EMMA-Kategoriat 2014


Tulokas


Arion

Arion sai alkunsa vuonna 2011 Sibelius Lukiossa, missä rumpali Topias Kupiainen ja kosketinsoittaja Arttu Vauhkonen alkoivat soitella yhdessä. Pian he löysivät basistikseen Georgi Velinovin. Siitä ei mennyt kauaa, kun taitava kitaristi Iivo Kaipainen liittyi mukaan ja bändin perusta alkoi olla kasassa. Puolisen vuotta myöhemmin matkaan tarttui vielä bändin tuleva solisti Viljami Holopainen ja Arionin rivit olivat valmiit.

Suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2013 Uuden Musiikin kilpailusta noussut metallibändi Arion julkaisi esikoisalbuminsa ’Last of Us’ Suomessa elokuussa 2014. Huolella tehty levy sisältää kymmenen biisiä, jotka esittelevät uuden kotimaisen metallisuuruuden. Melodista metallia soittavan Arionin 18-20 -vuotiaat muusikot ovat teknisesti erittäin taitavia.

Melodista metallia soittavan Arionin kansainvälinen ura on lähtenyt vauhdilla liikkeelle. Ennen kotimaan julkaisua näiden pääkaupunkisedulta kotoisin olevien metallitaitureiden levy ehdittiin julkaista jo sekä Etelä-Koreassa että Japanissa, jossa levy on napannut jo loistoarvostelut japanin arvostetuimmassa metallilehdessä Burrn. Japanissa levyn julkaisusta vastaa paikallinen levy-yhtiö Marquee, jonka edustuksessa ovat myös mm. Sonata Arctica ja Children of Bodom. Näiden lisäksi levyn julkaisusta on sovittu jo Itävaltaan, Saksaan, Sveitsiin ja Taiwaniin.Instagram
Facebook

Atomirotta

Atomirotan kesällä 2014 julkaistu Aurinkoon -video on kerännyt Youtubessa jo yli 600 000 katselua ja biisi valittiin Radio Helsingissä Vuoden kesähitiksi. Marraskuussa julkaistu yhtyeen debyyttialbumi I sai loistavia arvioita ja kipusi jo julkaisuviikollaan julkaisijana toimineen Monsp Recordsin koko vuoden myydyimmäksi albumiksi ja mm. YleX ja Radio Helsinki valitsivat levyn Viikon albumiksi. Yhtyeessä vaikuttavat monessa liemessä keitetty Rane Raitsikka sekä Notkea Rotta -yhtyeestä tutut Mikko "Rotta" Sarjanen ja Jyrki Pajunen.Instagram
Facebook

Justimus

Justimuksen muodostavat 20-vuotiaat Sami Harmaala, Joose Kääriäinen ja Juho Nummela. Ryhmä perustettiin vuonna 2009 Haapavedellä ja se aloitti uransa kuvaamalla videoita omaksi ilokseen omalle Justimusfilms Youtube kanavalleen, joka on noussut Suomen seuratuimmaksi Youtube kanavaksi yli 317 000 tilaajalla. Justimuksen videoita on katsottu kaikkinensa yli 62 miljoonaa kertaa.

Vuonna 2012 Justimus julkaisi itse käsikirjoittamansa "Justimus" nimeä kantaneen TV-sarjan TV5:llä ja palasi televisioon vuonna 2014 uudella TV2:lla esitetyllä ”Fuck the Police” –minisarjalla, joka kertoo artistiurasta haaveilevista räppäreistä.

Musiikki on ollut alusta asti tärkeä osa Justimuksen videotuotantoa ja artisti vastaa itse omien kappaleiden sävellyksistä ja sanoituksista. Livenä ahkerasti keikkaileva artisti julkaisi 30.5.2014 "Wunderboy" -debyyttialbumin, joka nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan sijalle #1. Singlenä julkaistut ”Wunderboy” ja "On Erection" kappaleet nousivat iTunes listan kärkeen ja olivat useita kuukausia Spotifyn top100 listalla.Instagram
Facebook

Kasmir

Kasmirin suomenkielinen musiikki iski heti Vadelmaveneen julkaisusta suomalaisiin kuulijoihin täysillä. Radiot tarttuivat uudenlaiseen purkkasoulin avausraitaan innolla ja Vadelmavene nousi kesän aikana todelliseksi kesähitiksi, mistä tuli myös virallinen huomionosoitus The Voicen Vuoden virallisen Kesähitin muodossa. Vadelmavene on ylittänyt platinarajan (yli 5 milj. streamia) ja kakkossinkku WOWWOWWOW on ylittänyt kultarajan (yli 2 milj. streamia). Vadelmavene on ollut listaykkösenä kesän aikana niin Suomen virallisella singlelistalla, Latauslistalla kuin myös Radiosoittolistalla ja on myös tämän vuoden kuunnelluin kotimainen kappale Spotifyssa.

WOWWOWWOW jatkoi Kasmirin menestystä, kolmossinkku Iholla jylläsi loppuvuonna radiosoittolistalla Suomen toiseksi eniten soitettuna kappaleena ja on noussut keikoilla todelliseksi yleisön suosikiksi Vadelmaveneen rinnalle. AMK Dropout on ensimmäinen suomalainen albumi, joka on ylittänyt kultalevyrajan pelkästään streamingmäärillään. Syyskuussa julkaistua Kasmirin debyyttiä AMK Dropout albumia on streamattu Spotifysta yli 10 miljoonaa kertaa.Instagram
Facebook

Softengine

Softenginen vuosi 2014 oli äärimmäisen tapahtumarikas. Nuoren yhtyeen debyyttisingle ”Something Better” valittiin Suomen edustuskappaleeksi Euroviisuissa, ja se johdatti yhtyeen Suomen historian toiseksi parhaaseen viisusijoitukseen. ”Something Better” nousi myös single- ja Spotify-listoille Iso-Britanniassa, Saksassa, Irlannissa sekä yli 20 muussa maassa.

Kesällä yhtye keikkaili runsaasti festivaaleilla ympäri maan sekä nauhoitti esikoislevynsä ”We Created the World”, joka nousi lokakuussa suoraan albumilistan sijalle 7. Yhtyeen kunnianhimoinen ja moderni ote rockiin keräsi kiitosta sekä yhtyeen aktiiviselta ja kansainväliseltä fanikunnalta että kriitikoilta. Yhtye valittiin myös Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä lupaavimpien yhtyeiden joukkoon.


Kotisivut
Instagram
Facebook
Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki