EMMA-Kategoriat 2014


Albumi


16 - Robin

Suomen suosituin popartisti, Robin, julkaisi syyskuussa neljännen studioalbuminsa ”16”. Levy meni suoraan albumilistan kärkeen ja myi lyhyessä ajassa triplaplatinaa.

Levyltä on lohkottu kolme singleä: ”Kesärenkaat”, ”Parasta just nyt feat. Nikke Ankara” ja ”Paperilennokki”, jotka kaikki ovat menestyneet hienosti mm. Spotifyssä, YouTubessa ja olleet ykkössijoilla eri radiokanavien yleisöäänestyksissä. ”Kesärenkaat” ja ”Parasta just nyt” -singlet ovat myyneet kultaa ja YouTube-vuositilastossa ”Kesärenkaat” oli Suomessa vuoden toiseksi katsotuin musiikkivideo. ”Paperilennokki” puolestaan soi taajaan radioissa.

”16”-albumin menestyksen myötä Robin on tehnyt myöskin suomalaista levymyyntihistoriaa: hänen levyjään on myyty alle kolmen vuoden aikana yli 460 000 kappaletta.

Superlahjakkaan artistin suuresta suosiota kertoo myös se, että Robin on ollut jo kolme vuotta peräkkäin Suomen googlatuin henkilö.


Kotisivut
Instagram
Facebook

Janna - Janna

Jannan suomenkielinen debyyttialbumi nousi heti julkaisuviikollaan listaykköseksi ja sen myötä Janna otti paikkansa Suomen suosituimpana naisartistina vuonna 2014. Albumi on ylittänyt kultarajan. Levyn ensimmäinen single Sä et ole hullu on ollut vuoden soitetuimpia kappaleita kotimaisissa radioissa. Myös Läpinäkyvä ja Tytöt lähtee tanssimaan –sinkut ovat nousseet vahvaan radiorotaatioon. Jannaa on nähty tiiviisti myös keikoilla heti albumijulkaisun jälkeen. Valovoimaisena laulajana ja eläytyvänä esiintyjänä Janna valloittaa myös liveyleisönsä klubeilla ja konserttisaleissa eri puolilla Suomea.Instagram
Facebook

Kiitos ei ole kirosana - Haloo Helsinki!

2010 -luvun Suomirockin menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Haloo Helsinki! perustettiin vuonna 2006 Pohjois-Helsingissä. Yhtyeen jäsenet ovat Elli Haloo, Leo Hakanen, Jere Marttila ja Jukka Soldan.

Haloo Helsinki! on vakiinnuttanut jykevän aseman Suomirockin kentässä positiivisella energiallaan, musiikillaan ja karismallaan. Yhtyeellä on takana lähes 500 keikkaa, se on julkaissut 15 singleä, neljä albumia ja oli sekä radioiden soitetuin kotimainen artisti, että vuoden kuunnelluin artisti Spotifyssa vuonna 2013. Bändin aiemmin julkaistut albumit “III” (2011) ja “Maailma on tehty meitä varten” (2013) ovat kummatkin myyneet platinaan oikeuttavan määrän, yli 30000 kpl. Haloo Helsinki! julkaisi viidennen albuminsa, Kiitos ei ole kirosana, 3. lokakuuta. Levyn sävellykset ovat yhtyeen käsialaa ja sanoituksista vastaa Elli Haloo. Albumin tuottivat Rauli Eskolin ja Gabi Hakanen. Albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja myi platinaan oikeuttavan määrän.

Haloo Helsinki! oli ehdolla kuudessa kategoriassa vuoden 2014 Emma Gaalassa. Yhtye voitti Emma-pystit Vuoden yhtye, Vuoden popalbumi ja Vuoden Live-esiintyjä sarjoissa. Kuluneena vuonna yhtye saavutti menestystä myös useissa eri medioissa; mm. heidät palkittiin Iskelmä Gaalassa Vuoden yhtye-palkinnolla ja Soundin sekä Rumban lukijat äänestivät bändin molemmissa lehdissä vuoden yhtyeeksi. Haloo Helsinki! teki myös radiohistoriaa, sillä kukaan muu artisti ei ole saavuttanut neljällä peräkkäisellä singlejulkaisulla suomen radioiden soittolistan ykkössijaa (“Jos mun pokka pettää”, “Huuda!”, “Vapaus käteen jää” ja “Maailma on tehty meitä varten”).

Suurimmat kiitokset Haloo Helsinki! on kuitenkin kerännyt jo usean vuoden ajan raikkaista ja energisistä live-keikoistaan. Tänäkin vuonna yhtye tulee tekemään reilut 100 keikkaa ympäri suomea ja syksyllä on odotettavissa yhtyeen ensimmäinen konserttikiertue.

Haloo Helsinki! -albumit: Haloo Helsinki! (2008), Enemmän kuin elää (2009), III (2011), Maailma on tehty meitä varten (2013) ja Kiitos ei ole kirosana (2014)


Kotisivut
Instagram
Facebook

Kuka sen opettaa - Kaija Koo

Kaija Koon huhtikuussa julkaistu albumi Kuka sen opettaa on myynyt platinaa. Siltä on julkaistu mm. hittisinkut Kuka sen opettaa ja Supernaiset. Kaiken kaikkiaan Kaijan albumeita on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta. Joulukuussa 2014 Kaija esiintyi Superkonsertissa loppuunmyydylle Hartwall Arenalle, ja Suomen oma supernainen nousee Hartwall Arenan lavalle uudestaan 5.12.2015.Instagram
Facebook

Pepe & Saimaa - Pepe Willberg

Uskallan väittää, että näin muhkeasti sekä oivalluksen että sielukkuuden taajuuksilla soivaa klassista popeleganssia kuulee todella harvoin missään ja Suomessa ei oikeastaan koskaan. Niin oudolta ja lähes korskealta kuin tämä toteamus kuulostaa, on se pakko lausua ääneen: viimeksi vastaavaa taisi tulla vastaan Pepe Willbergin klassikkoalbumeilla, jotka tarunhohtoisella Love records-logolla polttomerkittiin pysyväksi osaksi historiaa neljä vuosikymmentä sitten. Taiteellisen täysosuman helposti sanottu mutta äärimmäisen vaikeasti toteutettava perusresepti ei ole muuttunut tässä ajassa miksikään. Oikeiden laulujen pitää löytää itselleen juuri oikeanlainen tulkki. Lopputulos tuntuu silloin vääjäämättömältä. ”Näin täydellisen levyn TÄYTYI syntyä.”

Pepen ja Saimaa-yhtyeen toteuttama poplaulujen sarja kuulostaa kohtalon työltä ja jonkin kosmisen järjestyksen osalta. Nyt tuntuu oudolta ajatella, että säveltäjä Matti Mikkolan uhkeat luomukset olivat eläneet omaa elämäänsä jo kauan ennen tämän yhteistyön alkua. Laulut olivat kihisseet ja porisseet kärsimättöminä jo vuosia, lähes valmiiksi hiottuina. Niiden keskeinen musiikillinen logiikka oli alusta asti ollut kirkkaana Mikkolan mielessä Tehosekoitin-yhtyeen lopetettua vapaaksi lauluntekijäksi ja tuottajaksi antautuneelle parantumattomalle kokeilijalle. Saimaa-yhtyeen pop olisi eräänlainen unelman paluu, muistuma toisenlaisesta ajasta, jolloin popmusiikin horisontti oli mahdollisuuksien aava meri, ei rivistö hyötylaskelmien vesiämpäreitä. Rockin ja viihteen historiaa monissa töissään taidokkaasti hyödyntävä ja eri musiikkityylien välisiä pimeitäkin sukulaisuussuhteita uteliaasti tutkiva Mikkola halusi tehdä isojen kaarien musiikkia, jossa ei vilkuilla kelloa eikä pelätä laveitakaan siveltimen vetoja. Unelmapopista puuttui vain pari asiaa, mutta niiden myötä puuttui kaikki. Musiikki on, mutta missä tarinat? Kuka olisi riittävän vahva laulaja astumaan Mikkolan hahmotteleman laajakangasspektaakkelin solistiksi?

Tällä albumilla kuulemme oikeat vastaukset tämän kiehtovan tarinan etenemistä hidastaneisiin arvoituksiin. Timo Kiiskisen kynästä syntyi juuri oikealla tavalla hengittävä tekstimaailmaa, joka ymmärtää sekä arkisen pelkistämisen että elämän mystisen ulottuvuuden arvon. Jos kuuntelet tarkkaan näitä muotokuvia ja pienoispanoraamoja, huomaat kuinka pettävää Kiiskisen tekstien vähäeleisyys on. Oikein valittuihin harvoihin sanoihin kätkeytyy paljon laulettavaa, parhaassa tapauksessa koko elämä- kunhan laulaja on juuri se oikea. Nyt me kaikki tiedämme, kuka on täydellinen laulaja näille lauluille. Saimaa on saanut solistinsa ja Pepe Willberg on saanut oikeat laulut laulettavakseen. Juuri nyt, juuri meille.

Lippupalvelu
Sivuston suunnittelu ja toteutus: Designer Helsinki