EMMA-Kategoriat 2015


Albumi


247365 - JVG

Vuosi 2015 oli JVG:lle huikea menestys. Yhtyeen syyskuussa julkaistu 247365-albumi on Suomen striimatuin levy vuonna 2015 Spotifyssa yli 24 miljoonalla kuuntelukerralla. Albumi on ylittänyt platinarajan ja yhtyeen singlet Mauton jasso, Tuulisii ja Tarkenee ja Takajeejee ovat myyneet platinaa. Kaikki mainitut singlet nousivat Spotifyn ykkössijalle.

JVG:n Tarkenee-single on kerännyt kaiken kaikkiaan yli 7,5 miljoonaa striimiä, mikä on enemmän kuin millään muulla kotimaisella kappaleella.

JVG:n kaikki albumit ovat myyneet platinaa ja levyjä on myyty yhteensä yli 80 000 kappaletta. Kaksikolla on entuudestaan kolme Emma-palkintoa, joista viimeisin tuli 2015 Vuoden Hip hop –albumi –kategoriasta.

jaretiihonen

Alpha Omega - Cheek

Cheek teki näyttävän paluun tauon jälkeen myyden yli 75 000 konserttilippua sekä saavuttaen kaksi uutta Spotify ennätystä. Elokuussa 2015 julkaistu Sä huudat –single teki päiväkohtaisen striimiennätyksen keräten 254 900 kuuntelua ensimmäisenä päivänä. Elokuussa Cheek nousi vuoden tauon jälkeen loppuunmyydylle Ratinan Stadionin lavalle Blockfesteilla.
Lokakuussa 2015 julkaistu Alpha Omega –albumi meni suoraan albumilistan kärkeen ja levyn kaikki kappaleet valtasivat myös Spotify TOP 10-listan. Tämä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun yhdellä artistilla ovat kaikki kappaleet Spotify TOP 10 –listalla. Tämän lisäksi Cheek on neljättä vuotta putkeen striimatuin kotimainen artisti Spotifyssa.

16.10. julkaistu Alpha Omega –albumi on myynyt yli 40 000 kappaletta eli tuplaplatinaa. Cheek aloittaa perjantaina 8. tammikuuta peräti 15 paikkakuntaa kattavan jäähallikiertueen, joka huipentuu Hartwall Arenalle 26.2.

Cheek on urallaan myynyt yli 400 000 albumia ja hänet on palkittu kahdeksalla Emma patsaalla sekä yhdellä Erikois-Emmalla.

antti_tuisku

En kommentoi - Antti Tuisku

Suomen kirkkaimman poptähden Antti Tuiskun toukokuussa ilmestynyt kymmenes studioalbumi En kommentoi esitteli artistista 2.0-version. En kommentoi on ollut kaikilla mittareilla suurmenestys: Jurekin tuottama levy oli viikkokausia virallisen albumilistan ykkösenä ja kriitikot ylistivät sitä. Helsingin Sanomatkin listasi juuri En kommentoi -albumin yhdeksi vuoden parhaista levyistä.

En kommentoi on myynyt platinaa, samoin kuin albumin ensisingle Peto on irti ja jättihitti Keinutaan feat. VilleGalle. Levyltä on julkaistu myös sinkut Blaablaa (En kuule sanaakaan) ja Hiton pelkuri.

Syksyllä Antti ihastutti katsojia Nelosen Vain Elämää -ohjelmassa. Huhtikuussa 2016 Antti Tuiskulla on Hartwall Arenalla kaksi Peto Show -konserttia.

Endless Forms Most Beautiful - Nightwish

Nightwish on yksi maamme kansainvälisesti suosituimpia yhtyeitä. Nightwish julkaisi kahdeksannen albuminsa ”Endless Forms Most Beautiful” keväällä 2015. Levy nousi monissa maissa listojen top 10 kärkiin ja täällä kotimaassa albumi meni viiden edellisen pitkäsoiton tapaan virallisen listan sijalle yksi myyden myös samalla tuplaplatinaa. Yhtyeellä on entuudestaan jo noin 50 kulta- ja platinalevytunnustusta eri puolilta maailmaa. Nightwish on palkittu uransa aikana 13 Emmapatsaalla ja vuonna 2008 yhtye sai Radio Rock Finlandia –palkinnon. Viime kesänä yhtye järjesti megakonsertit Joensuun Laulurinteellä, Tampereen Ratinan stadionilla sekä Espoon Metro Areenalla. Faneja hemmoteltiin myös kahdella Nightwish –risteilyllä.

Polaris - Chisu

Chisun lokakuussa 2015 julkaistu Polaris-albumi on myynyt yli 16 000 kappaletta ja näin ollen ylittänyt kultarajan. Polaris on Chisun säveltämä, sanoittama ja tuottama. Albumin ensimmäinen single Ihana otettiin avosylin vastaan ja se nousi ennätysajassa suoraan radiosoittoa mittaavan Radiomonitorin ykkössijalle.

Yli 200 000 albumia uransa aikana myyneen Chisun 2015 loppuvuoden kiertue päättyi loppuunmyytyihin Tavastian keikkoihin ja keväällä alkaa kattava konserttisalikiertue. Chisu on palkittu urallaan yhdeksällä Emma-palkinnolla sekä Teosto-palkinnolla.

Sinun vuorosi loistaa - Juha Tapio

Juha Tapio on hivuttautunut kuin varkain maamme merkittävimpien lauluntekijöiden joukkoon. Emma-palkittu Juha on julkaissut urallaan kulta- ja platinalevyjä, valloittanut radiolistoja ja esiintynyt loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallissa.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki