EMMA-Kategoriat 2013


Albumi


Boom Kah - Robin

Robinin kolmas albumi, 4. lokakuuta 2013 julkaistu Boom Kah saavutti joulukuussa 2013 nelinkertaiseen platinalevyyn oikeuttavan 80 0000 kappaleen myynnin. Joulukuussa 2013 Boom Kah vietti useita viikkoja Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalla, ja tässä vaiheessa levyä onkin myyty jo lähes 100 000 kappaletta! Robin on myynyt yhteensä 305 000 levyä alle kahden vuoden aikana. Hän on myös kaikkien aikojen nuorin yli 100 000 albumia myynyt artisti Suomessa.

Robinin menestystarina alkoi 16.1.2012 kun debyyttivideo Frontside Ollie lähti leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Sen jälkeen Robin on noussut yhdeksi Suomen tunnetuimmista sosiaalisen median ilmiöistä. Robinin virallisia videoita on katsottu YouTubessa tähän mennessä yhteensä 40 miljoonaa kertaa. Pelkästään viime vuonna Robinin virallisia musiikkivideoita katsottiin YouTubessa jo yli 14 miljoonaa kertaa. Spotifyssä Robinin kappaleita on streamattu yli 10 miljoonaa kertaa. Sosiaalisen median supertähdellä on yli 90 000 Facebook-tykkääjää ja yli 76 000 Instagram-seuraajaa.

Robinin albumit ja sinkut ovat saavuttaneet ykkössijoja Suomen Virallisella Albumilistalla, iTunesissa, Spotifyssä, Virallisella Latauslistalla sekä mm. YleX:n Himotuimmat-listalla. Viime vuonna Robin palkittiin Emma Gaalassa muun muassa Vuoden biisi-, Vuoden tulokas-, ja Vuoden albumi- kategorioissa. Spotify palkitsi hänet myös Vuoden innovaattorina. Lähes kaikki Robinin keikat ovat olleet kahden vuoden ajan loppuunmyytyjä. Vuoden 2012 aikana hän teki yli 60 keikkaa, joilla oli yhteensä n. 125.000 katsojaa. Vuonna 2013 keikoilla oli yhteensä n. 130 000 kävijää.

Seuraa Robinia instagramissa ja YouTubessa.


Kotisivut
Twitter
Facebook

Et ole yksin - J. Karjalainen

J.Karjalainen on palannut – valtakunnassa jälleen kaikki hyvin.

10 vuoden tauon jälkeen J.Karjalainen valtasi Mennyt mies -debyyttisinglellä radio- ja myyntilistat useiden viikkojen ajaksi. Maaliskuussa 2013 julkaistiin odotettu albumi, joka myi ensimmäisellä viikolla tuplaplatinaa. Levy nousi suoraan virallisen albumilistan ykkössijalle ja viihtyi virallisen albumilistan top 10:ssä peräti 22 viikkoa putkeen. Albumilta julkaistiin suuren suosion saaneet Meripihkahuone, Sydänlupaus ja Riisinjyvä -singlet. J.Karjalaisen vuoden 2013 kaikki keikat olivat lähes loppuunmyytyjä. Vuoden 2013 lopulla J.Karjalaiselle myönnettiin Pro Finlandia -mitali.

J.Karjalainen on julkaissut lukuisia menestysalbumeita elämänsä aikana ja myynyt yhteensä yli 740 000 albumia.


Kotisivut

Facebook

Kuka muu muka - Cheek

Cheek julkaisi Kuka muu muka -albuminsa syyskuussa. Siltä on julkaistu neljä singleä: Jossu, Timantit on ikuisia, Parempi mies ja Kuka muu muka. Albumi myi alle kahdessa viikossa triplaplatinaa ja meni odotetusti listakärkeen.

Cheek ei juhlinut pelkästään albumilistalla vaan teki kotimaista listahistoriaa lunastamalla kärkipaikan peräti viidellä eri listalla: albumi-, independent-, midprice- (Sokka irti), single- ja latauslistoilla. Cheek teki historiaa myös singlelistalla, sillä sen kahdenkymmenen myydyimmän biisin joukosta löytyi peräti yhdeksän Kuka muu muka -albumin kappaletta.

Loppuvuodesta Cheek teki jälleen kotimaista musiikkihistoriaa myymällä kaksi Helsingin Olympiastadionin konserttiaan loppuun. Koskaan aikaisemmin ei stadionilla ole nähty kotimaista sooloartistia. Jare Tiihonen on aloittanut uransa jo 14 vuotta sitten Lahden Kasisalilta. Hän on julkaissut kahdeksan albumia, joista kolme on myynyt kultaa, kaksi platinaa, kaksi triplaplatinaa, joista viimeisimpänä uusin Kuka muu muka -albumi myynyt jo lähes 70 000 kappaletta.

Seuraa Cheekiä instagramissa.


Kotisivut
Twitter
Facebook

Lapislatsulia - Juha Tapio

Huimassa nosteessa olevan Juha Tapion tuorein studioalbumi, syksyllä 2013 julkaistu Lapislatslulia on jo myynyt tuplaplatinaa. Kyseessä on suomalaisten sydämiin itsensä kymmenssä vuodessa laulaneen Juha Tapion kahdeksas studioalbumi, jonka on tuottanut Eppu Kosonen. Viisitoista vuotta kestäneellä urallaan neljä tuplaplatinaa, neljä platinaa ja yhden kultalevyn myynyt Juha Tapio esittelee tuoreella levyllä uusia puolia itsestään. Ahkerana keikkailijana tunnettu Juha Tapio on halunnut siirtää keikoilla mukana ollutta iloa ja energiaa myös levylle. Albumi onkin nauhoitettu pitkälti livesoittotilannetta matkien: iso bändi studioon ja nauhuri pyörimään. Lopputuloksena on rohkea levy, joka sisältää niin taitavaa parisuhdepoppia kuin suoranaista rokkaamistakin. Albumilta on lohkaistu singlet TSNEH ja Paremmat päivät, jotka molemmat soivat yhä radioissa taajaan.

Levyjen lisäksi myös konserttiliput ovat käyneet kaupaksi. Lahden Sibeliustaloon joulukuussa päättynyt konserttisalikiertue oli kokonaisuudessaan loppuunmyyty ja myös tulevan kevään konsertteja on jo nyt myyty loppuun.

YouTube

Maailma on tehty meitä varten - Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! julkaisi viime helmikuussa neljännen albuminsa Maailma on tehty meitä varten. Albumi myi alle kuukaudessa kultaa ja lähentelee myyntilukemillaan jo platinaa. Yhtye teki uuden levyn myötä myös radiohistoriaa, sillä se on ainoa artisti Suomessa jonka neljä peräkkäin julkaistua radiosingleä ovat kivunneet radiolistan ykköseksi (Jos mun pokka pettää, Huuda!, Vapaus käteen jää, Maailma on tehty meitä varten). Vapaus käteen jää -single oli kaupallisten radioiden soitetuin kappale vuonna 2013.

Maailma on tehty meitä varten -albumi kipusi kesän aikana takaisin Spotifyn ykköseksi ja on tällä hetkellä myös iTunesin ykkösenä. Albumi viihtyi Spotifyn ykkössijalla julkaisunsa jälkeen yhteensä 12 viikkoa. Suomen virallisella albumilistalla Maailma on tehty meitä varten -albumi on viihtynyt julkaisustaan lähtien. Yhtyeen musiikkivideoita on katsottu YouTubessa jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Haloo Helsinki! on julkaissut neljä studioalbumia: Haloo Helsinki! (2008), Enemmän kuin elää (2009), III (2011) ja vuonna 2013 helmikuussa neljännen albuminsa Maailma on tehty meitä varten. III-albumi myi kesällä 2012 platinaa ja yhtye teki pelkästään vuoden 2012 aikana yli 120 keikkaa. Kesällä 2013 yhtye keikkaili yli 30 eri festivaalilla ja yhtyeen klubikeikat ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Haloo Helsinki! on tällä hetkellä kiistatta yksi Suomen menestyneimmistä rock-yhtyeistä.

Seuraa Haloo Helsinki!:ä instagramissa.


Kotisivut

Facebook

Terra - Jenni Vartiainen

Suomen suosituimman naisartistin Jenni Vartiaisen lokakuussa julkaistu Terra-albumi on myynyt triplaplatinaa eli yli 60 000 kappaletta. Levyltä on julkaistu kolme singleä Junat ja naiset, Selvästi päihtynyt ja tunteikas Suru on kunniavieras. Vartiainen teki syksyllä kattavan konsertisalikiertueen, joka oli huikea menestys.

Jenni Vartiainen on 2000-luvun menestynein naisartisti Suomessa. Hänen kolmea sooloalbumiaan (Ihmisten edessä, Seili ja Terra) on myyty yhteensä yli 300 000 kappaletta. Hän on urallaan voittanut myös yhdeksän Emma palkintoa.

Seuraa Jenni Vartiaista instagramissa.


Kotisivut

Facebook
Lippupalvelu
YLESivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki