EMMA-Kategoriat 2014


Popalbumi


16 - Robin

Suomen suosituin popartisti, Robin, julkaisi syyskuussa neljännen studioalbuminsa ”16”. Levy meni suoraan albumilistan kärkeen ja myi lyhyessä ajassa triplaplatinaa.

Levyltä on lohkottu kolme singleä: ”Kesärenkaat”, ”Parasta just nyt feat. Nikke Ankara” ja ”Paperilennokki”, jotka kaikki ovat menestyneet hienosti mm. Spotifyssä, YouTubessa ja olleet ykkössijoilla eri radiokanavien yleisöäänestyksissä. ”Kesärenkaat” ja ”Parasta just nyt” -singlet ovat myyneet kultaa ja YouTube-vuositilastossa ”Kesärenkaat” oli Suomessa vuoden toiseksi katsotuin musiikkivideo. ”Paperilennokki” puolestaan soi taajaan radioissa.

”16”-albumin menestyksen myötä Robin on tehnyt myöskin suomalaista levymyyntihistoriaa: hänen levyjään on myyty alle kolmen vuoden aikana yli 460 000 kappaletta.

Superlahjakkaan artistin suuresta suosiota kertoo myös se, että Robin on ollut jo kolme vuotta peräkkäin Suomen googlatuin henkilö.


Kotisivut
Instagram
Facebook

AMK Dropout - Kasmir

Kasmirin suomenkielinen musiikki iski heti Vadelmaveneen julkaisusta suomalaisiin kuulijoihin täysillä. Radiot tarttuivat uudenlaiseen purkkasoulin avausraitaan innolla ja Vadelmavene nousi kesän aikana todelliseksi kesähitiksi, mistä tuli myös virallinen huomionosoitus The Voicen Vuoden virallisen Kesähitin muodossa. Vadelmavene on ylittänyt platinarajan (yli 5 milj. streamia) ja kakkossinkku WOWWOWWOW on ylittänyt kultarajan (yli 2 milj. streamia). Vadelmavene on ollut listaykkösenä kesän aikana niin Suomen virallisella singlelistalla, Latauslistalla kuin myös Radiosoittolistalla ja on myös tämän vuoden kuunnelluin kotimainen kappale Spotifyssa.

WOWWOWWOW jatkoi Kasmirin menestystä, kolmossinkku Iholla jylläsi loppuvuonna radiosoittolistalla Suomen toiseksi eniten soitettuna kappaleena ja on noussut keikoilla todelliseksi yleisön suosikiksi Vadelmaveneen rinnalle. AMK Dropout on ensimmäinen suomalainen albumi, joka on ylittänyt kultalevyrajan pelkästään streamingmäärillään. Syyskuussa julkaistua Kasmirin debyyttiä AMK Dropout albumia on streamattu Spotifysta yli 10 miljoonaa kertaa.Instagram
Facebook

Follow me - Isac Elliot

Suomen lahjakkaisiimpiin ja lupaavimpiin poppareihin kuuluva Isac Elliot julkaisi jatkoa platinaa myyneelle Wake Up World –debyyttialbumille marraskuun 7. päivä 2014. Follow Me nimeä kantavalta uudelta albumilta on lohkaistu radio- ja digilistoja valloittaneet singlet Baby I ja Tired Of Missing You, sekä tuoreimpana fanien suosikki Just Can’t Let Her Go. Follow Me -albumia tehdessä Isac kerrytti kokemustaan muusiikintekemisestä työskennellessään maailmanluokan huipputuottajien kanssa niin Suomessa, Ruotsissa, Lontoossa ja Los Angelesissa.

Viime vuoden Emma Gaalassa Isac vei kotiinsa Vuoden Tulokas Emman sekä Vuoden Innovaattori palkinnon. Myös Tubeconissa ”someguruna” palkittu Isac on vahva digiajan edelläkävijä ja suunnännäyttäjä, mistä uusimpana esimerkkinä on Follow Me –albumin yhteydessä julkaistu Isac Elliot App –mobiilisovellus. Myös Isacin sosiaalisen median luvut ovat omaa luokkaansa. Hän on kerännyt yli 29 miljoonaa striimiä Spotifyyn, yli 17 miljoonaa katselukertaa YouTubeen, 232 tuhatta seuraajaa Instagramiin, 128 tuhatta seuraajaa Facebookkiin ja 63 tuhatta seuraajaa Twitteriin. Ainoana suomalaisena artistina Isac on myös voittanut kahdesti peräkkäin MTV:n jakaman Best Finnish Act –palkinnon, päässyt arvostetun Billboard-lehden tulevaisuuden tähtiä ennakoivalle Next Big Sound -listalle, tehnyt suomalaista elokuvahistoriaa dokumenttielokuvallaan Dream Big: The Movie sekä ollut Aku Ankka –lehden kannessa niin Suomessa kuin Norjassa. Ja kaikki tämä on vasta alkua 14-vuotiaalle poikakuorosta ja musiikaaleista uransa aloittaneelle artistille.


Kotisivut
Instagram
Facebook

Kiitos ei ole kirosana - Haloo Helsinki!

2010 -luvun Suomirockin menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Haloo Helsinki! perustettiin vuonna 2006 Pohjois-Helsingissä. Yhtyeen jäsenet ovat Elli Haloo, Leo Hakanen, Jere Marttila ja Jukka Soldan.

Haloo Helsinki! on vakiinnuttanut jykevän aseman Suomirockin kentässä positiivisella energiallaan, musiikillaan ja karismallaan. Yhtyeellä on takana lähes 500 keikkaa, se on julkaissut 15 singleä, neljä albumia ja oli sekä radioiden soitetuin kotimainen artisti, että vuoden kuunnelluin artisti Spotifyssa vuonna 2013. Bändin aiemmin julkaistut albumit “III” (2011) ja “Maailma on tehty meitä varten” (2013) ovat kummatkin myyneet platinaan oikeuttavan määrän, yli 30000 kpl. Haloo Helsinki! julkaisi viidennen albuminsa, Kiitos ei ole kirosana, 3. lokakuuta. Levyn sävellykset ovat yhtyeen käsialaa ja sanoituksista vastaa Elli Haloo. Albumin tuottivat Rauli Eskolin ja Gabi Hakanen. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja myi platinaan oikeuttavan määrän.

Haloo Helsinki! oli ehdolla kuudessa kategoriassa vuoden 2014 Emma Gaalassa. Yhtye voitti Emma-pystit Vuoden yhtye, Vuoden popalbumi ja Vuoden Live-esiintyjä sarjoissa. Kuluneena vuonna yhtye saavutti menestystä myös useissa eri medioissa; mm. heidät palkittiin Iskelmä Gaalassa Vuoden yhtye-palkinnolla ja Soundin sekä Rumban lukijat äänestivät bändin molemmissa lehdissä vuoden yhtyeeksi. Haloo Helsinki! teki myös radiohistoriaa, sillä kukaan muu artisti ei ole saavuttanut neljällä peräkkäisellä singlejulkaisulla suomen radioiden soittolistan ykkössijaa (“Jos mun pokka pettää”, “Huuda!”, “Vapaus käteen jää” ja “Maailma on tehty meitä varten”).

Suurimmat kiitokset Haloo Helsinki! on kuitenkin kerännyt jo usean vuoden ajan raikkaista ja energisistä live-keikoistaan. Tänäkin vuonna yhtye tulee tekemään reilut 100 keikkaa ympäri suomea ja syksyllä on odotettavissa yhtyeen ensimmäinen konserttikiertue.

Haloo Helsinki! -albumit: Haloo Helsinki! (2008), Enemmän kuin elää (2009), III (2011), Maailma on tehty meitä varten (2013) ja Kiitos ei ole kirosana (2014)


Kotisivut
Instagram
Facebook
Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki