EMMA-ehdokassarjat 2018


Albumi
Amorphis - Queen Of Time

Vuonna 1990 perustettu Amorphis on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä ja merkittävimmistä vientipioneereista. Yhtye on myynyt satoja tuhansia levyjä ja tehnyt mittavia ulkomaankiertueita jo kauan ennen kuin suomalainen metallimusiikki löi itsensä läpi isommassa mittakaavassa. Suomessa bändi on saavuttanut seitsemän kultalevyä, vastaanottanut Vuoden metallialbumin Emman sekä esiintynyt lukuisille loppuunmyydyille saleille.

Levy-yhtiö: Nuclear Blast

Anna Puu - Nälkäinen sydän

Anna Puu julkaisi elokuussa viidennen studioalbuminsa Nälkäinen sydän, joka on löytänyt tiensä niin fanien kuin kriitikoidenkin sydämiin. Levy nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykkössijalle ja se on ylittänyt kultarajan. Albumia on kehuttu Puun parhaaksi ja sen tuotantoa maailmanluokan tasoiseksi.  Levyltä irrotettua Me ollaan runo -singleä on soitettu radioissa jo yli 5600 kertaa, ja syyskuussa se nousi radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi.

Albumin julkaisua seuranneena päivänä Anna Puu nousi Flow Festivalin lavalle INTERGALACTIC LOVE ODYSSEY -erikoiskeikallaan ja tanssitti ääriään myöten täynnä olevan teltan yleisöä entistä elektronisemmalla popmusiikillaan. Flow’sta käynnistyi syksyn kiertue, joka huipentuu joulukuussa kolmeen loppuunmyytyyn Tavastian-keikkaan. 

Anna Puu on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin upeilla popmelodioillaan ja samaistuttavilla lyriikoillaan. Hän on julkaissut viisi studioalbumia ja yhden kokoelmalevyn: Anna Puu (2009), Sahara (2010), Antaudun (2012), Rakkaudella, Anna Puu (2015), Melankolian riemut (kokoelma 2016) ja Nälkäinen sydän (2018). Lukuisilla Emmoilla palkittu Anna Puu on ollut mukana Vain elämää -televisiosarjassa syksyllä 2016 sekä Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana vuosina 2017 ja 2018.

Levy-yhtiö: EMI Capitol

Gasellit - Jano

Gasellit on kasvanut vuoden 2018 aikana valtavaksi ilmiöksi. Kahdeksan albumin kappaleista nousi Spotifyn 50:n soitetuimman kappaleen joukkoon heti julkaisun jälkeen ja koko albumi löytyi 60:n soitetuimman kappaleen listalta. Albumi viihtyi listaykkösenä viikkoja ja siltä löytyvä, Ruisrockissa ensiesityksensä saanut Mitä mä Malagas? -single oli yksi kesän odotetuimmista kappaleista. Albumi on kirkkaasti ylittänyt kultarajan ja superhitti Riks raks poks on viihtynyt radiolistan top100-listalla jo 23 viikkoa. Yhtyeen suosiosta kertoo esimerkiksi viime kesän Ruisrock-keikka, joka keräsi Rantalavalle yhtä suuren yleisön kuin festivaalin pääesiintyjät. Myös Jano-albumin julkaisukeikan 2800 lippua myytiin loppuun tunneissa.

Levy-yhtiö: Universal Music

Pyhimys - Tapa Poika

Pitkän uran tehneen ja sanoituksistaan tunnetun Pyhimyksen Tapa poika -albumi oli jo ennen julkaisuaan yksi vuoden odotetuimmista rap-levyistä. Albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen albumilistan ykkössijalle. Levyn suurin hitti Jättiläinen on yksi vuoden isoimmista radiobiiseistä ja se on viihtynyt radioiden top100-listalla 25 viikkoa ollen edelleen kymmenen soitetuimman kappaleen joukossa. Tapa poika oli ensimmäinen Universalin albumi, jonka kaikki kappaleet nousivat julkaisupäivänä Spotifyn top50:een. Pyhimys nähtiin tänä syksynä Vain Elämää -ohjelmassa, jossa hänen versionsa muiden artistien kappaleista nousivat suursuosioon. Pyhimyksen kevään albumikiertue oli loppuunmyyty ja kesällä artisti keräsi täydet yleisöt kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla. Pyhimyksen musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa tänä vuonna reilusti yli 30 miljoonaa kertaa.

Levy-yhtiö: Johanna Kustannus / Universal Music

Stam1na - Taival

Lukuisilla Emma-pysteillä palkitun lemiläisen metalliyhtye Stam1nan kahdeksas albumi Taival ilmestyi 5. lokakuuta 2018. Taival nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikalle. Listaykkönen oli yhtyeen kuudes peräkkäinen ykkössija albumilistalla.

Taival -albumin menestys näkyi myös digimaailmassa, sillä albumilta nousi jopa viisi erillistä kappaletta Suomen Spotifyn top50:n joukkoon. Single Gaian lapsi (feat. Anna Eriksson) viihtyi top50:n joukossa viikon. Albumi nousi myös iTunesin ladatuimmaksi.

Albumin on tuottanut Janne Joutsenniemi ja miksauksesta vastaa Jens Bogren. Tekstit ovat Antti Hyyrysen käsialaa.

Levy-yhtiö: Sakara Records

Vesta - Lohtulauseita

Popartisti Vestan ponnahti suomalaisten musiikin kuuntelijoiden tietoisuuteen vaikuttavan nopeasti. Vestan omaleimaista ja sielukasta popmusiikkia on ylistetty kriitikoiden ja kuulijoiden toimesta ja Lohtulauseita oli kenties vuoden 2018 odotetuin debyyttialbumi. Levyn tuottajana on toiminut PMMP:nkin hovituottajana ansioitunut Jori Sjöroos. Vesta nimettiin sekä Soundin Vuoden tulokkaaksi että YleX Läpimurto -artistiksi (sekä raadin valinta että yleisöäänestyksen voittaja). Helsingin Sanomien arvio antoi albumille neljä tähteä ja povaa levystä ”suomalaisen popin pelastajaa”. Vesta on suhteellisen uusi tulokas musiikkikentällä, mutta vaikuttaa siltä, että hän on tullut jäädäkseen.

Levy-yhtiö: Warner Music

Ticketmaster
Created by Designer Helsinki