EMMA-Kategoriat 2016


Rockalbumi
ATOMIROTTA / II

2014 lopulla debyyttialbuminsa I julkaisseen Atomirotan kakkosalbumi, ytimekkäästi nimetty II julkaistiin helmikuussa. Kakkonen jatkoi musiikillista tutkimusmatkaa siitä mihin ensimmäinen jäi ja albumi oli menetys niin myynnillisesti kuin kriitikkojen arvioissa. Yhtyeen suosiossa erikoista on genre- ja sukupolvirajoja rikkova menestys joka näkyy myös bändin hurjassa keikkatahdissa.

KOTITEOLLISUUS / VIERAAN VALLAN AURINKO

Yksi Suomen tunnetuimmista raskaan rokin bändeistä, Kotiteollisuus, on pysynyt kiireisenä; syksyllä bändi julkaisi 15:nnen studioalbuminsa Vieraan vallan aurinko ja heti sen perään päivänvalon näki bändistä kertova dokumenttielokuva Kotiteollisuus Leirituomiolla. Kotiteollisuus on ollut vahvassa nousujohteessa viimeisimmillä albumeillaan ja bändin uusinta Vieraan vallan aurinko -albumia kehutaankin yhdeksi bändin parhaista.

@mira.luoti

MIRA LUOTI / TUNNELIVISIO

Tammikuussa soolouran käynnistänyt Mira Luoti julkaisi odotetun debyyttialbuminsa ”Tunnelivisio” syyskuussa. Luoti teki keikkoja läpi kevään, kesän ja syksyn ja keräsi kiitoksia niin live-esiintymisillään kuin syvältä koskettavalla albumillaan. ”Tunnelivisio” keräsi loistavia arvioita, ja sitä kiiteltiin mm. henkilökohtaisesta ja artistin näköisestä otteestaan. Albumilta julkaistiin singlet ”Pinnan alla”, ”Puhu mulle hulluudesta”, ”Lähiölaulu”, ”Sitä tipahtaa pimeyteen” ja ”Aamusta iltaan”.

OLAVI UUSIVIRTA / OLAVI

Monilahjakkaan laulaja-lauluntekijän Olavi Uusivirran seitsemäs albumi Olavi julkaistiin helmikuussa 2016. Levy nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Menestystä siivitti mm. radiohitti Tanssit vaikka et osaa. Olavi yhtyeineen nauttii vankkumatonta livesuosiota. Tiivistahtisesti keikkailevan kokoonpanon huippuenergiset keikat ovat usein loppuunmyytyjä.

VIIKATE / XII - KOUVOSTOMOLLI

Viikate on jo 20 vuoden ajan hiihtänyt omaa latuaan. Bändin mollivoittoinen iskelmämetalli on porautunut suomalaisiin sydämiin ja tehnyt bändistä yhden suomirockin peruspilareista. Viikatteen uusin albumi XII - Kouvostomolli tasapainoilee tyylikkäästi iskelmän ja rockin välimaastossa ja on löytänyt tiensä tuhansien suomalaisten levyhyllyihin.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki