EMMA-Kategoriat 2017


Metallialbumi


Battle Beast - Bringer of Pain

Battle Beast on vuonna 2008 perustettu heavy metal –yhtye. Yhtye voitti Wacken Metal Battlen vuonna 2010 ja Metal Battlen voitto johti suoraan levytyssopimukseen Saksalaisen Nuclear Blastin kanssa. Battle Beastin ylistetty debyttialbumi ”Steel” julkaistiin vuonna 2012 ja samana vuonna yhtyeen keulakuvaksi valittiin Noora Louhimo. Vuonna 2017 yhtye julkaisi tuoreimman studioalbuminsa ”Bringer Of Pain”, joka on tarttuvan nimensä lisäksi paljon enemmän kuin pelkkä punchline. Yhtyeelle ”Bringer Of Pain” merkitsee kaikkensa antamista, sekä toimimista vastoin odotusten. ”Bringer Of Pain” on jotain, joka todellakin kiteyttää yhtyeen sielun yhteen albumiin. Battle Beastin kaava on yksinkertainen – ”100% Heavy Metallia ja 0% bullshittiä!”

 

Nuclear Blast

Beast in Black - Berserker

Beast In black on viisi henkinen heavy metallia soittava kokoonpano. Vuonna 2015 Helsingissä perustettu yhtye teki debyttikeikkansa Nightwish -yhtyeen lämppärinä ja todisti näin tulevaisuutensa metallimaailman huipulla. Beast In Black sai levytyssopimuksen tunnetun Nuclear Blastin kanssa, jonka kautta julkaistu albumi ”Berserker” julkaistiin kesäkuussa 2017. Vaikutteita yhtye on saanut muun muassa 80 –luvun legendaarisista yhtyeistä, kuten Judas Priest ja Black Sabbath. Yhtyeen kitaristi-laulaja Anton Kabanen kuvailee musiikkia suoraviivaiseksi ja tarttuvaksi, eli yksinkertaisen loistavaksi heavy metaliksi.

 

Nuclear Blast

Hallatar - No Stars Upon The Bridge

Vaikka Hallatar on uusi bändi, sen taustalta löytyy tuttu ja menestyksekäs kolmikko. Yhtyeen kapelimestarina ja kielisoittajana toimii Swallow The Sunista sekä Trees of Eternitysta tuttu Juha Raivio, vakuuttavat lauluosuudet hoitaa Amorphisyhtyeen laulaja Tomi Joutsen ja rummuissa on HIMin entinen rumpali Gas Lipstick. Hallatar on omalla tavallaan myös jatke Raivion työstämälle Trees of Eternityprojektille, jolla tehtiin kunniaa hänen edesmenneelle puolisolleen Aleah Starbridgelle. Kun Aleah menehtyi, olen pitänyt huolta siitä että hänen tekemät kirjotukset, runot ja sanoitukset pysyvät mukanani. Viime vuoden huhtikuussa minun piti kaivaa kitara esiin ja luoda jotain, etten olisi musertunut surun alle. Niinpä sävelsin Hallataralbumin musiikin viikossa, tosin en enää muista tuosta prosessista juurikaan mitään. Tämän jälkeen pyysin Tomilta sekä Gasilta haluaisivatko he lähteä mukaan projektiin ja he suostuivat kuulematta nuottiakaan tekemistäni kappaleista, Raivio kertoo.

 

Svart Records

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Lauluja Suomesta

Suomimetallin kiistaton kulmakivi yllätti julkaisemalla yhteiskunnallisesti viiltävän tarkkanäköisen ja voimakkaita tunteita herättävän paluualbumin, joka nousi albumilistan sijalle 3 ja huomioitiin kattavasti musiikkialan medioista valtakunnallisiin julkaisuihin sekä TV-ohjelmiin

 

Sakara Records

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki