EMMA-Kategoriat 2017


Pop


hakaniemi

Aleksanteri Hakaniemi - Filmi katkee feat.Aste, Pane mut sekaisin, Kynttilät

Filmi katkee feat.Aste, Pane mut sekaisin, Kynttilät

Kuluvan vuoden puhutuimmaksi tulokasartistiksi noussut 23-vuotias laulaja-lauluntekijä ja poppari Aleksanteri Hakaniemi ansaitsi muusikon kannuksensa esiintymällä teini-ikäisenä trubaduurina kotikaupunkinsa Kouvolan kaduilla, terasseilla ja baareissa. Lopulta miehen tie vei Kouvolasta Helsinkiin, taustalaulajaksi Reino Nordinin bändiin, keikoille Justimuksen kanssa sekä Suomen suosituimpiin lukeutuvan poptähden Evelinan DJ:ksi. Oman soolouransa Aleksanteri käynnisti marraskuussa 2016 julkaistulla Etsi mut –kappaleella, joka ylitti kultarajan heti alkuvuodesta 2017. Sen jälkeen Hakaniemi on julkaissut neljä singleä, joista 15 ja Pane mut sekasin ovat ylittäneet kultarajan ja Filmi katkee feat. Aste -sinkkua on striimattu jo reippaasti yli platinaan oikeuttavan määrän. Aleksanterin viimeisin singlejulkaisu on 10.marraskuuta julkaistu Kynttilät, joka ampaisi heti Spotifyn top50-listan kymmenen kärkeen ja on myös matkalla kultakantaan edeltäjiensä seuraksi

 

Sony Music

antti_tuisku

Antti Tuisku - Anatude

Suomen kirkkain poptähti ei esittelyjä kaipaa! Antti Tuiskun tuorein albumi Anatude julkaistiin syyskuussa ja se nousi suoraan albumilistan ykköspaikalle useammaksi viikoksi. Levy on ollut suurmenestys myös Spotifyssa – se on tähän mennessä yltänyt tuplaplatinamyyntiin ja kerännyt yhteensä lähes 35 miljoonaa striimiä. Anatude-albumilta ovat tulleet tutuiksi erityisesti hitit Mä hiihdän, Rahan takii, Hanuri feat. Boyat, Swäg feat. JVG, Aamukuuteen feat. Erin. Anatuden lisäksi isoudesta kertoo se, että Antti Tuiskun edellinen En kommentoi –albumi on yhä korkealla virallisella albumilistalla. Ensi keväänä Antti Tuisku lähtee pitkän ja menestyksekkään uransa suurimmalle Mun on pakko twerkkaa –areenakiertueelle.

 

Warner Music

yliylijumalatar

Evelina - Tornado, Kylmii väreitä, Katri Helena

Evelina - Tornado, Kylmii väreitä, Katri Helena

Evelina on noussut nopeasti vain parissa vuodessa yhdeksi Suomen kuunnelluimmaksi ja seuratuimmaksi artistiksi. Tänä vuonna julkaistut sinkut Kylmii väreitä (Spotify #1), Tornado (Spotify #2), Katri Helena (Spotify #3) ovat striimanneet jo yli 13 miljoonaa kertaa! Evelina on Suomen oloissa ainutlaatuinen artisti rikkoen genererajoja ja uudistaen pop-ilmaisua.

 

Universal Music & M-Eazy Music

reinonordin

Reino Nordin - Antaudun

Reino Nordin on pitkänlinjan muusikko, joka on puhdistanut artisti-imagoaan indie labelin PME Recordsin myötä vuodesta 2016 lähtien. Nordinin jokainen PME:n kautta julkaistu single on noussut suursuosioon, minkä osoittaa lukuisat kulta- ja platinalevyt mm. kappaleista Antaudun, Kato mua silmiin, Momentumii ja Kosketa. Viimeistään keväällä 2017 julkaistu Antaudun-single nosti artistin koko kansan tietoisuuteen, kun hittisingle soi pitkään radioiden soitetuimpana kappaleena sekä Spotifyn kärkisijoilla. Antaudun rikkoi myös nopeasti maagisenakin pidetyn 10 miljoonan striimin rajan, johon on aiemmin pystynyt vain kourallinen suomalaisia artisteja. Yli 15-vuotisesta urastaan huolimatta Reinolla ei ole aikaisempia Emma-ehdokkuuksia, joten nyt on vihdoin ansaitusti hänen aikansa.

 

PME Records

robinpackalen

Robin - Me tehtiin tää, Hula Hula, Rakkaus on Lumivalkoinen

Suomen menestyneimmän pop-tähden Robinin vuosi on ollut menestyksekäs ja täynnä saavutuksia. Keväällä 2017 Robin tähditti Vain elämää -ohjelmaa ja hänen tulkitsemansa biisit menivät korkealle Spotify-listalla. Keväällä ilmestynyt ”Hula hula” meni sekä radiolistan että Spotifyn ykköseksi streamaten tuplaplatinaa ja kappaleesta tehty video on kerännyt jo yli 6 miljoonaa katselua YouTubessa. Elokuussa Robin julkaisi koskettavan ”Me tehtiin tää” -biisin kiitokseksi faneilleen yhteisistä vuosista ja ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Myös ”Me tehtiin tää” kasvoi isoksi hitiksi suoratoistopalveluissa ja radioissa.

 

Universal Music

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki