EMMA-ehdokassarjat 2018


Rock
Anssi Kela - Ääriviivoja

Vuonna 2001 debyyttialbuminsa julkaissut Anssi Kela on yksi Suomen tunnetuimmista artisteista. Huhtikuussa julkaistu single Ilves komeilee tällä hetkellä radiolistan ykkösenä ja on yksi tämän vuoden menestyneimpiä radiokappaleita. Syyskuussa julkaistu Ääriviivoja-albumi esitteli Anssista uusia puolia, unohtamatta kuitenkaan klassista tarinankertoja-Kelaa. Albumia seurannut laajamittainen konserttisalikiertue päätti vuoden mittaisen keikkatauon näyttävästi.

Levy-yhtiö: EMI Capitol

Blind Channel - Blood Brothers

Blind Channel kuuluu Suomen kuumimpien kansainvälisten rock yhtyeiden joukkoon.

Violent Pop -genren pioneerien 'Blood Brothers' -albumi on siivittänyt bändin nousukiitoa isoille festivaalilavoille sekä massiivisiin konserttiareenoihin ympäri Eurooppaa.

Blood Brothers albumilta lohkaistut 'Alone Against All', 'Sharks Love Blood', 'Wolfpack' ja 'Out Of Town' singlet ovat soineet aktiivisesti radio-aalloilla Suomen lisäksi myös Saksassa.

Tuorein 'Over My Dead Body’ -biisi on näyte siitä mitä voi saavuttaa kovalla työllä ja määrätietoisuudella. Blind Channel on saanut merkittävää tunnustusta myös MTV Video Awardsin juontaja ja Spotify 'Head of Rock' Ali Hagendorfilta. Tämän lisäksi biisi on valikoitunut lukuisille maailman suurimmille Spotify rock soittolistoille.

Levy-yhtiö: Ranka Kustannus

Haloo Helsinki! - TEXAS

Haloo Helsinki! on tämän hetken suurin suomalainen yhtye, joka palkittiin viime vuoden Emma Gaalassa neljällä palkinnolla. Yhtye ilmoitti keväällä 2018 jäävänsä tauolle ja palaavansa vuonna 2021. Ennen taukoa yhtye julkaisi ”Texas – EP”:n, jolta isoiksi hiteiksi nousi Emma Gaalassa 2018 ensiesityksensä saanut ”Texas” feat. JVG, sekä ”Kaksi ihmistä”, joka oli kesällä kuusi viikkoa yhtäjaksoisesti Suomen radioiden soitetuin biisi. Haloo Helsinki! on saanut myös paljon kiitosta osakseen energisistä live-esiintymisistä ja konserteista. Yhtyeen albumeita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta ja kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa yli 180 miljoonaa kertaa. Yhtye on palkittu kymmenellä Emma-palkinnolla.

Levy-yhtiö: Vallila Music House / Sony Music

J. Karjalainen - Sä kuljetat mua

Levytysuransa vuonna 1981 aloittanut J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Artistin tunnetuimpiin klassikoihin lukeutuvat muun muassa Doris, Ankkurinappi, Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Kolme cowboyta, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Verinen mies, Hän, Hölmö nuori sydän ja Mennyt mies. Edelleen kovassa iskussa oleva taiteilija julkaisi uusimman Sä kuljetat mua -albuminsa lokakuussa. Suoraan listaykköseksi menneen levyn vastaanotto oli suopea ja albumilta on noussut radiosoittoon jo kappaleet Tule kesäyö, Tummansininen seuralainen ja Sä kuljetat mua. Terve, Sirkka Lautamies – laulun tarina on ihastuttanut kuuntelijoita ja herättänyt poikkeuksellista kiinnostusta myös mediassa. Keväällä 2019 J. Karjalainen lähtee kattavalle Suomen-kiertueelle yhdessä hänen viimeisimmillä levyilläänkin soittaneen yhtyeen kanssa:  Mikko Lankinen (kitara), Tom Nyman (basso), Janne Haavisto (rummut) ja Pekka Gröhn (kosketinsoittimet).

Levy-yhtiö: Warner Music

Pää Kii - Jos huonoo onnee ei ois, mul ei ois onnee ollenkaan

Pää Kii teki läpimurtonsa vuonna 2012 julkaistulla esikoisalbumillaan”Pää Kii”, jonka niin Rumba kuin Soundikin valitsivat VuodenLevyksi.Keväällä 2013 bändi palkittiin myös kriitikkojen myöntämällä Emma-pystillä. Muutaman vuoden tauon jälkeen Pää Kii julkaisi vihdoin tänäsyksynä toisen albuminsa nimeltä ”Jos huonoo onnee ei ois mul ei ois onnee ollenkaan”.

Helsingin Sanomien levyarvostelussa 17.10. toimittaja Mikko Aaltonen totesi muun muassa, että ”laulunkirjoittaja ja bändiaktiivi TEEMU BERGMAN suoltaa kuin liukuhihnalta lauluja, jotka ovat yhtä paljon punkkia kuin puhdasta poppia” ja että uusi albumi on ”sekä musiikillisesti että tekstillisesti suoraa jatkoa edeltäjälleen”.

Laulaja-kitaristi Teemu Bergmanin lisäksi yhtyeessä soittavat basisti VEKKU VARTIAINEN, kitaristi ANTTI LEPPÄNIEMI ja rumpali HEIKKI LAAKSOMIES.

Levy-yhtiö: Stupido Records

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki