EMMA-Kategoriat 2015


Tulokas


TheElluK

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit

Suomen lupaavimmaksi laulaja-lauluntekijäksi useissa medioissa tituleerattu. Elias Kaskinen julkaisi yhtyeineen esikoislevynsä Elämä lupaa mulle elokuussa. Albumilta lohkaistut kaikki viisi singleä ovat soineet tiiviisti radioissa ja viimeisin, levyn nimeä kantanut Elämä lupaa mulle-single komeili pitkään radiolistan top-20 joukossa.

Lohjalaissyntyinen Elias Kaskinen (-92) on uuden sukupolven biisintekijä, joka tekee itse kappaleet ja toimii yhtyeen karismaattisena keulakuvana. ”Päikkärit” on kerännyt vankan fanijoukon tarttuvilla popkappaleilla ja kiivaalla lavaenergiallaan. Yhtye onkin erittäin kysytty esiintyjä ja bändi on keikkaillut syksyn tiiviisti ympäri Suomen ja keikkakalenteri on erittäin täynnä myös ensi kevään osalta.

Elias Kaskinen tunnetaan yhtyeensä lisäksi myös Alasti-klubin vetäjänä, jonka vieraina ovat käyneet muun muassa Anssi Kela, Jenni Vartiainen, Kasmir ja monet muut tähdet. Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen muut jäsenet ovat Axel Virkkunen (kitara), Artti Pursiainen (basso) ja Niko Koivuhovi (rummut).

”Elias Kaskinen on juuri nyt yksi Suomen lupaavimmista nuorista muusikoista ja lauluntekijöistä” HS 4.7.2015.

”Ainekset Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -nimiseen menestystarinaan ovat olemassa.” Soundi.fi 9.6.2015.

”Säveltäjä ja sanoittaja Elias Kaskinen on ehkä vielä vieras nimi Suomen musiikkikartalla, mutta ei enää pitkään. Yhdessä Päivän Sankarit –yhtyeensä kanssa Kaskinen ja kumppanit muodostavat kokoonpanon, jonka ylle on jo aseteltu niin Lauri Tähkän kuin Juha Tapion viittaa.” Iltalehti 22.10.2014.

Paperi T

Ruger Hauer -yhtyeestä tunnettu räppäri Paperi T:n sooloura lähti näyttävästi käyntiin marraskuussa 2014, kun hän julkaisi ensimmäisen soolokappaleensa.

Singlet Sä jätät jäljen, Resnais, Beefheart & Aalto ja Elokuva herättivät huomiota brutaalin rehellisillä sanoituksilla sekä Paperi T:lle ominaisilla kulttuuriviittauksilla ja antoivat esimakua Malarian pelko -albumista, joka julkaistiin huhtikuussa 2015. Malarian pelko debyyttialbumia tituleerattiin useaan otteeseen vuoden odotetuimmaksi kotimaiseksi albumiksi, eikä suotta. Malarian pelko on sukupolvikokemus, joka nousi julkaisuviikolla suoraan Suomen albumilistan ykköseksi. Lisäksi Itunes valitsi räppärin Suomen parhaimmaksi uudeksi artistiksi vuonna 2015.

Paperi T myi Tavastian loppuun kolmella keikallaan ja räp-artisteille poikkeuksellisesti veti yleisöt täyteen lähes kaikilla Suomen festivaaleilla niin Ruisrockista aina Flow festivaliin.

Roope Salminen & Koirat

Jo useamman vuoden poikkeuksellisen hyvänä livebändinä tunnettu Roope Salminen & Koirat teki läpimurtonsa vuonna 2015 Suomen isoimmilla festivaaleilla ja erityisesti positiivisilla omilla kappaleillaan.

Bändin läpimurtosingle Madafakin darra on ylittänyt kirkkaasti platinalevyrajan ja se on vuoden soitetuimpia radiohittejä. Kappale on noussut Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi sekä single- ja radiosoittolistojen ykköseksi.

Kahdeksanhenkiseen yhtyeeseen kuuluvat Roope Salminen (laulu), Jon-Jon Geitel (laulu), Ossi Saarinen (kosketinsoittimet), Olli Äkräs (kosketinsoittimet), Urho Särkkä (basso), Robert Rasimus (kitara), Mikko Saarinen (rummut) ja Iivari Suosalo (perkussiot).

TIISU

"Suomirokin paluu!", huusi joku. "Jos vielä soitatte yhdenkin humpan, niin tuun katkaisemaan teidän mandoliinit!", huusi toinen. Tiisu on somerolaisen Henrik ”Tiisu” Illikaisen luotsaama kuusihenkinen karavaani, jonka musiikki on räiskyvää mutta tarttuvaa maalailua suomalaisesta juroudesta, rokin, popin, kömpelön twistin ja humpan keinoin. Tiisu on kuin ujo suomalainen mies nousuhumalassa. Ujouden paineiden purkautuessa käytös muuttuu epäasialliseksi mutta sympaattiseksi ja oman humalansa nämä parikymppiset hyypiöt saavat musiikista.

Tiisu on tunnettu spontaaneista ja riehakkaista keikoistaan, joiden hallittu kaaos saa paatuneimmatkin mörököllit hymähtämään. Tiisun keikoilla et voi ennakkoon tietää mitä tulee tapahtumaan koska sitä ei yleensä tiedä bändi itsekään. Vuosi 2015 oli todellinen läpimurtovuosi Tiisulle: Yhtyeen singlet Elämältä turpiin sain ja Tänään sä musta hullaannut nousivat radioiden soitetuimpien joukkoon ja yhtye kiersi läpi kaikki suurimmat kesäfestivaalit. Elokuussa julkaistu debyyttilevy nousi sekin suoraan virallisen albumilistan sijalle 2.

Waltteri Torikka

Palkitun oopperalaulajan Waltteri Torikan odotettu debyyttialbumi Sydän julkaistiin lokakuussa. Se on siitä asti pysynyt virallisen albumilistan kärkisijoilla, ja huimalle menestykselle ei näy loppua: Sydän-albumi on ylittänyt jo platinalevyrajan eli sitä on myyty lähes 30 000 kappaletta. Sydän on viihdelevy, jolla ylistetyn baritonin ääni taipuu huikeisiin suorituksiin Janne Huttusen tuottamissa kappaleissa. Mahtipontista tunnelmaa lisää entisestään albumilla kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla soittava Jyväskylä Sinfonia.

Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Pro Musica -säätiö valitsi Waltterin viime vuonna vuoden nuoreksi muusikoksi. Hän voitti keväällä MTV:n Tähdet, Tähdet -ohjelman.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki