EMMA-Kategoriat 2013


Popalbumi


Boom Kah - Robin

Robinin kolmas albumi, 4. lokakuuta 2013 julkaistu Boom Kah saavutti joulukuussa 2013 nelinkertaiseen platinalevyyn oikeuttavan 80 0000 kappaleen myynnin. Joulukuussa 2013 Boom Kah vietti useita viikkoja Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalla, ja tässä vaiheessa levyä onkin myyty jo lähes 100 000 kappaletta! Robin on myynyt yhteensä 305 000 levyä alle kahden vuoden aikana. Hän on myös kaikkien aikojen nuorin yli 100 000 albumia myynyt artisti Suomessa.

Robinin menestystarina alkoi 16.1.2012 kun debyyttivideo Frontside Ollie lähti leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Sen jälkeen Robin on noussut yhdeksi Suomen tunnetuimmista sosiaalisen median ilmiöistä. Robinin virallisia videoita on katsottu YouTubessa tähän mennessä yhteensä 40 miljoonaa kertaa. Pelkästään viime vuonna Robinin virallisia musiikkivideoita katsottiin YouTubessa jo yli 14 miljoonaa kertaa. Spotifyssä Robinin kappaleita on streamattu yli 10 miljoonaa kertaa. Sosiaalisen median supertähdellä on yli 90 000 Facebook-tykkääjää ja yli 76 000 Instagram-seuraajaa.

Robinin albumit ja sinkut ovat saavuttaneet ykkössijoja Suomen Virallisella Albumilistalla, iTunesissa, Spotifyssä, Virallisella Latauslistalla sekä mm. YleX:n Himotuimmat-listalla. Viime vuonna Robin palkittiin Emma Gaalassa muun muassa Vuoden biisi-, Vuoden tulokas-, ja Vuoden albumi- kategorioissa. Spotify palkitsi hänet myös Vuoden innovaattorina. Lähes kaikki Robinin keikat ovat olleet kahden vuoden ajan loppuunmyytyjä. Vuoden 2012 aikana hän teki yli 60 keikkaa, joilla oli yhteensä n. 125.000 katsojaa. Vuonna 2013 keikoilla oli yhteensä n. 130 000 kävijää.

Seuraa Robinia instagramissa ja YouTubessa.


Kotisivut
Twitter
Facebook

Maailma on tehty meitä varten - Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! julkaisi viime helmikuussa neljännen albuminsa Maailma on tehty meitä varten. Albumi myi alle kuukaudessa kultaa ja lähentelee myyntilukemillaan jo platinaa. Yhtye teki uuden levyn myötä myös radiohistoriaa, sillä se on ainoa artisti Suomessa jonka neljä peräkkäin julkaistua radiosingleä ovat kivunneet radiolistan ykköseksi (Jos mun pokka pettää, Huuda!, Vapaus käteen jää, Maailma on tehty meitä varten). Vapaus käteen jää -single oli kaupallisten radioiden soitetuin kappale vuonna 2013.

Maailma on tehty meitä varten -albumi kipusi kesän aikana takaisin Spotifyn ykköseksi ja on tällä hetkellä myös iTunesin ykkösenä. Albumi viihtyi Spotifyn ykkössijalla julkaisunsa jälkeen yhteensä 12 viikkoa. Suomen virallisella albumilistalla Maailma on tehty meitä varten -albumi on viihtynyt julkaisustaan lähtien. Yhtyeen musiikkivideoita on katsottu YouTubessa jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Haloo Helsinki! on julkaissut neljä studioalbumia: Haloo Helsinki! (2008), Enemmän kuin elää (2009), III (2011) ja vuonna 2013 helmikuussa neljännen albuminsa Maailma on tehty meitä varten. III-albumi myi kesällä 2012 platinaa ja yhtye teki pelkästään vuoden 2012 aikana yli 120 keikkaa. Kesällä 2013 yhtye keikkaili yli 30 eri festivaalilla ja yhtyeen klubikeikat ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Haloo Helsinki! on tällä hetkellä kiistatta yksi Suomen menestyneimmistä rock-yhtyeistä.

Seuraa Haloo Helsinki!:ä instagramissa.


Kotisivut

Facebook

Terra - Jenni Vartiainen

Suomen suosituimman naisartistin Jenni Vartiaisen lokakuussa julkaistu Terra-albumi on myynyt triplaplatinaa eli yli 60 000 kappaletta. Levyltä on julkaistu kolme singleä Junat ja naiset, Selvästi päihtynyt ja tunteikas Suru on kunniavieras. Vartiainen teki syksyllä kattavan konsertisalikiertueen, joka oli huikea menestys.

Jenni Vartiainen on 2000-luvun menestynein naisartisti Suomessa. Hänen kolmea sooloalbumiaan (Ihmisten edessä, Seili ja Terra) on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Hän on urallaan voittanut myös yhdeksän Emma palkintoa.

Seuraa Jenni Vartiaista instagramissa.


Kotisivut

Facebook

Unholy Ground - Sunrise Avenue

Yksi suomalaisen musiikin menestystarinoista kirjoitettiin vuonna 2006, kun Sunrise Avenue solmi maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Saksan EMI:n kanssa. Paljon on tapahtunut tuon jälkeen, yhtye on myynyt reippaasti yli miljoona albumia ja etenkin saksankielinen Eurooppa on mennyt sekaisin muun muassa Fairytale Gone Bad ja Hollywood Hills hittien myötä.

Yhtyeen laulajaa Samu Haberia lähestyttiin viime vuonna The Voice Of Germany -ohjelman toimesta, hänestä haluttiin tehdä yhden maailman suosituimman tv-ohjelman tähtivalmentajista. Samu otti haasteen vastaan ja hän on noussut Saksan tunnetuimipien suomalaisten joukkoon yhdessä F1-kuljettajien rinnalle.

Uusi albumi, Unholy Ground, nousi Saksan albumilistan sijalle 3 ja siitä julkaistu single Lifesaver on yksi vuoden 2013 suurimmista hiteistä Keski-Euroopassa.


Kotisivut

Facebook

Wake up World - Isac Elliot

Suomen kuumin pop-tulokas, 13-vuotias Isac Elliot, on noussut pikavauhdilla Suomen seuratuimmaksi artistiksi. Helmikuussa 2013 julkaistu debyyttisingle New Way Home nousi suureksi hitiksi niin Suomessa kuin Norjassa, jossa single on myynyt platinaa. Isac Elliotin toukokuussa julkaistu, platinaa myynyt debyyttialbumi Wake Up World nousi julkaisuviikolla Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja on pysynyt top 40:ssä siitä lähtien.

Isac Elliot on valloittanut Suomen ja Norjan lisäksi myös sosiaalisen median: Instagram-seuraajia on yli 130 000, Facebook-tykkääjiä lähes 80 000 ja Youtube-katselukertoja yli 6 miljoonaa. Isac-kuume leviää kovaa vauhtia myös muualle Eurooppaan. Tasan vuosi ensimmäisen singlen jälkeen julkaistava elokuva Dream Big - The Movie sinetöi Isacin menestyksekkään ensimmäisen vuoden.

Seuraa Isac Elliotia instagramissa.


Kotisivut
Twitter
Facebook
Lippupalvelu
YLESivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki