EMMA-Kategoriat 2017


Tulokas


hakaniemi

Aleksanteri Hakaniemi

Kuluvan vuoden puhutuimmaksi tulokasartistiksi noussut 23-vuotias laulaja-lauluntekijä ja poppari Aleksanteri Hakaniemi ansaitsi muusikon kannuksensa esiintymällä teini-ikäisenä trubaduurina kotikaupunkinsa Kouvolan kaduilla, terasseilla ja baareissa. Lopulta miehen tie vei Kouvolasta Helsinkiin, taustalaulajaksi Reino Nordinin bändiin, keikoille Justimuksen kanssa sekä Suomen suosituimpiin lukeutuvan poptähden Evelinan DJ:ksi. Oman soolouransa Aleksanteri käynnisti marraskuussa 2016 julkaistulla Etsi mut –kappaleella, joka ylitti kultarajan heti alkuvuodesta 2017. Sen jälkeen Hakaniemi on julkaissut neljä singleä, joista 15 ja Pane mut sekasin ovat ylittäneet kultarajan ja Filmi katkee feat. Aste -sinkkua on striimattu jo reippaasti yli platinaan oikeuttavan määrän. Aleksanterin viimeisin singlejulkaisu on 10.marraskuuta julkaistu Kynttilät, joka ampaisi heti Spotifyn top50-listan kymmenen kärkeen ja on myös matkalla kultakantaan edeltäjiensä seuraksi

 

Sony Music

vladddo

Cledos

Cledos on 19-vuotias rap-lupaus, joka nousi vauhdilla viraali-ilmiöksi debyyttisinglellään Töis kesän 2017 aikana. Cledos julkaisi 9.11. debyytti-EP:n Alo, jolta nousi ensimmäisen päivän aikana kolme kappaletta suoraan Spotifyn top50 –listalle. EP:n julkaisupäivänä artistin kokonaiskuuntelut Spotifyssa olivat huikeat 150 tuhatta. Cledosin uniikki tyyli sekä häikäilemätön karisma ovat nostaneet artistin yhdeksi vuoden 2017 kiinnostavimmista uuden aallon rap-tulokkaista.

 

PME Records

idajakalle

Ida Paul & Kalle Lindroth

Sattumalta syntynyt yhteistyö laulaja-lauluntekijöiden Ida Paulin ja Kalle Lindrothin kesken toimii: debyyttilevyään valmisteleva duo on tavoittanut laajan yleisön orgaanilla saundillaan. Pelkästään ensimmäiset neljä sinkkua ovat striimanneet jo 17 miljoonaa kertaa ja tuoneet duolle yhden kultasinkun (”Kupla”) ja kaksi platinasinkkua (”Hakuammuntaa” ja ”Parvekkeella”). Samoilla biisileireillä pyörineet lahjakkaat nuoret HMC-kustannusyhtiön laulunkirjoittajat olivat aiemmin julkaisseet musiikkia omilla tahoillaan: Ida Paul kultaa myyneen singlen ”Laukauksia pimeään” sekä ”Kunhan muut ei tiedä” –singlen ja Kalle Lindroth pitkän Smak-historian lisäksi soolona ”Annika”-kappaleen. Yhdessä julkaiseminen tuntui oikealta ratkaisulta, kun musan tekeminen yhdessä tapahtui niin luontevasti – eikä ihme: duon biisejä kuunnellessa on selvää, että kyseessä on täydellinen yhdistelmä.

 

Warner Music

LEO

Aikaisemmin eri yhtyeissä vaikuttanut LEO siirtyi soolouralle alkuvuodesta 2016. 26vuotiaan laulajalauluntekijän debyyttisoolosingle ”Mun piti olla sun” ilmestyi myöhemmin toukokuussa 2016. Sittemmin ilmestyneitä singlejä ovat mm. ”Kylmä ja sataa”, ”Sano mitä sanot” sekä tämän syksyn radiohitti ”Kaikki mitä rakastin”. Pitkään kypsynyt debyyttialbumi LEO julkaistiin lokakuussa 2017

 

Sony Music

Nelli Matula

2016 alkuvuodesta 21-vuotias Nelli Matula päätti lähettää Rähinä Recordsille demon. Espoosta kotoisin olevan nuoren laulajan lahjakkuus ja persoonallinen soundi herättivät levy-yhtiön kiinnostuksen ja levytyssopimus Rähinä Recordsin kanssa allekirjoitettiin keväällä 2016. Nelli Matula on keikkaillut tänä vuonna tiuhaan esiintyen muun muassa Blockfesteillä, YleXPopissa, Provinssissa ja Simerockissa, sekä yhdessä Robinin kanssa ympäri Suomen kiertävällä Hula Hula -kiertueella. Myös Uniikin ja Rähinä Special -kokoonpanon mukana tehtyjä keikkoja on kertynyt runsaasti. Artisti oli mukana myös tänä kesänä YleX:n jokavuotisessa Kesäkumikampanjassa ollen yksi neljästä Kesäkumibiisin ”Tyynysotaa” esittäjistä ja tekijöistä. Hän on mukana Tähdet Tähdet -ohjelman neljännellä kaudella yhtenä tähtiartisteista. Artistin singlet Kato Vaan (2016) ja Lemmikki (2016) ovat molemmat striimanneet Spotifyssä kultaa. Uusin single Mun Kaa Kahden on julkaistu maaliskuussa 2017 ja on soitut ahkerasti radiossa.

 

Rähinä Records

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki