikuniemiorchestra.fi/
  Facebook: https://web.facebook.com/rikuniemiorchestra.kokosuomenorkesteri/
  Instagram: https://www.instagram.com/rikuniemiorchestra/

  Mikko Harju - Sinä olet elämä

  Viisitoistavuotiaasta asti omia kappaleita tehneen Mikko Harjun  platinarajan ylittänyt esikoisalbumi Sinä olet elämä julkaistiin toukokuussa 2018. Levy nivoo hienosti yhteen artistin uran omakustanteena julkaistusta esikoissinglestä Mä olen tässä tähän päivään.

  Sinä olet elämä -levyltä löytyvät platinasinglen Mä olen tässä lisäksi muun muassa platina- ja kultarajoja rikkoneet kappaleet Ehjä, Sinä riität ja Taivas ei oo rajana. Mikolla on poikkeuksellinen kyky olla läsnä ja koskettaa kuulijoita. Hänen biisinsä ovat nousseet niin isoiksi ilmiöiksi, että niiden innoittamana on otettu jo lähes kaksisataa tatuointia!

  Mikko säveltää ja sanoittaa kappaleet itse ja suurin osa niistä pohjautuu omiin kokemuksiin ja ajatuksiin. Biisien aiheet pyörivät paljon rakkauden ja voimaannuttavien ajatusten ympärillä.

  – Onnistumisten ja haasteiden kautta olen kasvanut artistiksi, jollainen olen aina halunnut olla. Tahdon tuoda ihmisten elämään enemmän aitoja tunteita ja auttaa rohkeasti avaamaan sydäntä elämälle. Emme voi elää menneisyydessä tai tulevaisuudessa, meidän pitää elää tässä hetkessä, Mikko fiilistelee.

  Levy-yhtiö: Warner Music

  Yö - Mitä jos mä rakastan

  Yö on julkaissut 37-vuotisen uransa aikana yhteensä 22 studioalbumia, kuusi livelevyä ja seitsemän kokoelmaa, joista se on vastaanottanut yhteensä 31 jalometallilevyä. Levyjä yhtye on myynyt yli miljoona kappaletta. Yö oli ensimmäisiä suomirock-yhtyeitä, joka lähti esiintymään 2000-luvun alussa myös konserttisaleihin ja on tähän mennessä tehnyt yhdeksän kokopitkää salikiertuetta. Yhtyeestä on julkaistu kirjat Yhden Yön tarina (WSOY) ja Likaiset Legendat (Siltala) sekä Olli Lindholmista henkilökuva Yhden miehen varietee (Docendo). Olli Lindholm on palkittu Erikois-Emmalla vuonna 2003 ja Yö Vuoden yhtye –Emmalla vuonna 1983.

  Levy-yhtiö: Sony Music

  Yölintu - Maailma on kauneimmillaan

  Yli 20 vuotta levyttänyt Yölintu julkaisi huhtikuussa jo 13. pitkäsoittonsa Maailma on kauneimmillaan. Albumilta on julkaistu kaksi radiosingleä Ajopuu sekä albumin nimikkokappale Maailma on kauneimmillaan. Kolme kultalevyä, viisi platinaa ja yhden tuplaplatinan saavuttanut yhtye kiertää edelleen ahkerasti ympäri Suomea.

  Levy-yhtiö: Universal Music

  Ticketmaster
  Created by Designer Helsinki