EMMA-Kategoriat 2013


Tulokas


Isac Elliot

Suomen kuumin pop-tulokas, 13-vuotias Isac Elliot, on noussut pikavauhdilla Suomen seuratuimmaksi artistiksi. Helmikuussa 2013 julkaistu debyyttisingle New Way Home nousi suureksi hitiksi niin Suomessa kuin Norjassa, jossa single on myynyt platinaa. Isac Elliotin toukokuussa julkaistu, platinaa myynyt debyyttialbumi Wake Up World nousi julkaisuviikolla Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja on pysynyt top 40:ssä siitä lähtien.

Isac Elliot on valloittanut Suomen ja Norjan lisäksi myös sosiaalisen median: Instagram-seuraajia on yli 130 000, Facebook-tykkääjiä lähes 80 000 ja Youtube-katselukertoja yli 6 miljoonaa. Isac-kuume leviää kovaa vauhtia myös muualle Eurooppaan. Tasan vuosi ensimmäisen singlen jälkeen julkaistava elokuva Dream Big - The Movie sinetöi Isacin menestyksekkään ensimmäisen vuoden.

Seuraa Isac Elliotia instagramissa.


Kotisivut
Twitter
Facebook

Jannika B

Jannika B lähti omin voimin liikkeelle maaliskuussa 2011, keräsi tiimin ympärilleen ja päätti toteuttaa unelmansa oman visionsa kautta. Jannika B:n matkaa on pystynyt seuraamaan hänen blogissaan (www.jannikab.com), jossa hän on myös faniensa kanssa interaktiivisesti pallotellut ideoita ja etsinyt uusia alaan liittyviä yhteistyökumppaneita.

Jannika B julkaisi itse loppuvuodesta 2011 Onnenpäivä–singlen ja teki huikean työn raivaten tiensä kyseisellä sinkullaan mm. YleX:n soittoon. Jannika B aloitti esikoisalbuminsa teon omakustanteisesti yhdessä tuottaja Jonas Olssonin ja lauluntekijä Heidi Maria Paalasen kanssa. Albumi tuotettiin kolmen eri tuottajan voimin, Olssonin lisäksi mukana olivat Pekko Haimi, Jani Lagerström ja Ago Teppand. Hän solmi alkuvuodesta 2012 mittavan yhteistyösopimuksen Sony Musicin kanssa. Debyyttialbumi Kaikki rohkeus julkaistiin helmikuussa 2013, Jannika B:n oman Ona-levymerkin kautta. Albumin single Seuraavan elämään nousi radiohitiksi ja oli muun muassa Radio Novan soitetuin kappale useita viikkoja putkeen.

Laulajatar on keikkaillut ahkerasti ympäri Suomen ja starttaa uuden singlensä Jääkausi tiimoilta jälleen mittavan keikkarupeaman. Vielä nimeämätön toinen albumi julkaistaan maaliskuussa 2014.

Seuraa Jannika B:tä instagramissa.


Kotisivut

Facebook

Krista Siegfrieds

Krista Siegfridsille vuosi 2013 oli unelmien täyttymys. Voittoisa esiintyminen alkuvuodesta järjestetyssä Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleella Marry Me vei hänet edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuun naapurimaahamme Ruotsiin.

Toukokuussa Kristan toinen suuri unelma toteutui, kun hänen esikoisalbuminsa Ding Dong! julkaistiin. Riemukkaan energinen levy löysi paljon faneja. Marry Me -hitin lisäksi tutuksi radioaalloita tulivat singlet Amen! ja koskettava, Kristan isälleen omistama Can You See Me.

Kristan näyttävä show on jo kiertänyt ympäri Suomea, ja keikkailu jatkuu edelleen.

Seuraa Kristaa instagramissa.


Kotisivut
Twitter
Facebook

Lost Society

Lost Society on vuonna 2010 Samy Elbannan perustama nelihenkinen thrash metal -yhtye Jyväskylästä. Yhtye kiinnitettiin vuoden 2012 GBOB (Global Battle Of the Bands) bändikisan aikana Nuclear Blast Recordsille. Yhtye myös voitti kyseisen kisan Suomen karsinnan, ja pääsi esiintymään Lontoon finaaleihin.

Yhtyeen ensijulkaisu Fast Loud Death on saanut positiivisen vastaanoton suomalaisessa kuin myös kansainvälisessä mediassa. Lost Society soitti viime vuonna omien keikkojensa lisäksi Children Of Bodomin lämmittelijänä. Monet kriitikot nostivat Lost Societyn vuoden kovimpien kotimaisten tulokkaiden joukkoon vuoden lopussa julkaisemissaan listoissa.

Seuraa Lost Societyä instagramissa.Twitter
Facebook

SANNI

Vuoden 2013 mielenkiintoisin artistitulokas on 20-vuotias SANNI, joka päräytti itsensä kansan tietoisuuteen Prinsessoja ja astronautteja -singlellä. Kappale keräsi miljoonia katselukertoja ja sitä seurasi Jos mä oon oikee -single.

Syksyllä 2013 julkaistiin SANNIn läpimurtosingle, Me ei olla enää me, joka nousi radioiden soitetuimpien kappaleiden joukkoon. SANNIn Sotke mut -debyyttialbumi sai loistavan vastaanoton ja se nousi ensimmäisellä listaviikollaan suoraan sijalle 12.

SANNIn loistava liveshow on noteerattu ja lähes kaikki keikat ovat olleet loppuunmyytyjä. SANNI on säveltänyt ja sanoittanut albumin kappaleet yhdessä tuottaja Hank Solon kanssa.

Seuraa SANNIa instagramissa.
Facebook
Lippupalvelu
YLESivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki