EMMA-Kategoriat 2015


Pop


antti_tuisku

En kommentoi - Antti Tuisku

Suomen kirkkaimman poptähden Antti Tuiskun toukokuussa ilmestynyt kymmenes studioalbumi En kommentoi esitteli artistista 2.0-version. En kommentoi on ollut kaikilla mittareilla suurmenestys: Jurekin tuottama levy oli viikkokausia virallisen albumilistan ykkösenä ja kriitikot ylistivät sitä. Helsingin Sanomatkin listasi juuri En kommentoi -albumin yhdeksi vuoden parhaista levyistä.

En kommentoi on myynyt platinaa, samoin kuin albumin ensisingle Peto on irti ja jättihitti Keinutaan feat. VilleGalle. Levyltä on julkaistu myös sinkut Blaablaa (En kuule sanaakaan) ja Hiton pelkuri.

Syksyllä Antti ihastutti katsojia Nelosen Vain Elämää -ohjelmassa. Huhtikuussa 2016 Antti Tuiskulla on Hartwall Arenalla kaksi Peto Show -konserttia.

Auroralaulaa

Kadotaan kaupunkiin - Aurora

Turkulainen laulaja-lauluntekijä Aurora julkaisi vuonna 2015 korviahivelevän rytmikkään debyyttialbuminsa Kadotaan kaupunkiin. Auroran hittisinglet Se soi, Eilisen aurinko ja Kaikki mitä näät ovat yltäneet kultalevyihin. Musiikissaan Aurora yhdistelee sujuvasti urbaania poppia lämpimillä reggae-rytmeillä maustettuna. Aurora on vahva artisti, joka ei pelkää tarttua kappaleissaan kipeeriinkään aiheisiin. Esiintyessään Auroran elämänilo pääsee valloilleen ja tarttuu jokaiseen yleisössä olijaan.

sannivirallinen

Lelu - SANNI

Vuonna 2014 Emma gaalassa Vuoden naissolistiksi valittu SANNI on julkaissut uransa aikana kaksi platinaa myynyttä albumia Sotke mut ja Lelu sekä lukuisia menestyssinglejä.

SANNIn keväällä 2015 julkaistu single 2080-luvulla on myynyt platinaa ja se oli myös radioiden soitetuin kappale peräti 12 viikkoa putkeen. Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi SANNIn platinaa myyneen 2080-luvulla -kappaleen Vuoden biisi-palkinnolla syyskuussa. Monilahjakkaan SANNIn omintakeinen ja ainutlaatuinen tapa säveltää ja sanoittaa kappaleita herätti kiinnostusta heti ensimmäisestä Prinsessoja ja astronautteja -singlestä lähtien. Kappaletta seurasivat menestyneet radiokappaleet Jos mä oon oikee ja Me ei olla enää me. Syksyllä 2013 SANNI julkaisi kehutun debyyttialbuminsa Sotke mut. Vuonna 2015 Sanni julkaisi odotetun Lelu-albumin.

Polaris - Chisu

Chisun lokakuussa 2015 julkaistu Polaris-albumi on myynyt yli 16 000 kappaletta ja näin ollen ylittänyt kultarajan. Polaris on Chisun säveltämä, sanoittama ja tuottama. Albumin ensimmäinen single Ihana otettiin avosylin vastaan ja se nousi ennätysajassa suoraan radiosoittoa mittaavan Radiomonitorin ykkössijalle.

Yli 200 000 albumia uransa aikana myyneen Chisun 2015 loppuvuoden kiertue päättyi loppuunmyytyihin Tavastian keikkoihin ja keväällä alkaa kattava konserttisalikiertue. Chisu on palkittu urallaan yhdeksällä Emma-palkinnolla sekä Teosto-palkinnolla.

robinpackalen1

Yhdessä - Robin

Suomen suosituin pop-artisti Robin julkaisi duettolevyn Yhdessä syyskuussa 2015. Levy myi parissa kuukaudessa tuplaplatinaa. Menestystä siivittivät radioistakin tutut kultasinkut Yö kuuluu meille ja Kasmirin kanssa tehty Milloin nään sut uudestaan?.

Robinille vuosi 2015 oli kaikin puolin menestyksekäs. Nuori tähti teki kesällä ensimmäistä kertaa koko Suomen kattavan festivaalikiertueen, hänet valittiin Suomen positiivisimmaksi henkilöksi, syksyllä nähtiin esimmäiset K-18-keikat ja Robin oli Suomen googlatuin henkilö jo neljättä vuotta peräkkäin. Historiallinen saavutus oli, että energisen lahjakkuuden levyjä on myyty neljän vuoden aikana huikeat yli 550 000 kappaletta.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki