EMMA-Kategoriat 2016


Hiphop
ELASTINEN FEAT.

Elastinen (Kimmo Laiho, s. 1981) on musiikki- ja viihdealan moniottelija, joka oman musiikillisen uransa ohella tuottaa musiikkia muille artisteille sekä toimii Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana. Koko kansan suosikiksi Elastinen nousi keväällä 2012 The Voice of Finland -musiikkiohjelman tähtivalmentajana. Elastinen kirjoitti ensimmäiset rap-lyriikkansa viidentoista vuoden iässä, isoveljeltään saamansa hiphop-kasetin innoittamana. Hän liittyi ystäviensä kera rasisminvastaisen Colorblind -musikaalin riveihin ja kesällä 1997 perusti myös musikaalissa mukana olleen Iso H :n kanssa Fintelligensin, suomenkielisen hiphopin pioneeribändin. Elastinen oli vasta 18-vuotias, kun Fintelligens sai levytyssopimuksen. Pitkäaikainen musiikki- ja tanssiharrastus vei opiskelemaan Sibelius-lukioon, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2000. Samana vuonna ilmestyi Fintelligensin debyyttialbumi, Renesanssi, joka myi saman tien kultaa. Neljän Fintelligenssin kultalevyn jälkeen Elastinen keskittyi ensimmäistä kertaa täysillä omaan soolouraansa. Vuosien 2004 – 2007 häneltä julkaistiin kolme sooloalbumia (Elaksis Kivi 2004, Anna Soida 2006 ja E.L.A. 2007), jonka jälkeen elokuussa 2008 Fintelligens teki comebackin Pipefestissä. Fintelligens julkaisi kolme albumi vuosien 2008 – 2011 aikana, jonka jälkeen yhtye jäi jälleen tauolle joulukuussa 2012. Vuosien aikana Elastinen on kiertänyt tiiviisti ympäri Suomea yli tuhannen keikan voimin.

vikidiviiminen ja jeanbabtistee

JVG

JVG kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Yhtye esiintyi toukokuussa 2016 kahdelle loppuunmyydylle Hartwall Arenalle, julkaisi kirjan sekä kolme hittisingleä. Paluu tulevaisuuteen –kappale on ylittänyt tuplaplatinarajan, Hehkuu nousi useammaksi viikoksi radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi ja vuoden 2016 striimatuimmaksi kotimaiseksi kappaleeksi ja syksyllä 2016 julkaistu Revolveri nousi suoraan Spotifyn ykkössijalle. JVG on voittanut uransa aikana viisi Emma-palkintoa.

KUBE / PURPPURA

Kuin salakavalasti levy-yhtiönsä Monsp Recordsin suosituimmaksi artistiksi noussut Kuben Purppura -albumi paalutti itsensä Viralliselle albumilistalle 28 viikoksi. Tyylillisesti artistin linja on pysynyt maanläheisenä, niin kundille itselleen kuin seuraajilleenkin. Tiukkaa julkaisutahtia pitävä Kube on oman tuotantonsa ohella tuttu erittäin monen suomirap-artistin biiseiltä.

MIKAEL GABRIEL

Vuosi 2016 on ollut Mikael Gabrielille kaikin puolin hieno vuosi. Heti vuoden alussa ilmestynyt single Helium oli sekä radio- että Spotify-menestys ja streamasi lyhyessä ajassa kultaa. Valovoimainen artisti on ehtinyt perustamaan oman levy-yhtiön Tasoi Recordsin ja hänet on nähty ensimmäistä kertaa valkokankaalla peräti kahdessa elokuvassa, kauhutrillerissä Bodom ja lähiönuorista kertovassa elokuvassa Pahan kukat. Syksyn Vain elämää -ohjelman myötä Mikael nosti tasoja edelleen. Miklun tulkinnat tunnetuista kappaleista nousivat järjestään korkealle Spotifyssa, muun muassa Pauhaava sydän sekä Lumi teki enkelin eteiseen menivät listan kärkeen ja streamasivat platinaa. Mikaelin versio Hectorin ikivihreästä Lumi teki enkelin eteiseen -kappaleesta kasvoi myös massiiviseksi radiohitiksi, ollen parhaimmillaan jopa Suomen radiolistan ykkönen. MG:n ensimmäinen iso kiertue Himmee starttaa tammikuussa 2017.

nikkeankara

NIKKE ANKARA

Nikke Ankara on julkaissut tänä vuonna neljä sinkkua, joista kolme ensimmäistä En tiiä sun nimee, feat Ollie, Ettei nyt vaan sattuis mitään ja Mona Lisa ovat kaikki platinasarjassa yhteisstriimien ylittäessä 17.000.000. Uutuussinkku Pisamat on juuri julkaistu. Nikke Ankara on epäilemättä yksi Suomen suurimmista Spotify-artisteista: yli 50 miljoonaa streamia ja seitsemän platinasinkkua vasta reilussa kahdessa vuodessa! Debyyttialbumi Nikke tulee kotiin streamasi kultaa jo ennen julkaisuaan ja on nyt reilusti platinaa.

RUGER HAUER / MATURE

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia julkaissut Ruger Hauer on helsinkiläinen rap-yhtye, jonka muodostavat Pyhimys, Tommishock ja Paperi T. Ruger Hauerin kappaleet ovat yhteiskunnallisesti kantaaottavia sekä lyyrisesti runollisia ja täynnä vertauskuvia. Maaliskuussa 2016 julkaistu "Mature" ampaisi julkaisuviikollaan suoraan Suomen virallisen listan ykköseksi, albumi on tehty yhteistyössä Regina yhtyeen kanssa. Kesän 2016 aikana bändi keikkaili kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla. Ruger Hauer ilmoitti 8.10.2016 lopettavansa keikkailun ja levytyksen. Yhtye esiintyi yhdessä viimeistä kertaa Helsingin Merikaapelihallissa marraskuussa 2016. Jäähyväiskonsertin 2600 lippua myytiin loppuun muutamassa tunnissa.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki