EMMA-ehdokassarjat 2018


Vuoden hip hop / R&B
Aste - Grand Prix

Hittinikkari Aste julkaisi vuonna 2018 kuudennen albuminsa ”Grand Prix”, joka on myynyt platinaa. Albumin kappaleita on kuunneltu suoratoistopalveluissa yli 25 miljoonaa kertaa ja se sisältää mm. platinasinglet “Monaco”, “Luonasi” ja “Peruskallio” sekä suoraan Spotify-listan kärkisijoille menneen uuden singlen “Vastaaja feat. Mira Luoti”. Asteella on hallussaan viime vuosilta 12 kulta- tai platinalevyä, eikä hittiputkelle tunnu olevan loppua. Asteen ensimmäisen albumin julkaisusta on kulunut 10 vuotta, ja artistin ura on tällä hetkellä kovemmassa nousussa kuin koskaan. Erityisen isoksi hitiksi nousi joulukuussa 2017 julkaistu ”Monaco”, joka kuuluu vuoden 2018 myydyimpien singlejen joukkoon.

Levy-yhtiö: Sony Music

Cledos - Boboff Tape

Cledos on 20-vuotias rap-lupaus, jonka kansainvälinen soundi, häikäilemätön tyyli sekä itsevarmuutta huokuva karisma ovat nostaneet artistin yhdeksi kiinnostavimmista uuden aallon rap-tulokkaista.

Cledosin debyyttisingle Töis nousi viraalihitiksi kesällä 2017, kun Töis-musiikkivideota katsottiin YouTubessa yli 100 000 kertaa ensimmäisten kymmenen päivän aikana. Maaliskuussa julkaistu Made in Italy  (feat. Mikael Gabriel) nousi suoraan julkaisustaan Spotifyn sijalle 4. Kappale striimasi kultaa alle puolessa vuodessa. Artistin vaikuttava debyyttivuosi huomioitiin ehdokkuudella vuoden 2018 Emma Gaalassa Vuoden tulokas –kategoriassa, jonka lisäksi Cledos on kerennyt feattaamaan mm. ABREUn ja Karri Koiran kappaleilla. Kesällä 2018 Cledos esiintyi täpötäysille yleisöille Suomen isoimmilla festivaaleilla mm. Ruisrockissa, Blockfesteilla sekä Provinssissa.

Levy-yhtiö: PME Records / Warner Music

Gasellit - Jano

Gasellit on kasvanut vuoden 2018 aikana valtavaksi ilmiöksi. Kahdeksan albumin kappaleista nousi Spotifyn 50:n soitetuimman kappaleen joukkoon heti julkaisun jälkeen ja koko albumi löytyi 60:n soitetuimman kappaleen listalta. Albumi viihtyi listaykkösenä viikkoja ja siltä löytyvä, Ruisrockissa ensiesityksensä saanut Mitä mä Malagas? -single oli yksi kesän odotetuimmista kappaleista. Albumi on kirkkaasti ylittänyt kultarajan ja superhitti Riks raks poks on viihtynyt radiolistan top100-listalla jo 23 viikkoa. Yhtyeen suosiosta kertoo esimerkiksi viime kesän Ruisrock-keikka, joka keräsi Rantalavalle yhtä suuren yleisön kuin festivaalin pääesiintyjät. Myös Jano-albumin julkaisukeikan 2800 lippua myytiin loppuun tunneissa.

Levy-yhtiö: Universal Music

Gettomasa - Lössi / Ei Mitään Järkee feat. Gracias, Johtotähti (E-mix)

Gettomasaa voidaan pitää yhtenä tämän hetken seuratuimpana suomiräpin tekijänä. Kanadan Montrealissa syntynyt ja Jyväskylässä kasvanut, vuoden 2012 räpin suomenmestari julkaisee hittiä hitin perään. Keväällä 2016 Gettomasa julkaisi kriitikoiden ylistämän Chosen One –albumin, joka oli yksi vuoden puhutuimpia julkaisuja. Vuonna 2017 saatiin kuulla Gettomasan riimittelyjä ’17’-nimisellä EP:llä. PME Recordsilla levyttävä lahjakas, omapäinen ja loputtomalla nälällä varustettu artisti vakuuttaa kuulijat omalla suoraselkäisellä musiikillaan. Alkuvuodesta Warner Musicin kanssa julkaistu, platinarajan rikkonut bängeri ‘Lössi’ sai seurakseen kultaa striimanneen kappaleen ‘Ei mitää järkee’ ft. Gracias ja 'Johtotähti (E-mix)'.

Levy-yhtiö: PME Records / Warner Music

Paperi T - Kaikki On Hyvin

Paperi T on yksi Suomen viime vuosien puhutuimmista hip hop -artisteista, joka on kerännyt kiitosta ja arvostusta sekä kuulijoilta että kriitikoilta. Kakkosalbumi Kaikki on hyvin oli yksi vuoden odotetuimmista albumeista ja nousi suoraan albumilistan kärkeen. Albumista tehtiin kaksi vinyylipainosta, joista molemmat myytiin loppuun tunneissa ja levyn lähes kaikki kappaleet nousivat julkaisusta Spotifyn 50:n soitetuimman kappaleen joukkoon. Levy on saavuttanut kultalevystatuksen ja on viihtynyt virallisella listalla jo yli 20 viikkoa. Paperi T esiintyi kesän suurimmilla festivaaleilla ja talven kiertueen lähes kaikki keikat on myyty loppuun.

Levy-yhtiö: Universal Music

Pyhimys - Tapa Poika

Pitkän uran tehneen ja sanoituksistaan tunnetun Pyhimyksen Tapa poika -albumi oli jo ennen julkaisuaan yksi vuoden odotetuimmista rap-levyistä. Albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen albumilistan ykkössijalle. Levyn suurin hitti Jättiläinen on yksi vuoden isoimmista radiobiiseistä ja se on viihtynyt radioiden top100-listalla 25 viikkoa ollen edelleen kymmenen soitetuimman kappaleen joukossa. Tapa poika oli ensimmäinen Universalin albumi, jonka kaikki kappaleet nousivat julkaisupäivänä Spotifyn top50:een. Pyhimys nähtiin tänä syksynä Vain Elämää -ohjelmassa, jossa hänen versionsa muiden artistien kappaleista nousivat suursuosioon. Pyhimyksen kevään albumikiertue oli loppuunmyyty ja kesällä artisti keräsi täydet yleisöt kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla. Pyhimyksen musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa tänä vuonna reilusti yli 30 miljoonaa kertaa.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus / Universal Music

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki