EMMA-Kategoriat 2017


Albumi


antti_tuisku

Antti Tuisku - Anatude

Suomen kirkkain poptähti ei esittelyjä kaipaa! Antti Tuiskun tuorein albumi Anatude julkaistiin syyskuussa ja se nousi suoraan albumilistan ykköspaikalle useammaksi viikoksi. Levy on ollut suurmenestys myös Spotifyssa – se on tähän mennessä yltänyt tuplaplatinamyyntiin ja kerännyt yhteensä lähes 35 miljoonaa striimiä. Anatude-albumilta ovat tulleet tutuiksi erityisesti hitit Mä hiihdän, Rahan takii, Hanuri feat. Boyat, Swäg feat. JVG, Aamukuuteen feat. Erin. Anatuden lisäksi isoudesta kertoo se, että Antti Tuiskun edellinen En kommentoi –albumi on yhä korkealla virallisella albumilistalla. Ensi keväänä Antti Tuisku lähtee pitkän ja menestyksekkään uransa suurimmalle Mun on pakko twerkkaa –areenakiertueelle.

 

Warner Music

Haloo Helsinki! - Hulluuden Highway

Haloo Helsinki! palasi vuoden tauolta näyttävästi 2.12.2016 julkaistulla ”Rakas”-singlellä. Vuoden 2017 aikana Haloo Helsinki! julkaisi tuplaplatinaa myyneen Hulluuden Highway –albumin, joka sisältää kaksi Suomen radioiden soitetuinta kotimaista kappaletta (Hulluuden Highway, Rakas). Lisäksi yhtye julkaisi lokakuussa koko 10-vuotisen uran kattavan Haloo Box! –kokoelman, joka sisältää Tuntematon sotilas -elokuvan yhteistyöbiisin ”Tuntematon”. Haloo Helsinki! aloitti loppuunmyydyn kevätkiertueensa kahdella ennennäkemättömällä konsertilla Tallinnan Saku Arenalla, teki 26 festivaalikeikkaa kesällä ja päätti vuoden uransa suurimpaan Areenakiertueeseen, joka sisälsi 10 areenakeikkaa 10 kaupungissa. Haloo Helsinki! on tämän hetken suurin suomalainen yhtye, joka on julkaissut 6 albumia, joita on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Yhtyeen kappaleita on kuunneltu streamauspalveluissa yli 120 miljoonaa kertaa ja musiikkivideoita katsottu yli 55 miljoonaa kertaa. Saavutuksiin kuuluu lisäksi mm. 6 Emma-palkintoa, 10 radiolistan ykkössingleä sekä lähes 700 keikkaa. Yhtyeen hitteihin kuuluvat mm. ”Rakas”, ”Hulluuden Highway”, ”Tuntematon”, ”Beibi”, ”Kuussa tuulee”, ”Pulp Fiction”, ”Vihaan kyllästynyt”, ”Kiitos ei ole kirosana”, ”Huuda!”, ”Maailman toisella puolen”, ”Vapaus käteen jää” ja ”Maailma on tehty meitä varten”.

 

Sony Music

jvg.pme

JVG - Popkorni

JVG julkaisi Popkorni –albumin odottamattomalla tavalla: levy tuli täytenä yllätyksenä striimauspalveluihin 28.8. Albumi valtasi samantien Spotifyn TOP 12-listan ja albumi on ylittänyt platinarajan. Vuoden puheenaiheeksi noussut levy on yhyteen viiden pitkäsoitto. JVG:n kaikki albumit ovat ylittäneet platinarajan ja heidän levyjään on myyty yli 200 000 kappaletta. Lisäksi yhtye on voittanut kahdeksan Emma-palkintoa

 

Warner Music

reinonordin

Reino Nordin - Antaudun

Reino Nordin on pitkänlinjan muusikko, joka on puhdistanut artisti-imagoaan indie labelin PME Recordsin myötä vuodesta 2016 lähtien. Nordinin jokainen PME:n kautta julkaistu single on noussut suursuosioon, minkä osoittaa lukuisat kulta- ja platinalevyt mm. kappaleista Antaudun, Kato mua silmiin, Momentumii ja Kosketa. Viimeistään keväällä 2017 julkaistu Antaudun-single nosti artistin koko kansan tietoisuuteen, kun hittisingle soi pitkään radioiden soitetuimpana kappaleena sekä Spotifyn kärkisijoilla. Antaudun rikkoi myös nopeasti maagisenakin pidetyn 10 miljoonan striimin rajan, johon on aiemmin pystynyt vain kourallinen suomalaisia artisteja. Yli 15-vuotisesta urastaan huolimatta Reinolla ei ole aikaisempia Emma-ehdokkuuksia, joten nyt on vihdoin ansaitusti hänen aikansa.

 

PME Records

Sunrise Avenue - Heartbreak Century

Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä yhtyeitä 2,5 miljoonan albumimyynnillään. Yhtyeen lokakuussa 2017 julkaistu viides albumi Heartbreak Century meni suoraan Saksan albumilistan ykköseksi ja Suomessa se nousi listalla sijalle kaksi. Levyn ensimmäinen single ”I Help You Hate Me” on ollut Suomen radioiden top20-biisien joukossa. Sunrise Avenuen Euroopan-kiertue lähti liikkeelle loppuunmyydyltä Tavastialta lokakuussa ja päättyy maaliskuussa 2018 niin ikään loppuunmyydylle Hartwall Arenalle. Yhtyeen keulakuva Samu Haber oli mukana keväällä 2017 Nelosen Vain elämää -ohjelmassa ja hän toimii tähtivalmentajana jo neljättä kertaa Voice of Germanyssa.

 

Universal Music

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki