EMMA-Kategoriat 2017


Hiphop


Gasellit - Veli

Universal Musicin alaiselle Johanna Kustannukselle levyttävän Gasellit-yhtyeen neljäs pitkäsoitto ’Veli’ julkaistiin 21.4.2017. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 3 ja on pysynyt listalla jo yli seitsemän kuukautta. ”Veli” on saavuttanut albumikultaan oikeuttavat 10 miljoonaa streamia ja siltä lohkaistu single ”Muistanks mä väärin” pysyi useita viikkoja Spotifyn kymmenen kärjessä sekä ylitti platinarajan. Yhtye on kerännyt runsaasti kiitosta energisistä keikoistaan, joita on takana satoja ympäri Suomen. Bileet on pantu luontevasti pystyyn niin pienemmillä klubikeikoilla kuin myös Flow’n, Ruisrockin ja Provinssin kaltaisten festivaalien lavoilla. Kavereiden livekunto on sen verran taattu, että keikat myydään usein loppuun jo ennakkoon. Tästä esimakua ovat antaneet Helsingissä tupaten täyteen myydyt Ääniwalli, Virgin Oil, Korjaamo ja Tavastia.

 

Universal Music

Gettomasa - 17

Kuusivuotiaasta saakka räppiä kuunnellut Gettomasa aloitti riimien kirjoittamisen 17-vuotiaana. Ensimmäinen omakustanne Vaatekaappi EP julkaistiin syyskuussa 2012. Vuonna 2012 Suomiräpin SM-mestaruuden voittanut Gettomasa kulkee vahvasti omaa polkuaa kertoen tarinoita lähiöstä. Jyväskylän Mäki-Matista kotoisin oleva Gettomasa solmi syksyllä 2014 levytyssopimuksen PME Recordsin kanssa. Warner Music jakelee ja markkinoi PME Recordsin julkaiseman musiikin.

 

PME Records/Warner Music

jvg.pme

JVG - Popkorni

JVG julkaisi Popkorni –albumin odottamattomalla tavalla: levy tuli täytenä yllätyksenä striimauspalveluihin 28.8. Albumi valtasi samantien Spotifyn TOP 12-listan ja albumi on ylittänyt platinarajan. Vuoden puheenaiheeksi noussut levy on yhyteen viiden pitkäsoitto. JVG:n kaikki albumit ovat ylittäneet platinarajan ja heidän levyjään on myyty yli 200 000 kappaletta. Lisäksi yhtye on voittanut kahdeksan Emma-palkintoa

 

Warner Music

Kube - Peili, Kolme Michelin Tähtee, Finessaan

Omalla tyylillään musabisneksessä etenevä Kube on ollut jo pidempään hyvässä nosteessa ja lukeutuu ehdottomasti Suomen kymmenen suosituimman räppärin joukkoon. Isojen levy-yhtiöiden kovista kosiskeluista ja lupauksista huolimatta kundi on pysytellyt riippumattomalla Monsp -levy-yhtiöllä tehden 110% teholla omatyylistään musiikkia ilman menestymisen paineita.

 

Monsp Records

Profeetat - Kävi täällä

Profeetat-nimi on peräisin Cheekin ja Elastisen vuonna 2013 julkaisemasta yhteisbiisistä. Superkokoonpano on julkaissut platinaa myyneen albumin sekä kolme loppuunmyytä Areena-konserttia. Lukuisia listaykkösiä julkaisseen kaksikon piti alunperin julkaista vain yksi yhteinen kappale, mutta yhteistyö kesti vuoden ajan. ”Ajatus Profeetoista on kytenyt jo vuosia. Aina kun olemme vierailleet toistemme keikoilla, on idea bändistä ja yhteisistä keikoista noussut esiin. Voimien yhdistäminen vaati pitkän duunin sekä valmistelut, nyt on oikea hetki meille molemmille. Energian määrä lavalla kertautuu, kertoo Elastinen.

 

Warner Music

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki