EMMA-ehdokassarjat 2018


Metalli
Amorphis - Queen Of Time

Vuonna 1990 perustettu Amorphis on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä ja merkittävimmistä vientipioneereista. Yhtye on myynyt satoja tuhansia levyjä ja tehnyt mittavia ulkomaankiertueita jo kauan ennen kuin suomalainen metallimusiikki löi itsensä läpi isommassa mittakaavassa. Suomessa bändi on saavuttanut seitsemän kultalevyä, vastaanottanut Vuoden metallialbumin Emman sekä esiintynyt lukuisille loppuunmyydyille saleille.

Levy-yhtiö: Nuclear Blast

Arion - Life Is not Beautiful

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva nuori metallibändi Arion julkaisi odotetun kakkosalbuminsa ’Life Is Not Beautiful’ lokakuussa. Yhdeksän uutta biisiä sisältävä levy syntyi pitkälti yhtyeen omissa käsissä. Bändi nauhoitti musiikin suurilta osin itse ja tuotantovastuusta suurimman osan kantoivat bändin Iivo Kaipainen ja Topias Kupiainen. Arionin esikoislevyn tuottanut, Stratovariuksen Matias Kupiainen toimi tällä kertaa osatuottajana.

Musiikki on aiempaa suoraviivaisempaa ja rokimpaa.

Osaltaan tähän vaikutti myös solistin vaihdos, bändiin vuonna 2015 liittynyt Lassi Vääränen innosti Iivon kirjoittamaan tällä kertaa hieman erilaisia biisejä. Levyn singleistä Amaranthe-solisti Elize Rydin kanssa tehty  ’At The Break of Dawn’ on kerännyt Spotifyssä jo yli kolme miljoonaa striimiä.

Arionin ylistetty debyyttialbumi vuonnna 2014 ilmestynyt ’Last of Us’ poiki bändille mm. esiintymisiä isoilla japanilaisfestareilla, Emma-ehdokkuuden sekä sopimuksen saksalaisen metallimusiikkiin keskittyvän AFM Recordsin kanssa. Mm. Danko Jonesia ja Danzigia julkaiseva yhtiö edustaa nyt Arionia liki maailmanlaajuisesti. Suomessa yhtyeen musiikkia julkaisee kuitenkin yhä Ranka Kustannus.

Levy-yhtiö: Ranka Kustannus

Mokoma - Hengen pitimet

Kotimaisen metallin kärkikastiin kuuluvan Mokoman uusi albumi; Hengen pitimet ilmestyi 25 toukokuuta 2018. Yhtyeen kymmenes pitkäsoitto julkaistiin sekä Suomessa että Japanissa.

Albumi äänitettiin Hämeenlinnassa Janne Saksan johdolla Sound Supreme-studiolla. Albumin miksasi ruotsalainen Jens Bogren (mm. Opeth, Amon Amarath, Kreator) Bogren vastasi myös kolme vuotta sitten julkaistun Elävien kirjoihin-albumin äänimaailman viimeistelystä. Oman Sakara Records –levy-yhtiönsä kautta musiikkiaan julkaiseva Mokoma on julkaissut yhdeksän studioalbumia (plus kaksi akustista albumia), joista viisi on kivunnut suoraan Suomen Virallisen Listan ykkössijalle. Useita kultalevyjä saavuttanut on kasvanut vuosien aikana suomenkielisen metallin ykkösnimeksi.

Levy-yhtiö: Sakara Records

Stam1na - Taival

Lukuisilla Emma-pysteillä palkitun lemiläisen metalliyhtye Stam1nan kahdeksas albumi Taival ilmestyi 5. lokakuuta 2018. Taival nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle. Listaykkönen oli yhtyeen kuudes peräkkäinen ykkössija albumilistalla.

Taival -albumin menestys näkyi myös digimaailmassa, sillä albumilta nousi jopa viisi erillistä kappaletta Suomen Spotifyn top50:n joukkoon. Single Gaian lapsi (feat. Anna Eriksson) viihtyi top50:n joukossa viikon. Albumi nousi myös iTunesin ladatuimmaksi.

Albumin on tuottanut Janne Joutsenniemi ja miksauksesta vastaa Jens Bogren. Tekstit ovat Antti Hyyrysen käsialaa.

Levy-yhtiö: Sakara Records

Turmion Kätilöt - Universal Satan

Turmion Kätilöt on savolainen diskometalliyhtye joka on kiertänyt Suomea ja vähän muitakin maita jo 15 vuotta ilman taukoja. Viime vuonna yhtye pääsi juhlimaan kahta kultalevyä ja yhtä platinasingleä. Syyskuussa 2018 julkaistu yhtyeen kahdeksas albumi meni ilmestyessään suoraan listaykköseksi ja sen jälkeen se saikin koko Euroopan laajuisen jakelusopimuksen. Turmion Kätilöt on tehnyt aina kaiken omalla tyylillään, omalle levy-yhtiölle ja ilman ulkopuolisia tuottajia. Toisin sanoen yhtye tekee juuri sitä mitä haluaa ja se myös kuuluu sekä näkyy. Monien arvioiden mukaan Turmion Kätilöt on Suomen viihdyttävin live-esiintyjä.

Levy-yhtiö: Osasto A Records

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki